Ծաղկակաղամբն ավելի լավ է, քան քյաբաբը․ Ահա ինչպես պատրաստել համեղ և առողջարար կոտլետներ՝ ծաղկակաղամբից
Ինչպես համեղ պատրաստել ծաղկակաղամբը
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
1 գլուխ ծաղկակաղամբ
100 գ կոշտ պանիր
1 սոխ
2 ձու
10 ճ.գ. հացի փշրանքներ
200 գ ալյուր
աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
բուսական յուղ տապակելու համար
Այս զարմանահրաշ ուտեստը պատրաստվում է այնքան պարզ, որքան սովորական ծաղկակաղամբը ձվի մեջ, բայց այն մատուցվում է շատ հետաքրքիր՝ ախորժելի և փափուկ շնիցելի տեսքով, որը նման է մսային շնիցելին։
Լվանալ ծաղկակաղամբը, չորացնել, բաժանել ծաղկաբույլերի և եռացնել աղաջրի մեջ մինչև փափկի։ Այնուհետև քամեք ջուրը և թողեք, որ կաղամբը սառչի։
Կտրել սոխը փոքր խորանարդների և տապակել մինչև դարչնագույն դառնալը:
Պանիրը քերել խոշոր քերիչով։
Խորը ամանի մեջ խառնել կաղամբը, պանիրը, սոխը, 1 ձուն, 5 ճ.գ. հացի փշրանքները և համեմունքները: Բոլոր բաղադրիչները մանրակրկիտ տրորեք պատառաքաղով մինչև հարթ զանգված ստանաք:
Առանձին ամանի մեջ հարում ենք ևս մեկ ձու։ Մնացած հացի փշրանքները լցնել տափակ ամանի մեջ և նույնը անել ալյուրով: Կաղամբի խմորից ձեր ափի չափ կոտլետներ ձևավորեք։ Յուրաքանչյուրը գրտնակել սկզբում ալյուրի, ապա ձվի և վերջում պաքսիմատի մեջ։
Տապակել կոտլետները երկու կողմից տաքացրած տապակի մեջ մինչև դարչնագույնը:
Եթե իմանաք այս 10 պատճառները ամեն օր ծաղկակաղամբ կուտեք
Ձեր առողջության պատճառները, թե ինչու պետք է օգտագործել ծաղկակաղամբ
1. Պաշտպանում է ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներից. Ծաղկակաղամբի օգտագործումը չի բացառում արևապաշտպան միջոցների օգտագործումը, բայց նվազեցնում է մաշկի վրա ուլտրամանուշակագույն ճառագայթման վնասակար ազդեցությունը:
2. Հետաձգել մակուլյար դեգեներացիան.
Այն առաջանում է տարիքի հետ և որոշ դեպքերում կարող է հանգեցնել կուրության: Ծաղկակաղամբում հայտնաբերված վիտամին C-ն և հակաօքսիդանտները օգնում են վերահսկել այս ռիսկը:
3. Գերազանց հակաքաղցկեղային միջոց.
Ծծումբը և իզոթիոցինատները կգործեն որպես հակաէստրոգենային արգելք քաղցկեղով փոփոխված բջիջների զարգացման համար: Սա կարևոր է քաղցկեղի առաջընթացը հետաձգելու համար:
4. Օրգանիզմից հեռացնում է տոքսինները եւ կանխում ստամոքսում բակտերիաների առաջացումը։ Սուլֆորաֆանը ստամոքսում գործում է որպես պաշտպանիչ շերտ՝ ամրացնելով մաշկը։
5. Վերականգնում է նեյրոնների վնասը․
Այս բաղադրիչը ակտիվացնում է դետոքսիկացիոն ֆերմենտները և օգնում ուղեղին վերականգնել բորբոքման կամ սթրեսի հետևանքով առաջացած վնասը:
6. Խթանում է շրջանառությունը.
Վիտամին K-ն ունի հակաբորբոքային հատկություն, որը կօգնի արյան շրջանառությանը ավելի լավ շրջանառել:
7. Խոլեստերինի առաջացման հավանականությունը կանխելու համար։
8. Կարգավորում է էլեկտրոլիտները՝ ծաղկակաղամբն ապահովում է էլեկտրոլիտների հավասարակշռությունը օրգանիզմում։ Սա նշանակում է, որ նյարդային համակարգի կողմից մշակված մկանային կծկումների փոխանցումն ավելի հաջող կլինի։
9. Վերականգնում է բջջային թաղանթները և նպաստում ուղեղի առողջությանը: Որպեսզի ձեր ուղեղը լավ աշխատի, և նրա կենտրոնանալու ունակությունը մեծանա, կերեք ծաղկակաղամբ:
10. Այն գործում է շաքարախտի կանխարգելման գործում՝ վիտամին C-ի և կալիումի համադրությունը կօգնի կայունացնել գլյուկոզան և կխթանի նյութափոխանակությունը։ Այսպիսով, թույլ է տալիս պահպանել կալիումի մակարդակը:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։