Չկա երակների վարիկոզ, միգրեն և հիշողության հետ կապված խնդիրներ. այս թերթիկը կարող է վերացնել այս ամենը
Դափնու տերևը անփոխարինելի և տարածված խոհարարական համեմունք է։ Բայց բացի ցանկացած ուտեստ ավելի համեղ դարձնելուց, այս բույսն ունի նաև հզոր բուժիչ հատկություններ։
Ստորև ձեզ կներկայացնենք ամենապարզ և ամենաէժան բաղադրատոմսը, որը մի քանի դրական ազդեցություն ունի օրգանիզմի վրա։
Մեզ անհրաժեշտ կլինի.
1. Դափնու տերեւ՝ մոտ 30 գրամ։ Հարմար է ինչպես թարմ, այնպես էլ չոր:
2. 1 բաժակ ձիթապտղի յուղ։
Ինչպես պատրաստել.
1. Տերեւները մանրացնել։ Մեզ շատ փոքր կտորներ պետք չեն, բավական կլինի յուրաքանչյուր տերեւը 2-3 անգամ կտրել։
2. Դափնու տերեւի շերտերը լցնել շշի կամ բանկայի մեջ (իդեալական՝ ապակի):
3. Շերտերը լցնել ձիթապտղի յուղով։
4. Փակեք և թողեք թրմվի։ Դրա տեղը պետք է լինի մութ, սենյակային ջերմաստիճան: Մեր կազմը թրմելու համար պահանջվում է մոտ 2 շաբաթ։ Ամեն օր թափահարեք բանկան:
2 շաբաթ անցնելուց հետո կարող եք յուղը օգտագործել: Տերևները կարելի է դեն նետել, պատրաստի արտադրանքը պահել զով, մութ տեղում՝ ապակե տարայի մեջ։
Այժմ այն մասին, թե ինչպես օգտագործել այս տնային միջոցը.
1. Քսեք ցավոտ հոդերին։ Այն ավելի հեշտ և հարմարավետ դարձնելու համար յուղը կարելի է մի փոքր տաքացնել ջրային բաղնիքում:
2. Գլխացավի դեպքում՝ քսել քունքերին:
3. Սննդին ավելացնել՝ սոուսների, մայոնեզի, կետչուպի, արեւածաղկի ձեթի փոխարեն։ Բացի այն, որ ձիթապտղի յուղը շատ ավելի առողջարար է, քան խանութում գնված սոուսների մեծ մասը, այն նաև նվազեցնում է ախորժակը, ինչը կարևոր է բոլոր նրանց համար, ովքեր դիետա են պահում:
4. Եթե նկատվում են մաշկային խնդիրներ, ապա յուղը կարելի է օգտագործել գնված լոսյոնների փոխարեն։