Չնայած շատերը չգիտեն դա, մեզը կարող է շատ բան պատմել մեր մարմնի մասին

Դիտումներ 585

Չնայած շատերը չգիտեն դա, մեզը կարող է շատ բան պատմել մեր մարմնի մասին

Մեզի "ամենաառողջ" գույնը մեզի բաց գույնն է կամ թափանցիկ դեղինը: Առավոտյան բացարձակ նորմալ է, եթե մեզն ավելի մուգ է, քանի որ գիշերվա ընթացքում մենք հեղուկ չենք ընդունում: Կարմրավուն կամ վարդագույն մեզը ճակնդեղ կամ հապալաս ուտելու հետևանք է: Որոշ դեղամիջոցներ` ռիֆամպիցինը, ամիտրիպտիլինը, ինդոմետացինը, նույնպես կարող են փոխել մեզի գույնը:
Սակայն եթե գույնը փոխվում է ինքն իրեն, դա խնդրի նշան է: Նարնջագույն մեզը կարող է խոսել սաստիկ ջրազրկման մասին, երիկամներում քարերի  կամ միզուղիներում վարակի առկայության մասին: Եթե կա վարակ, ապա միզարտադրությունն ուղեկցվում է ցավով կամ այրոցով:

Կարմրավուն մեզի գույնը գլոմերուլոնեֆրիտի նշան է՝ դա երիկամների բորբոքում է, որ անհապաղ բուժման կարիք ունի: Սակայն կա մեկ բայց: Եթե նախորդ օրը գազար կամ փոքր-ինչ շատ սխտոր եք կերել, ապա մեզի գույնը կարող է կարմրավուն երանգներ ստանալ: Սակայն եթե գույնը պարբերաբար կարմիր երանգ ունի, ապա անհապաղ դիմեք բժշկի:

Կանաչ երանգը հուշում է լյարդի հիվանդությունների մասին: Հնարավոր է որ ձեզ մոտ դեղնախտ է: Հարկավոր է հետազոտություն անցնել:

Կապույտ մեզը լինում է որոշ գենետիկ հիվանդությունների դեպքում: Հնարավոր է՝ միզուղիներում մանրէային վարակ լինի:

Մուգ հարդագույն մեզը կարող է կապված լինել գեմոլիտիկ անեմիայի հետ:



Ինչպես է կալենդուլան օգտակար մեր օրգանիզմի համար․ Կալենդուլայի օգտակար հատկությունները սրտի մկանների աշխատանքը բարելավելու համար և շատ ավելին

Կալենդուլան (նարգիզը) ունի մի շարք բուժիչ հատկություններ բազմաթիվ հիվանդությունների դեպքում։ Այն պետք է միշտ ձեռքի տակ լինի յուրաքանչյուր տանը: Սա հաստատում են բաղադրատոմսերը և ավանդական բժշկությունը և պաշտոնական բժշկության բաղադրատոմսերը տարբեր հիվանդությունների բուժման համար:

 


1. Կալենդուլա՝ կոկորդի ցավի դեմ.
Այս ժողովրդական միջոցը պատրաստելու համար հարկավոր է մեկ մեծ գդալ կալենդուլայի չոր ծաղիկները լցնել մեկ բաժակ եռման ջրի հետ, այնուհետև միջոցը թողնել մոտ մեկ ժամ տաք տեղում կափարիչի տակ: Նշված ժամանակից հետո հեղուկը քամեք շղարշով՝ երկու-երեք շերտով և հինգից տասը րոպե դրեք ջրային բաղնիքի մեջ։ Պատրաստի արգանակի մեջ ավելացրեք կես թեյի գդալ հեղուկ մեղր։ Կիրառում. ողողել պատրաստված արգանակով օրական երեքից չորս անգամ:

2. Կալենդուլա հազի դեմ.
Փոքր ապակե տարայի մեջ հավասար համամասնությամբ խառնեք կալենդուլայի չոր ծաղիկները, որդանակի խոտաբույսը և սոսի մեծ տերևները: Այժմ պատրաստված խառնուրդից մեկ մեծ (ճաշի գդալ) լցնել էմալապատ փոքրիկ թավայի մեջ և լցնել այն մեկ բաժակ եռացրած ջրով։ Տապակը դնել դանդաղ կրակի վրա և եփել մոտ տասը րոպե, այնուհետև թող այն թրմվի մինչև ամբողջովին սառչի կափարիչի տակ: Քամած թուրմն օգտագործվում է ամենօրյա ողողման համար (երկու-երեք ժամ ընդմիջումով)։



Բացի այդ, նույն թուրմը կարելի է օգտագործել մեկ մեծ գդալով՝ օրական երեքից չորս անգամ։

3. Ալերգիկ ռեակցիաներ.
Ալերգիայից ազատվելու համար անհրաժեշտ է այս բաղադրատոմսով պատրաստել նարգիզ ծաղիկներից (կալենդուլա) թուրմ։ Տասը գրամ չոր ծաղիկները լցնել մեկ բաժակ եռման ջրով, ապա տարան հինգ րոպեով դնել ջրային բաղնիքի մեջ և երկու կաթիլ եղևնու եթերայուղ ավելացնել։ Պատրաստի թուրմն օգտագործվում է լոսյոնների և կոմպրեսների մեջ՝ մաշկի վրա ալերգիկ ռեակցիաների (քոր, ցան և այլն) դեպքում։

4. Սրտամկանի աշխատանքը բարելավելու համար.
Երկու բաժակ կալենդուլայի չոր ծաղիկները լցնել մեկ բաժակ եռացրած մաքրված ջրով, ապա թողնել սառչի և քամել թուրմը կտորով: Այժմ պատրաստի հեղուկը ցածր ջերմության վրա եռացրեք և ընդունեք միջոցը օրական հինգից ինը ճաշի գդալ:

 

 

5. Արթրիտի ժամանակ.
Ապակե տարայի մեջ խառնեք հետևյալ բաղադրիչները՝ կեչու տերևներ՝ քսան գրամ, ուռենու կեղև՝ քսան գրամ, եղինջի տերևներ՝ տասը գրամ, չիչխանի կեղև՝ հինգ գրամ, գիհու հատապտուղներ՝ հինգ գրամ և կալենդուլայի ծաղկաբույլեր` հինգ գրամ: Վերցրեք երեք գդալ այս թուրմից, լցրեք դրանք երկու բաժակ մաքրված ջրով և տասը րոպե եռացրեք մարմանդ կրակի վրա։ Խմեք օրական մեկ բաժակ։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը