Չորս մթերք, որոնք ոչնչացնում են ձեր սիրտը․ Բացառեք դրանք ձեր սննդակարգից
Սիրտը սրտանոթային համակարգի մի մասն է, որն օգտակար նյութեր և թթվածին է տեղափոխում ամբողջ մարմնով՝ ապահովելով նրա կենսագործունեությունը։ Կարևոր է լավ վիճակում պահել: Այսօր կանդրադառնանք սիրտը քայքայող մթերքներին։
1. Շաքարավազ.
Հանգեցնում է ճնշման թռիչքների, վնասում է արյունատար անոթները, նպաստում արյան մակարդուկների առաջացմանը։ Առաջացնում է թիամինի պակաս, որի պատճառով զարգանում է սրտամկանի դիստրոֆիա։
Բարձրացնում է արտաանոթային հեղուկի կուտակումը, որի ավելցուկը հանգեցնում է սրտի կանգի։
Բարձրացնում է խոլեստերինի մակարդակը և մարմնի քաշը, դրանով իսկ վատթարացնում է արյան շրջանառությունը և մեծացնում սրտի բեռը:
2. Միս, յուղոտ և տապակած սնունդ.
Այն զարգացնում է գիրություն, բարձրացնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, որը հետագայում առաջացնում է արյան մակարդուկներ։ Սա բարդացնում է արյան շրջանառությունը և սրտի աշխատանքը։
Այն նաեւ 2 անգամ մեծացնում է սրտի անբավարարության առաջացման վտանգը։ Բարձրացնում է արյան ճնշումը, վատթարացնում է աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը, օրգանիզմն աղտոտում տոքսիններով և կեղտերով։ Թուլացնում է արյան անոթների պատերը։
3. Աղ.
Օրգանիզմում աղի ավելցուկն առաջացնում է սրտամկանի սպազմ՝ հանգեցնելով սրտի կաթվածի։ Բացի այդ, աղը մեծացնում է սրտամկանի բեռը և բարձրացնում արյան ճնշումը: Պահպանում է հեղուկը մարմնում, ինչը հանգեցնում է սրտի և արյան անոթների ծանրաբեռնվածության ավելացմանը: Արյան անոթների պատերը դարձնում է փխրուն։ Նպաստում է իշեմիայի զարգացմանը.
4. Ալկոհոլ.
Բարձրացնում է արյան մակարդումը, ինչի պատճառով սիրտը պետք է արագացնի ռիթմը, որպեսզի արյունն ավելի արագ անցնի։ Սա բարձրացնում է արյան ճնշումը և մեծացնում զարկերակային արագությունը:
Որո՞նք են սրտի համար լավագույն 4 մթերքները
Սրտի առողջությունը պետք է պաշտպանել, պետք է հոգ տանել՝ սկսած փոքր տարիքից։ Սա միակ միջոցն է կանխելու պաթոլոգիաների և պայմանների զարգացումը, որոնք վտանգ կներկայացնեն կյանքի համար:
Առաջին հերթին պետք է սկսել վատ սովորություններից հրաժարվելուց, ինչպես նաև սկսել ֆիզիկապես ակտիվ լինել։ Դա թույլ կտա արյունը ճիշտ արագությամբ շրջանառել, վերացնել նրա լճացումը։ Դուք նաև պետք է վերանայեք ձեր սննդակարգը, կրճատեք բոլոր ավելի ճարպերի ընդունումը, որոնք լի են քիմիական նյութերով և կոնսերվանտներով:
Սաղմոն
Սրտի մկանների համար այս գերսնունդն անհրաժեշտ է: Սաղմոնը պարունակում է շատ օմեգա-3 ճարպաթթուներ, որոնք օգնում են նվազեցնել սրտի իշեմիկ հիվանդության զարգացման հավանականությունը, ինչպես նաև կայունացնել հիպերտոնիայի հետ կապված վիճակը, եթե արդեն զարգացած է: Որպեսզի ազդեցությունը նկատելի լինի, անհրաժեշտ է այս ձուկն ընդունել շաբաթական առնվազն 2 անգամ։
Սև լոբի
Այս մթերքը պարունակում է մագնեզիում, ֆոլաթթու, հակաօքսիդանտներ։ Այս բաղադրիչներն օգնում են իջեցնել արյան ճնշումը, պահել այն նորմալ մակարդակի։
Սեւ լոբին բավականին մեծ քանակությամբ բջջանյութ է պարունակում, որը թույլ է տալիս վերահսկել արյան մեջ վատ խոլեստերինի մակարդակը, նվազեցնել այն։ Դրա շնորհիվ անոթների վրա թիթեղներ, արյան մակարդուկներ և այլ խնդիրներ չեն զարգանա։
Ձիթապտղի բուսայուղ
Այս տեսակի յուղը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որոնք պաշտպանում են արյան անոթները վնասից:
Նրանք կարող են փոխարինել կարագը, որը պարունակում է հագեցած ճարպեր՝ դրանով իսկ օգուտ տալով արյունատար անոթներին։ Դրա շնորհիվ վատ խոլեստերինի մակարդակը կնվազի, ինչը վտանգավոր հիվանդությունների կանխարգելում կլինի։
Ավոկադո
Այս մթերքը հայտնի է դարձել մի պատճառով. Ավոկադոն պարունակում է մեծ քանակությամբ օլեինաթթու, որն օգնում է նորմալացնել խոլեստերինի մակարդակը և կայունացնել այն։
Ավոկադոն հարուստ է կալիումով, բայց ցածր նատրիումով: Դրա շնորհիվ արյան ճնշումն այն օգտագործելիս մնում է նորմալ, իսկ այտուցը չի առաջանում։
Այս մթերքները անհրաժեշտ են սրտի առողջության համար։ Այն ամուր կմնա, եթե նրանք միշտ սննդակարգում լինեն:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։