Այս միջոցը բուժում է վիրուսային հիվանդությունները, նյարդային խանգարումները և մաշկային խնդիրները
Երբ դուք խառնում եք չիչխանը մեղրի հետ, կարող եք ստանալ գերարդյունավետ միջոց, որն օգնում է ձեզ հաղթահարել մրսածությունը նվազագույն ժամանակում: Այն վերացնում է քթի, կոկորդի ցավը և հազը:
Ի՞նչ օգուտներ ունի չիչխանը մեղրով և ինչպես պատրաստել այն․
Բուժիչ հատկություններ․
Բացի վերը նշված գործառույթներից, մեղրով չիչխանն ունի մի շարք այլ առավելություններ. Այս խառնուրդն օգնում է բարձրացնել իմունիտետը, բարելավել ուղեղի, սրտի և նյարդային համակարգի աշխատանքը: Այն նաև օգնում է նվազեցնել սթրեսի մակարդակը և հեռացնել տոքսինները մարմնից: Մեղրով խառնած չիչխանն ակտիվորեն օգտագործվում է կանխարգելիչ նպատակներով և բազմաթիվ հիվանդությունների բուժման համար։ Այս պատրաստուկը ձեր թիվ 1 օգնականն է վիրուսային վարակների, մաշկային հիվանդությունների և նյարդային խանգարումների դեմ պայքարում։
Չիչխանից առավելագույն օգուտ ստանալու համար այն հավաքում են իր սերմերի հետ միասին: Դա պայմանավորված է նրանով, որ դրանք պարունակում են այնքան վիտամիններ, որքան հատապտուղների միջուկն ու մաշկը: Բացի այդ, դրանք հարուստ են ճարպաթթուներով, որոնք աներեւակայելի օգտակար են մաշկի համար։
Ձեզ անհրաժեշտ կլինի.
500 գ չիչխան
300 գ մեղր
Չիչխանի բոլոր ճյուղերն ու տերեւները մաղում ենք։ Տեղադրել հատապտուղները խորը տարայի մեջ: Լրացրեք դրանք սառը ջրով: Օգտագործելով գդալ, հեռացրեք բոլոր բեկորները, որոնք լողում են վերևում:
Լցնել չիչխանը բարձր բաժակի կամ բլենդերի ամանի մեջ։ Մանրացրեք այն միատարր խյուսի: Այդ նպատակով մենք օգտագործում ենք կարտոֆիլի տրորիչ կամ բլենդեր (նվազագույն արագությամբ):
Ստացված հատապտուղ զանգվածին ավելացրեք մեղր։ 5 րոպե խառնեք ամեն ինչ գդալով։ Խառնուրդը թողնել 2 ժամ սենյակային ջերմաստիճանում։
Այս զանգվածը լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ։ Կափարիչներով սերտորեն փակեք դրանք: Չիչխանի բանկաները ուղարկում ենք սառնարան՝ հետագա պահպանման համար (մինչև երեք ամիս)։
Չիչխանի և մեղրի այս քաղցր պատրաստուկը կարող եք ավելացնել սև թեյի մեջ ՝ օգտագործելով այն շաքարի փոխարեն։ Արդյունքում դուք կունենաք պատրաստի բուրավետ տաք ըմպելիք, որը կօգնի պայքարել մրսածության դեմ և կլցնի ձեզ ուժով և էներգիայով։
Ինչպե՞ս նիհարել չիչխանի օգնությամբ
Չիչխանը տնային տնտեսուհիների շրջանում ամենահայտնի հատապտուղը չէ, այնուամենայնիվ, այն օգտակար տարրերի պահեստ է։
Դիետոլոգ Ելենա Օստրովսկայան կիսվել է, որ չիչխանն անհրաժեշտ է սննդակարգում. այն օգնում է վերքերի ավելի արագ ապաքինմանը և ունի հակաբորբոքային, հակաբակտերիալ ազդեցություն՝ ֆիտոստերոլների և կատեխինների պարունակության շնորհիվ։
Մասնագետի կարծիքով՝ նիհարողների սննդակարգում պետք է ավելացնել հատապտուղները։ Բանն այն է, որ այն օգնում է նվազեցնել ախորժակը։ Դա պայմանավորված է տարբեր ամինաթթուների և հետքի տարրերի պարունակությամբ:
«Նրա նարնջագույն գույնը վկայում է վիտամին A-ի մեծ քանակության մասին: Այն տասն անգամ ավելի շատ վիտամին C է պարունակում, քան նարինջը », - ասաց բժիշկը:
Օստրովսկայան հավելել է, որ հատապտուղը պարունակում է նաև օգտակար ճարպաթթուներ՝ օմեգա 3,7 և 9։
Ինչպես նշում է սննդաբանը, չիչխանը կարելի է ուտել առնվազն ամեն օր կամ եփել թեյի մեջ, սակայն ավելի լավ է պահպանել չափը և օգտագործել հատապտուղը սննդակարգում շաբաթական 2-3 անգամ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։