Ցանկանում եմ կիսվել գլխացավից ազատվելու իմ փորձով
Ժամանակին ճնշումս շատ արագ բարձրացավ, ինչն ինձ ծանր տառապանք բերեց՝ ուղեղի անոթների սպազմի տեսքով։
Եվ այսպես, երբ դեղերից ոչ մեկն ինձ չօգնեց, որոշեցի դիմել ավանդական բժշկությանը։ Այդ պահին ես պատրաստ էի ամեն ինչ փորձել, եթե միայն տանջանքներս դադարեին։
Մի անգամ ընկերս ինձ խորհուրդ տվեց բուժվել աղի լուծույթներով։
Այսպիսով ձեզ հարկավոր է 250 մլ ջուր, 2 ճ.գ. ծովի աղ և խնձորի քացախ: Խառնում ենք բաղադրիչները:
Մինչ լուծույթը սառչում է, շղարշը ծալեք 8 շերտով, որպեսզի վիրակապի լայնությունը համապատասխանի ճակատի լայնությանը, իսկ երկարությունը՝ գլխի շրջագծին։ Արագ լվացեք ճակատը, ականջները և պարանոցը տաք ջրով։ Դրանից հետո մենք թաթախում ենք վիրակապը աղի լուծույթի մեջ և, մի փոքր սեղմելով, գլուխը կապում ենք վիրակապով։
Կոմպրեսը գլխի վրա ամրացնելու համար օգտագործեք բամբակյա սրբիչ կամ կտոր։ Դրանից հետո անհրաժեշտ է պառկել եւ թողնել վիրակապը, մինչեւ ցավն ամբողջությամբ անհետանա։ Ինձ մոտ գրեթե անմիջապես ստացվեց, բայց ամեն դեպքում, ես վիրակապը պահեցի ևս երկու ժամ։ Ընդհանուր առմամբ, կոմպրեսը կարելի է պահել մինչև 15 ժամ։
Սնուցումն ուղղակիորեն կապված է միգրենի նոպաների առաջացման հետ: Ապացուցված է, որ որոշակի վիտամինների պակասը 4 անգամ ավելի հաճախ գլխացավ է առաջացնում։ Ահա այն ցուցակը, թե ինչ է անհրաժեշտ ուտել 100%-ով լավ զգալու համար:
Ֆոլաթթու և վիտամին B12
Սկզբում մարմինը քիչ սթրես է ապրում առանց այդ տարրերի: Մարդը դառնում է դյուրագրգիռ և շեղված։ Նյութերի երկարատև բացակայությունը հանգեցնում է ավելի լուրջ հետևանքների։ Դուք կարող եք բավարար քանակությամբ ֆոլաթթու ստանալ բրոկկոլիից, սպանախից, ծնեբեկից, դդումից, ճակնդեղից և ավոկադոյից: Իսկ վիտամին B12-ը կա հավի ձվի մեջ:
Պղինձ և երկաթ
Կանայք առավել հաճախ տուժում են այս տարրերի պակասից: Նրանք ունենում են միգրեն, դեպրեսիա և իջեցնում արյան ճնշումը։ Օրգանիզմում պղնձի պաշարը լրացնելու համար հարկավոր է ուտել լոբի, ընկույզ և այծի պանիր։ Բայց երկաթը գտնվում է ջրիմուռների, քնջութի, սերմերի, լյարդի և կանաչեղենի մեջ:
Վիտամին B6
Գլխացավն ու սրտխառնոցը նվազեցնելու համար հարկավոր է հեշտությամբ մարսվող սնունդ ուտել։ Արդյունավետ է նաև վիտամին B6-ի օգտագործումը։ Այն առկա է հացահատիկի, թարմ բանջարեղենի, լյարդի և լոբի մեջ:
Վիտամին D
Պարզվել է, որ արյան մեջ վիտամին D-ի նվազ քանակություն ունեցող մարդկանց մոտ 20%-ով ավելի շատ գլխացավեր է առաջանում: Ուստի ավելի շատ կերեք ծովամթերք, ձու, լոբի և կաթնամթերք: Բացի այդ, ավելի հաճախ դուրս եկեք, երբ լավ եղանակ է:
Ճիշտ սնվելը, վարժությունները և բավարար հանգիստը կարող են նվազեցնել գլխացավերի հաճախականությունն ու ինտենսիվությունը: Հուսով ենք, որ այս հոդվածը օգտակար էր ձեզ համար:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։