Չտեսնված բլիթների բաղադրատոմս ՝ պատրաստված խնձորով
Այսօր Ձեզ կներկայացնենք, թե ինչո՞վ են այս խնձորի նրբաբլիթները տարբերվում մյուսներից: Ամեն ինչ խոհանոցային կարևոր գաղտնիքի մեջ է:
Բաղադրիչներ՝
Ցորենի ալյուր 400 գ․,
կաթ 400 մլ․,
գազավորված ջուր 125 մլ․,
ձու 4 հատ,
շաքարավազ 100 գ․,
վանիլային շաքար 10 գ․։
Պատրաստման եղանակը՝
Դեղնուցներն առանձնացնել սպիտակուցներից և դնել ամանի մեջ։ Ավելացնել կաթ, ջուր, ալյուր, սովորական և վանիլային շաքարավազ և աղ։ Խառնել ամեն ինչ հարիչով մինչև հարթ լինի:
Այժմ առանձին-առանձին հարում ենք սպիտակուցները մինչև փարթամ փրփուր լինի: Սպիտակուցի զանգվածը նրբորեն ավելացրեք խմորի մեջ՝ խառնելով այն՝ ներքևից վեր։
Խնձորները մաքրեք կեղևից և միջուկից: Կտրել դրանք մանր կտորների կամ քերիչով անցկացնել , ապա խառնել խմորի մեջ։ Ծածկել թաղանթով և թողնել սառնարանում 10 րոպե, կտրատած խնձորը։
Տաքացնել արևածաղկի ձեթով յուղած տապակը և շարել բլիթները։ Տապակել միջին ցածր ջերմության վրա երկու կողմից մինչև դարչնագույն դառնալը:
Ինչով մատուցել նրբաբլիթ, դուք ինձնից լավ գիտեք։ Այս բաղադրատոմսը նույնպես հարմար է ջեռոցի համար։ Թխած նրբաբլիթների համար խորհուրդ եմ տալիս խնձորները կտրատել շերտերով։ Եթե քաղցր խմորեղենը ձեզ համար չէ, ապա փորձեք տապակել կաղամբով բլիթներ: