Ցիստիտ. պատճառները, ախտորոշումը և բուժումը
Ցիստիտը միզապարկի լորձաթաղանթի բորբոքումն է։ Այս պաթոլոգիան կարող է առաջանալ ինչպես սուր, այնպես էլ քրոնիկական ձևերով՝ հաջորդ սրացման ժամանակ մարդուն պատճառելով մեծ անհարմարություններ։
Բորբոքումն առաջանում է հետևյալ պատճառներով.
պաթոգեն բակտերիաներ, որոնք օրգան ներթափանցում են միզածորանով վերընթաց;
քրոնիկ վարակի օջախներ (կարիես ատամներ, տոնզիլիտ և այլն);
մարմնի հիպոթերմիա;
սեռական ճանապարհով փոխանցվող վարակներ;
որովայնի խոռոչի, կոնքի օրգանների վնասվածքներ;
հորմոնալ անհավասարակշռություն հղիության ընթացքում, ծննդաբերությունից հետո, դաշտանադադարի ժամանակ;
միզուղիների կառուցվածքի բնածին խնդիրներ
Խրոնիկ պրոցեսի ռեմիսիայի փուլում միակ դրսեւորումը կարող է լինել միզելու հաճախակի ցանկությունը։
Ցիստիտը հիվանդություն է, որը պահանջում է որակյալ բժշկական օգնություն, հատկապես, եթե այն տեղի է ունենում առաջին անգամ: Ցիստիտի ախտորոշման համար օգտագործվում են հետևյալ լաբորատոր և գործիքային մեթոդները։ Դիֆերենցիալ ախտորոշման համար նրանց խորհուրդ է տրվում դիմել գինեկոլոգի։
Սուր վարակի դեպքում պետք է պահպանել անկողնային հանգիստ, հատկապես ջերմության առկայության դեպքում։ Խորհուրդ է տրվում խմել շատ հեղուկներ և հաճախակի զուգարան գնալ: Ցիստիտի բուժման համար օգտագործվում են հետևյալ դեղամիջոցները. հակաբակտերիալ միջոցներ՝ ընտրված՝ հաշվի առնելով ֆլորայի զգայունությունը. հակասպազմոլիտիկներ - նշվում են միզապարկի մկանային լարվածությունը թեթևացնելու համար ինտենսիվ ցավի ժամանակ; երիկամային պատրաստուկներ. դրանք պարունակում են խոտաբույսեր, որոնք ունեն հակասեպտիկ և միզամուղ ազդեցություն. ուրոսեպտիկներ - նշանակվում են հակաբիոտիկների հետ միաժամանակ կամ բուժման կուրսն ավարտելուց հետո: Ընդլայնված ցիստիտի հնարավոր բարդությունները ներառում են. վարակի տարածում ավելի բարձր միզուղիների վրա. զարգանում է պիելոնեֆրիտ; օրգանի ենթամեկուսային և մկանային շերտերի վնասում, կպչունության ձևավորում.
Այս բնական միջոցը բուժում է շաքարը, թութքը, ցիստիտը և օգտակար է կանանց համար
Բուժիչ ըմպելիքը բաղկացած է 1 բաղադրիչից, սակայն դրա ազդեցությունն օրգանիզմի վրա դժվար թե կարելի է գերագնահատել։
Այս ըմպելիքն ունի բազմաթիվ առողջարար առավելություններ, ինչպես նաև օգնում է պահպանել ճիշտ քաշը և մեծ ազդեցություն ունի մաշկի վրա։
Կտավատի սերմը պարունակում է բազմաթիվ օգտակար նյութեր, որոնք ներառում են վիտամիններ, հանքանյութեր և օմեգա-3 ճարպաթթուներ և բջջանյութ, որոնք նորմալացնում են աղիների աշխատանքը:
Կտավատի սերմն արդյունավետորեն մաքրում է օրգանիզմը տոքսիններից, նորմալացնում է նյութափոխանակությունը, իջեցնում արյան շաքարը և կարգավորում ախորժակը։
Այս բնական ըմպելիքը շատ դիետոլոգների կողմից խորհուրդ է տրվում գաստրիտի, ստամոքսի խոցի, խրոնիկական փորկապության և թութքի բուժման համար։ Այն նաև օգնում է ցիստիտի և պիելոնեֆրիտի բուժմանը։
Քնելուց առաջ 3 ճաշի գդալ կտավատի սերմը լցնել մեկ լիտր եռման ջրի հետ և թողնել թրմվի ամբողջ գիշեր։
Խորհուրդ է տրվում օգտագործել օրական 3-4 անգամ՝ մոտ 150 մլ, ուտելուց կես ժամ առաջ։ Խմիչքը պետք է ամեն օր թարմ պատրաստել։
Կտավատի սերմով ըմպելիքն օգտագործվում է 10 օր, որից հետո 10 օր ընդմիջում է կատարվում և նորից կրկնում դասընթացը՝ ցանկալի արդյունքի հասնելու համար։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։