Ծանո՞թ եք այս սերմերին․ Չիայի սերմերի օգուտները բազմազան են․ Ահա դրանցից մի քանիսը

Դիտումներ 763

Ծանո՞թ եք այս սերմերին․ Չիայի սերմերի օգուտները բազմազան են․ Ահա դրանցից մի քանիսը

Չիայի սերմերի օգուտները․

Նրանք օմեգա-3-ով հարուստ են:

Նրանք կպաշտպանեն ձեր սիրտն ու արյան անոթները։ Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ չիայի կանոնավոր օգտագործումը նվազեցնում է սիրտ-անոթային հիվանդությունների ռիսկը և արդյունավետ միջոց է ինսուլտի կանխարգելման համար։

Նրանք կբարելավեն մարսողությունը և կօգնեն մաքրել օրգանիզմը տոքսիններից։

 

 

Սա օստեոպորոզի գերազանց կանխարգելման տարբերակ է։ Չիայի սերմերը հարուստ են մի շարք սննդանյութերով, որոնք կարևոր են ոսկորների առողջության համար:

Նրանք կօգնեն նվազեցնել ախորժակը, իսկ ապագայում՝ քաշը

Նրանք պարունակում են շատ սպիտակուցներ։ Ավելին, դա բարձրորակ ամբողջական սպիտակուց է, որը պարունակում է բոլոր ինը էական ամինաթթուները, որոնք մարմինը չի կարող ինքնուրույն արտադրել:

Նրանք նորմալացնում են արյան շաքարի մակարդակը։



Չիայի հզոր բուժիչ ուժը. ամբողջ բույսն օգտագործելու 5 եղանակ:

Դուք կցանկանաք աճեցնել այս բույսը, երբ իմանաք, թե որքան արդյունավետ է այն:

Չիայի սերմերը համարվում են աշխարհի ամենաառողջարար մթերքներից մեկը։ Այն օմեգա-3-ի հարուստ աղբյուր է և հիանալի մթերք նիհարելու համար:

Իմացեք, թե ինչպես աճեցնել չիայի սերմեր, ինչպես նաև օգտագործել ամբողջ բույսը:

Չիան եղեսպակի և անանուխի ընտանիքի անդամ է։ Եթե ​​պայմանները բարենպաստ են, ապա չիայի բույսերը կարող են աճել մինչև 1,80 մետր բարձրություն: Այն ունի գեղեցիկ կապույտ, մանուշակագույն կամ սպիտակ ծաղիկներ։

Չիան արագ աճող բույս ​​է, որը բնականորեն դիմացկուն է շոգին, երաշտին, հիվանդություններին և վնասատուներին: Նրանք քիչ պարարտանյութի կարիք ունեն, պահանջում են նվազագույն սպասարկում, ինքնափոշոտվում, ինչպես նաև հիանալի են մոլախոտերը ոչնչացնելու համար:

 

 

Լույսի պահանջները. Ծառատունկի համար ընտրեք այնպիսի վայր, որը ստանում է 6-ից 8 ժամ ուղիղ արևի լույս:

Հող: Այս բույսը նախընտրում է չամրացված կավե կամ ավազոտ հողերը, որոնք լավ ցամաքեցված են:

Ոռոգում. Երիտասարդ բույսերը ջրեք ամեն օր, մինչև նրանք բավականաչափ ամուր լինեն: Հասուն բույսերը հանդուրժում են չոր եղանակները և երբեմն ջրելու կարիք ունեն միայն այն դեպքում, երբ տեղումները քիչ են:

Պարարտանյութ. Երբ դուք առաջին անգամ պատրաստում եք ձեր այգու մահճակալը, պարարտացրեք հողը պարարտանյութով կամ այլ օրգանական նյութերով, ինչպիսիք են առվույտը: Դրանից հետո չիան լրացուցիչ պարարտանյութի կարիք չունի։

Ցանք՝ սերմերը ցանել ցրտահարության վտանգը անցնելուց հետո։ Նրանց թաղել պետք չէ, պարզապես նրբորեն պառկեցրեք գետնին։ Սերմերը թռչուններից պաշտպանելու համար ծածկեք թաղանթով կամ ցանցով:

Չիան բազմամյա է և տնկելուց հետո ամեն տարի բույսեր կունենաք:

Ամբողջ Չիա բույսն օգտագործելու 5 եղանակ

1. Չիայի սերմեր
Երկու ճաշի գդալ չիայի սերմերը պարունակում են 137 կալորիա և մանրաթելերի և սպիտակուցների հիանալի աղբյուր են: Հատկապես օմեգա-3 ճարպաթթուներ, ֆոսֆոր, մանգան և կալցիում: Նրանք նաև պարունակում են մի շարք հանքանյութեր, ինչպիսիք են ցինկը, երկաթը, կալիումը, նիացինը, թիամինը և վիտամին E-ն:

Չիայի սերմերը կարելի է օգտագործել ամեն օր՝ տաք ջրի կամ հյութի, կեֆիրի, մածունի մեջ թրջելուց հետո։



2. Chia Oil
Ինչպես չիայի սերմերը, այնպես էլ չիայի յուղը պարունակում է բազմաթիվ օգտակար միացություններ, որոնք բարենպաստ են առողջ մաշկի և մազերի համար:

Հատկապես իր վիտամին E-ի, օմեգա ճարպաթթուների, սպիտակուցների, մագնեզիումի և հակաօքսիդանտ հատկությունների շնորհիվ չիայի յուղն օգնում է հանգստացնել, խոնավացնել և բուժել մաշկը: Այն ունի հակաբորբոքային և երիտասարդացնող ազդեցություն դերմիսի վրա, օգնում է մեծացնել կոլագենի արտադրությունը: Այն նաև ապահովում է արևապաշտպանություն, երբ կիրառվում է մաշկի վրա:

Մազերի համար: Այն ամրացնում է ֆոլիկուլը և նպաստում մազերի ավելի արագ և հաստ աճին: Այն կարող է նաև օգնել վերականգնել չոր և վնասված մազերը:

3. Չիայի բողբոջներ
Դրանք կարելի է աճեցնել և օգտագործել միկրոկանաչի պես ընդամենը երկու շաբաթվա ընթացքում: Չնայած նրանք փոքր հասակ ունեն, բայց ունեն ինտենսիվ համ։ Ինչպես նաև շատ ավելի հզոր սննդանյութեր, քան իրենց հասուն գործընկերները:

Չիայի սերմերը լավ են բողբոջում։ Չիայի ծիլերը համ են հաղորդում ցանկացած ճաշատեսակի:

4. Չիայի տերեւներ Չիա
բույսի տերեւները նույնպես ամբողջությամբ ուտելի են։ Չիայի տերևների սննդային հատկությունների վերլուծությունը ցույց է տվել, որ դրանք պարունակում են մի քանի ֆլավոնոիդներ։ Ինչպես նաև երկու հազվագյուտ հակաօքսիդանտներ՝ ացետիլվիտեքսին և ացետիլօրիենտին:

Շատ մեղմ համով թարմ տերևներ ավելացվում են աղցանների, շոգեխաշածների և կանաչ սմուզիների մեջ։ Ինչպես նաև թարմ կամ չորացրած տերևներն օգտագործում են ֆանտաստիկ բուժիչ թեյ պատրաստելու համար։ Այն ավանդաբար օգտագործվում է ցավը, ջերմությունը և կոկորդի ցավը թեթևացնելու համար:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը