Չորս մթերք, որոնք ոչնչացնում են ձեր սիրտը․ Բացառեք դրանք ձեր սննդակարգից

Դիտումներ 635

Չորս մթերք, որոնք ոչնչացնում են ձեր սիրտը․ Բացառեք դրանք ձեր սննդակարգից

 

Սիրտը սրտանոթային համակարգի մի մասն է, որն օգտակար նյութեր և թթվածին է տեղափոխում ամբողջ մարմնով՝ ապահովելով նրա կենսագործունեությունը։ Կարևոր է լավ վիճակում պահել: Այսօր կանդրադառնանք սիրտը քայքայող մթերքներին։

 

1. Շաքարավազ.

Հանգեցնում է ճնշման թռիչքների, վնասում է արյունատար անոթները, նպաստում արյան մակարդուկների առաջացմանը։ Առաջացնում է թիամինի պակաս, որի պատճառով զարգանում է սրտամկանի դիստրոֆիա։

Բարձրացնում է արտաանոթային հեղուկի կուտակումը, որի ավելցուկը հանգեցնում է սրտի կանգի։

Բարձրացնում է խոլեստերինի մակարդակը և մարմնի քաշը, դրանով իսկ վատթարացնում է արյան շրջանառությունը և մեծացնում սրտի բեռը:

 

2. Միս, յուղոտ և տապակած սնունդ.

Այն զարգացնում է գիրություն, բարձրացնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, որը հետագայում առաջացնում է արյան մակարդուկներ։ Սա բարդացնում է արյան շրջանառությունը և սրտի աշխատանքը։

Այն նաեւ 2 անգամ մեծացնում է սրտի անբավարարության առաջացման վտանգը։ Բարձրացնում է արյան ճնշումը, վատթարացնում է աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը, օրգանիզմն աղտոտում տոքսիններով և կեղտերով։ Թուլացնում է արյան անոթների պատերը։

 

3. Աղ.

Օրգանիզմում աղի ավելցուկն առաջացնում է սրտամկանի սպազմ՝ հանգեցնելով սրտի կաթվածի։ Բացի այդ, աղը մեծացնում է սրտամկանի բեռը և բարձրացնում արյան ճնշումը: Պահպանում է հեղուկը մարմնում, ինչը հանգեցնում է սրտի և արյան անոթների ծանրաբեռնվածության ավելացմանը: Արյան անոթների պատերը դարձնում է փխրուն։ Նպաստում է իշեմիայի զարգացմանը.

 

4. Ալկոհոլ.

Բարձրացնում է արյան մակարդումը, ինչի պատճառով սիրտը պետք է արագացնի ռիթմը, որպեսզի արյունն ավելի արագ անցնի։ Սա բարձրացնում է արյան ճնշումը և մեծացնում զարկերակային արագությունը:



Որո՞նք են սրտի համար լավագույն 4 մթերքները

Սրտի առողջությունը պետք է պաշտպանել, պետք է հոգ տանել՝ սկսած փոքր տարիքից։ Սա միակ միջոցն է կանխելու պաթոլոգիաների և պայմանների զարգացումը, որոնք վտանգ կներկայացնեն կյանքի համար:

Առաջին հերթին պետք է սկսել վատ սովորություններից հրաժարվելուց, ինչպես նաև սկսել ֆիզիկապես ակտիվ լինել։ Դա թույլ կտա արյունը ճիշտ արագությամբ շրջանառել, վերացնել նրա լճացումը։ Դուք նաև պետք է վերանայեք ձեր սննդակարգը, կրճատեք բոլոր ավելի ճարպերի ընդունումը, որոնք լի են քիմիական նյութերով և կոնսերվանտներով:

 

 

Սաղմոն

Սրտի մկանների համար այս գերսնունդն անհրաժեշտ է: Սաղմոնը պարունակում է շատ օմեգա-3 ճարպաթթուներ, որոնք օգնում են նվազեցնել սրտի իշեմիկ հիվանդության զարգացման հավանականությունը, ինչպես նաև կայունացնել հիպերտոնիայի հետ կապված վիճակը, եթե արդեն զարգացած է: Որպեսզի ազդեցությունը նկատելի լինի, անհրաժեշտ է այս ձուկն ընդունել շաբաթական առնվազն 2 անգամ։

Սև լոբի

Այս մթերքը պարունակում է մագնեզիում, ֆոլաթթու, հակաօքսիդանտներ։ Այս բաղադրիչներն օգնում են իջեցնել արյան ճնշումը, պահել այն նորմալ մակարդակի։

Սեւ լոբին բավականին մեծ քանակությամբ բջջանյութ է պարունակում, որը թույլ է տալիս վերահսկել արյան մեջ վատ խոլեստերինի մակարդակը, նվազեցնել այն։ Դրա շնորհիվ անոթների վրա թիթեղներ, արյան մակարդուկներ և այլ խնդիրներ չեն զարգանա։



Ձիթապտղի բուսայուղ

Այս տեսակի յուղը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որոնք պաշտպանում են արյան անոթները վնասից:

Նրանք կարող են փոխարինել կարագը, որը պարունակում է հագեցած ճարպեր՝ դրանով իսկ օգուտ տալով արյունատար անոթներին։ Դրա շնորհիվ վատ խոլեստերինի մակարդակը կնվազի, ինչը վտանգավոր հիվանդությունների կանխարգելում կլինի։

Ավոկադո

 

 

Այս մթերքը հայտնի է դարձել մի պատճառով. Ավոկադոն պարունակում է մեծ քանակությամբ օլեինաթթու, որն օգնում է նորմալացնել խոլեստերինի մակարդակը և կայունացնել այն։

Ավոկադոն հարուստ է կալիումով, բայց ցածր նատրիումով: Դրա շնորհիվ արյան ճնշումն այն օգտագործելիս մնում է նորմալ, իսկ այտուցը չի առաջանում։

Այս մթերքները անհրաժեշտ են սրտի առողջության համար։ Այն ամուր կմնա, եթե նրանք միշտ սննդակարգում լինեն:

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը