Լյարդս լավ չէր, իսկ արյունս ահավոր վատ․ Այս միջոցն է ինձ ոտքի կանգնեցրել
Ծլած կամ բողբոջած ցորենը նորություն չէ, գիտական հայտնագործություն չէ, այն օգտագործվել է հնագույն ժամանակներից, ժողովուրդը մեծ փորձ է կուտակել դրա օգտագործման կանխարգելման և բուժման համար։ Հացահատիկը քնած օրգանիզմ է, որի մեջ մի տեսակ էներգիա է պահվում կեղևի տակ՝ իր տեսակի շարունակության և առողջությանը օգուտներ տալու համար:
Դա տեղի է ունենում բողբոջման պահին՝ նոր բույսի ծնունդ։ Դրա համար բնությունն ապահովում է իր մեջ գտնվող ծնված երիտասարդ բույսի սնուցման համար ամենաարժեքավորը՝ ֆերմենտները և այլ արժեքավոր նյութեր: Օգտագործելով ցորենի ծիլերը՝ մենք օգտագործում ենք բնության ամենակարևոր սնունդը:
Ահա թե ինչ է գրում հետազոտող Էննի Վագմորը բողբոջած ցորենի մասին. «20 տարվա ընթացքում իրականացված մեծ փորձնական աշխատանքը լիովին հաստատում է ցորենի ծիլերի՝ կյանքի այս բնական էլիքսիրի խթանիչ ազդեցության արդյունավետությունը՝ մարդու մարմնի զարգացման համակարգման վրա։ ցանկացած տարիքում՝ նյութափոխանակության և նյարդային համակարգի կազմակերպման վրա»։
Վերջերս գիտնականներին հայտնի դարձավ, որ ցորենի ծիլերը հնարամիտ մաքրողներ են, դրանք հեռացնում են կյանքին սպառնացող աղբը և մարմնի խցանումները՝ ապահովելով բնական մաքրություն։ Նրանք կարողանում են լուծարել աղիներում գոյացած սնձան և պաշտպանել քաղցկեղի սարսափելի հիվանդությունից։
Ցորենի ծիլերը.
Կարգավորում, վերականգնում և կայունացնում է մարմնի կենսական գործառույթների պատշաճ գործունեությունը ցանկացած տարիքում
Երիտասարդացնել և կայունացնել մարմնի բոլոր համակարգերը:
Լուծում են չարորակ և բարորակ ուռուցքների, պոլիպների, ֆիբրոդների տարբեր նորագոյացությունները:
Նրանք արյունը հարստացնում են թթվածնով։
Բարձրացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը թթվածնի պակասի նկատմամբ։
Բարձրացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը ցրտին։
Մարել տարբեր վարակների և բորբոքային պրոցեսները.
Բջիջների, թույների, ավելորդ խոլեստերինի և այլ վնասակար նյութերի թափոնները դուրս են բերվում մարմնից։
Տեսողական սրությունը վերականգնվում է։
Վերքերը լավանում են:
Վերականգնում է մազերը։
Ամրապնդում է ամբողջ սրտանոթային համակարգը:
Նպաստում է ակտիվ երկարակեցությանը:
Բոլոր ձավարեղենի բողբոջներն օգտակար են, բայց ավելի լավ է վերցնել ցորենը, որն ունի բուժման և կանխարգելման համար ամենաօգտակար նյութերը և հարմար է եփելու համար։ Ստորև ներկայացված են ցորենի հատիկների բողբոջման լավագույն եղանակը.
