Ծաղկակաղամբն ավելի լավ է, քան քյաբաբը․ Ահա ինչպես պատրաստել համեղ և առողջարար կոտլետներ՝ ծաղկակաղամբից

Դիտումներ 2940

Ծաղկակաղամբն ավելի լավ է, քան քյաբաբը․ Ահա ինչպես պատրաստել համեղ և առողջարար կոտլետներ՝ ծաղկակաղամբից

Ինչպես համեղ պատրաստել ծաղկակաղամբը

 

ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆԸ

1 գլուխ ծաղկակաղամբ

100 գ կոշտ պանիր

1 սոխ

2 ձու

10 ճ.գ. հացի փշրանքներ

200 գ ալյուր

աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

բուսական յուղ տապակելու համար

 

 

Այս զարմանահրաշ ուտեստը պատրաստվում է այնքան պարզ, որքան սովորական ծաղկակաղամբը ձվի մեջ, բայց այն մատուցվում է շատ հետաքրքիր՝ ախորժելի և փափուկ շնիցելի տեսքով, որը նման է մսային շնիցելին։

Լվանալ ծաղկակաղամբը, չորացնել, բաժանել ծաղկաբույլերի և եռացնել աղաջրի մեջ մինչև փափկի։ Այնուհետև քամեք ջուրը և թողեք, որ կաղամբը սառչի։

Կտրել սոխը փոքր խորանարդների և տապակել մինչև դարչնագույն դառնալը:

Պանիրը քերել խոշոր քերիչով։

Խորը ամանի մեջ խառնել կաղամբը, պանիրը, սոխը, 1 ձուն, 5 ճ.գ. հացի փշրանքները և համեմունքները: Բոլոր բաղադրիչները մանրակրկիտ տրորեք պատառաքաղով մինչև հարթ զանգված ստանաք:

Առանձին ամանի մեջ հարում ենք ևս մեկ ձու։ Մնացած հացի փշրանքները լցնել տափակ ամանի մեջ և նույնը անել ալյուրով: Կաղամբի խմորից ձեր ափի չափ կոտլետներ ձևավորեք։ Յուրաքանչյուրը գրտնակել սկզբում ալյուրի, ապա ձվի և վերջում պաքսիմատի մեջ։

Տապակել կոտլետները երկու կողմից տաքացրած տապակի մեջ մինչև դարչնագույնը:  



Եթե իմանաք այս 10 պատճառները ամեն օր ծաղկակաղամբ կուտեք

Ձեր առողջության պատճառները, թե ինչու պետք է օգտագործել ծաղկակաղամբ

1. Պաշտպանում է ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներից. Ծաղկակաղամբի օգտագործումը չի բացառում արևապաշտպան միջոցների օգտագործումը, բայց նվազեցնում է մաշկի վրա ուլտրամանուշակագույն ճառագայթման վնասակար ազդեցությունը:

2. Հետաձգել մակուլյար դեգեներացիան.

Այն առաջանում է տարիքի հետ և որոշ դեպքերում կարող է հանգեցնել կուրության: Ծաղկակաղամբում հայտնաբերված վիտամին C-ն և հակաօքսիդանտները օգնում են վերահսկել այս ռիսկը:

3. Գերազանց հակաքաղցկեղային միջոց.

Ծծումբը և իզոթիոցինատները կգործեն որպես հակաէստրոգենային արգելք քաղցկեղով փոփոխված բջիջների զարգացման համար: Սա կարևոր է քաղցկեղի առաջընթացը հետաձգելու համար:

4. Օրգանիզմից հեռացնում է տոքսինները եւ կանխում ստամոքսում բակտերիաների առաջացումը։ Սուլֆորաֆանը ստամոքսում գործում է որպես պաշտպանիչ շերտ՝ ամրացնելով մաշկը։

5. Վերականգնում է նեյրոնների վնասը․

Այս բաղադրիչը ակտիվացնում է դետոքսիկացիոն ֆերմենտները և օգնում ուղեղին վերականգնել բորբոքման կամ սթրեսի հետևանքով առաջացած վնասը:

6. Խթանում է շրջանառությունը.

Վիտամին K-ն ունի հակաբորբոքային հատկություն, որը կօգնի արյան շրջանառությանը ավելի լավ շրջանառել:



7. Խոլեստերինի առաջացման հավանականությունը կանխելու համար։

8. Կարգավորում է էլեկտրոլիտները՝ ծաղկակաղամբն ապահովում է էլեկտրոլիտների հավասարակշռությունը օրգանիզմում։ Սա նշանակում է, որ նյարդային համակարգի կողմից մշակված մկանային կծկումների փոխանցումն ավելի հաջող կլինի։

9. Վերականգնում է բջջային թաղանթները և նպաստում ուղեղի առողջությանը: Որպեսզի ձեր ուղեղը լավ աշխատի, և նրա կենտրոնանալու ունակությունը մեծանա, կերեք ծաղկակաղամբ:

10. Այն գործում է շաքարախտի կանխարգելման գործում՝ վիտամին C-ի և կալիումի համադրությունը կօգնի կայունացնել գլյուկոզան և կխթանի նյութափոխանակությունը։ Այսպիսով, թույլ է տալիս պահպանել կալիումի մակարդակը:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը