Չտեսնված բլիթների բաղադրատոմս ՝ պատրաստված խնձորով

Դիտումներ 194

Չտեսնված բլիթների բաղադրատոմս ՝ պատրաստված խնձորով

 Այսօր Ձեզ կներկայացնենք, թե ինչո՞վ են այս խնձորի նրբաբլիթները տարբերվում մյուսներից: Ամեն ինչ խոհանոցային կարևոր գաղտնիքի մեջ է:



Բաղադրիչներ՝
 

Ցորենի ալյուր 400 գ․,

կաթ 400 մլ․,

գազավորված ջուր 125 մլ․,

ձու 4 հատ,

շաքարավազ 100 գ․,

վանիլային շաքար 10 գ․։
 

Պատրաստման եղանակը՝


Դեղնուցներն առանձնացնել սպիտակուցներից և դնել ամանի մեջ։ Ավելացնել կաթ, ջուր, ալյուր, սովորական և վանիլային շաքարավազ և աղ։ Խառնել ամեն ինչ հարիչով մինչև հարթ լինի:  



Այժմ առանձին-առանձին հարում ենք սպիտակուցները մինչև փարթամ  փրփուր լինի: Սպիտակուցի զանգվածը նրբորեն ավելացրեք խմորի մեջ՝ խառնելով այն՝ ներքևից վեր։

  Խնձորները մաքրեք կեղևից և միջուկից: Կտրել դրանք մանր կտորների կամ քերիչով անցկացնել , ապա խառնել խմորի մեջ։ Ծածկել թաղանթով և թողնել սառնարանում 10 րոպե, կտրատած խնձորը։
Տաքացնել արևածաղկի ձեթով յուղած տապակը և շարել բլիթները։ Տապակել միջին ցածր ջերմության վրա երկու կողմից մինչև   դարչնագույն դառնալը: 
 

 
Ինչով մատուցել նրբաբլիթ, դուք ինձնից լավ գիտեք։ Այս բաղադրատոմսը նույնպես հարմար է ջեռոցի համար։ Թխած նրբաբլիթների համար խորհուրդ եմ տալիս խնձորները կտրատել շերտերով։ Եթե ​​քաղցր խմորեղենը ձեզ համար չէ, ապա փորձեք տապակել կաղամբով բլիթներ:



Ամենաընթերցվածը