Չիչխանի տերևների թուրմը ձեզ կզարմացնի մարմնի համար իր օգուտներով
Չորացրած ձևով չիչխանի տերևները եփում են որպես թեյ և խմում հիպերտոնիայի և սիմպտոմատիկ հիպերտոնիայի, աղիքային խանգարումների, հիպովիտամինոզի, մրսածության դեպքում, իսկ թարմ վիճակում երբեմն օգտագործում են մաղադանոսի կամ սամիթի փոխարեն, եթե անհրաժեշտ է այս կամ այն ուտեստին խոտաբույսեր ավելացնել։
Հոդերի հիվանդությունների դեպքում օգտագործում են չիչխանի տերեւների թուրմը (1 ճաշի գդալ մանրացված չիչխանի տերեւները 10 րոպե եռացնել մեկ բաժակ ջրի մեջ, ընդունել 1/2 բաժակ՝ օրը 2 անգամ)։
Հիպովիտամինոզի ժամանակ օգտագործում են չիչխանի թեյ․
5 գ չոր տերեւները եփել 1 բաժակ եռման ջրով։
Ստամոքս-աղիքային համակարգի խանգարումների դեպքում օգտագործում են չիչխանի տերեւների և ճյուղերի թուրմը։
Մաշկային հիվանդությունների դեպքում լոգանքները ընդունում են չիչխանի ճյուղերի եւ տերեւների թուրմով։
Բույսի տերեւներն ու պտուղները պարունակում են կումարիններ, որոնք կանխում են արյան անոթներում թրոմբների առաջացումը։
Մրսածության դեպքում կարելի է թեյ եփել չիչխանի հավասարապես բաժանված տերևներից, երիցուկի ծաղիկներից և Սուրբ Հովհաննեսի զավակից։
Չիչխանի տերեւներից ստացված թեյն արդյունավետ է ստոմատիտի եւ պարոդոնտիտի բուժման համար։
Չիչխանի տերեւների թուրմն օգտագործվում է շաքարային դիաբետի (այդ թվում՝ անոթային բարդություններ ունեցողների), անեմիայի, ստամոքսի խոցի, լյարդի հիվանդությունների, մրսածության, աթերոսկլերոզի և հիպերտոնիայի բուժման համար։
Չիչխանի տերեւներն օգտագործում են բարձր խոլեստերինի, ինչպես նաեւ գիրության դեպքում։