Ծլելու համար վերցնել 80-100 գ ցորեն, 2-3 անգամ լվանալ հոսող ջրով։ Վնասված և չհասած հատիկները դեն են նետվում։ Լվացված ցորենը 2-3 սմ-ից ոչ ավելի շերտով քսում են ճենապակյա կամ այլ տարայի մեջ։ Այնուհետև այս ցորենը լցնում են ջրով, որպեսզի հատիկների վերին շերտը դիպչի միայն ջրի մակերեսին։ Այս ամենը փաթաթել շղարշով։ Հիմնական բանը հացահատիկները խոնավությամբ, օդով և ջերմությամբ ապահովելն է՝ մինչև 22 աստիճան: 24-30 ժամ հետո ցորենը սպիտակ ծիլեր ցույց կտա։ 2-3 միլիմետր երկարություն դառնալուց հետո ցորենը պետք է նորից լվանալ։ Սա ծլած ցորեն է։ Հարմար օգտագործման համար այն պետք է մանրացնել մսաղացով կամ սրճաղացով։ Ծլած ցորենը ծամում են այսպես՝ դանդաղ ու մանրակրկիտ, օրինակ՝ 1 թեյի գդալ ծամել մեկ րոպե՝ կատարելով 50-60 ծամելու շարժում։
Այս խոտի մասին գիտեն բոլորը, բայց արդյոք այն կարող է օգնել ձեզ՝ առողջանալու համար․ Ինչպես ցորենի խոտը կարող է օգնել մեր առողջությանը
Այս թուրմը բարելավում է իմունիտետը, մաքրում արյունը, նվազեցնում քաղցկեղի առաջացման վտանգը, բարելավում է նյութափոխանակությունը և մեզ դարձնում ավելի առողջ, հետևաբար՝ կենսուրախ:
Ցորենի խոտը սովորական մոլախոտ է, բայց և նաև մեր առողջության հզոր պահապանն է:
Ցորենի խոտն ունի շատ ամուր արմատներ, որոնք նետերի պես թափանցում են գետնին և հեշտությամբ գրավում են իր շրջակա տարածքները՝ այգիներում:
Չկա մի հիվանդություն, որ այն չբուժի՝ սկսած աչքերից, վերջացրած ուռուցքաբանությամբ։
Նրանք բուժում են բոլոր վայրի կենդանիներին, կատուներին և շներին:
Մարդու համար դա անգին է նրանով, որ վերականգնում է խանգարված նյութափոխանակությունը։
Կոճղարմատների թուրմը օգտագործվում են կաթիլների, տարբեր այտուցների, ցիստիտի, միզուղիների անզսպության, երիկամների քարերի և լեղապարկի, թոքերի, երիկամների, քրոնիկ բրոնխիտի, աղիքային հիվանդությունների, շաքարային դիաբետի, հիպերտոնիայի դեպքում:
Ցորենի խոտի արմատները օգտագործվում են որպես ցավազրկող հոդատապի, ռևմատիզմի, գոտկատեղի, տարբեր արթրիտի ժամանակ։
Թարմ բույսի հյութն ու թուրմը կարելի է ընդունել ամառվա ընթացքում, այն օգտակար է տեսողության մասնակի կորստի ժամանակ։
Ցորենի խոտի արմատը բուժում է օստեոխոնդրոզը, կանանց մոտ ձվարանների դիսֆունկցիան, թոքային տուբերկուլյոզը, էքսուդատիվ դիաթեզը, ֆուրունկուլոզը: Նրա ընդունման հակացուցումներ չկան։
Ցորենի խոտը որպես բուժիչ հումք օգտագործելու համար անհրաժեշտ է այն ճիշտ պատրաստել։ Լավագույնն այն է, որ դա քաղեք գարնանը կամ աշնանը, ենթադրվում է, որ հենց այս ժամանակահատվածում է այն պարունակում ամենամեծ քանակությամբ ակտիվ նյութեր:
Կոճղարմատները համարվում են ցորենի խոտի ամենաարժեքավոր մասը, դրանք փորվում են, մաքրվում հողից, ցողունից և տերևից։
Չորացրեք դրանք բացօթյա ստվերում՝ չոր և շոգ եղանակին կամ լավ օդափոխվող տարածքում՝ բարակ շերտով տարածելով արմատները։ Լավ չորացած արմատները ձեռքերով վերացրեք մանր փշրանքների։ Հումքը ավելի լավ է պահել ոչ թե տոպրակների մեջ, այլ փակ ապակե տարաների մեջ՝ հեռու տարբեր վնասատուներից, մասնավորապես ցեցից և բզեզից։ Ցորենի չոր արմատները կարող են պահպանվել երկու-երեք տարի:
2 ճաշի գդալ արմատների խառնուրդից լցնել 0,5 լիտր նստած ջրի մեջ (սովորաբար մենք օգտագործում ենք սեյակային ջուր) և 15 րոպե եփ տալ ջրային բաղնիքում՝ մարմանդ կրակի վրա։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։