Ծիրանի մուրաբայի պատրաստման ամենահամեղ և ճիշտ ձևը
Այժմ ձեզ կներկայացնենք, թե ինչպես պատրաստեք ծիրանով ջեմը։
Բաղադրիչներ՝
Ծիրանն 2 կգ․, շաքարավազն 1,5 կգ․, կիտրոնն 0,5 հ․։
Պատրաստումը՝
Ծիրանն լվացեք, տեսակավորեք, հեռացրեք փտած պտուղներն, որից հետո չորացնել։ Պտուղներն կիսել հավասարաչափ, հանել սերմերը, ծիրանի կեսը։
Ծիրանն շաղ տվեք շաքարավազով, թողել 2-3 ժամ, որ պտուղներն հյութն արձակեն։ Այժմ առանձին դրեք հանգստանա։ Հենց ջեմն կեռա, կրակն իջեցնել, եփեք 25 րոպեով՝ հեռացրեք փրփուրն։ Շաքարավազի միջոցով ցողված ծիրանի միջուկներն հանեք կորիզներից և ամբողջապես ուղարկել տարրայի մեջ։
Ավելացրեք կես կիտրոնի հյութն, խառնեք և եփեք կրկին 2 ժամով։ Բավական հաճախ խառնեք ծիրանի միջուկով մուրաբան։
Հաջորդիվ, ջեմն կարելի է մանրացնել մաղով կամ թողել էնպես, ինչպես կա:
Ջեմն լցոնել ստերիլիզացված բանկաների մեջն։
Կախված մրգի հյութեղությունից և եռման աստիճանից՝ հարկավոր է ստանաք մոտ 4 լիտր տարողությամբ համեղ, բուրավետ ջեմն։ Դրա հոտն Ձեզ կհիշեցնի հայտնի նուշի լիկյորը։ Համոզվեք, նոր փորձեք: