Չեբուրեկներ կարտոֆիլով և պանրով․ Շատ համեղ և տարբերվող է ստացվում այսպես

Դիտումներ 1730

Չեբուրեկներ կարտոֆիլով և պանրով․ Շատ համեղ և տարբերվող է ստացվում այսպես

Բաղադրությունը՝ 

Խմորի համար՝ 

300 գ կեֆիր 

2 ճ.գ. թթվասեր 

100 գ սալոր. կարագ կամ մարգարին 

2 ձու 

1/2 թ.գ. աղ 

800-900 գ ալյուր 

 

Միջուկը՝ 

մոտ 1 կգ կարտոֆիլ 

մեկ կտոր կարագ 

100-150 գ պինդ պանիր 

փունջ սամիթ 

աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի 

 

Նախ պատրաստում ենք խմորը։ Դա անելու համար հալեցնում ենք կարագը կամ մարգարինը: Հալած կարագը (մարգարինը) խառնել կեֆիրի, աղի, թթվասերի և ձվի հետ։ Ալյուրը մաս-մաս ավելացնել և մանրակրկիտ խառնել։ Խմորը պետք է պինդ լինի։ Պատրաստի խմորը ծածկում ենք սրբիչով և թողնում հանգստանա առնվազն կես ժամ։ 

Սկսենք պատրաստել միջուկը։ Կարտոֆիլը մաքրել, լվանալ և եռացնել փոքր քանակությամբ ջրի մեջ։ Պատրաստի կարտոֆիլից ջուրը քամում ենք, թողնում ենք չորանան, հետո հունցում։ Պանիրը քերել մանր քերիչով, սամիթը կտրատել սուր դանակով։ Կարտոֆիլին ավելացնել սամիթն ու պանիրը, պղպեղն ու աղը՝ ըստ ճաշակի։ Վերջում ավելացնել կարագը և ամեն ինչ լավ խառնել։ 

Խմորը բաժանել մանր կտորների՝ մոտ 40-50 գ կշռով։ Դա անելու ամենահեշտ ձևը խոհանոցային կշեռք օգտագործելն է: Եթե ​​խոհանոցային կշեռք չունեք, ապա առանձնացրեք սովորական մանդարինի չափի կտորներ: Նույն ձևով բաժանել միջուկը։ Պատրաստում է մոտ 25 կտոր խմոր և նույնքան միջուկ։ 

Աշխատանքային մակերեսին թեթև ցանել ալյուր, վրան փաթաթել 10-15 սմ հարթ թխվածքի մի կտոր, միջուկը դնել հարթ տորթի մի կողմում, հարթ տորթը կիսով չափ ծալել, մատներով սեղմել ծայրերը։ , ապա պատառաքաղով սեղմեք ներքեւ։ 

Տապակած տապակը տաքացնել արևածաղկի ձեթով, տապակել խմորեղենը երկու կողմից մինչև ոսկե դարչնագույնը: Պատրաստի խմորեղենը տեղափոխում ենք թղթե անձեռոցիկի վրա՝ ավելորդ ճարպը հեռացնելու համար։ 



Արագ պատրաստվող ջեմով կարկանդակ՝ առանց ձվի

Բաղադրությունը․

Ջեմ - 250 գ

Ցորենի ալյուր - 230 գ

Կեֆիր - 100 գ

Բուսական յուղ - 100 գ

Ընկույզ - 80 գ

Դարչին - 0,5 թ/ գդ

Սոդա - 1 ճ/գ.

 

Լցնել բոլոր հեղուկ բաղադրիչները ամանի մեջ՝ կեֆիր, բուսական յուղ և խնձորի ջեմ:

Խառնել ամեն ինչ հարիչով, մինչև հարթ լինի։

Միավորել բոլոր չոր բաղադրիչները՝ ալյուրը, սոդան և դարչինը։ Մաղել մաղով։ Դրա շնորհիվ չեն լինի գնդիկներ, որոնք կարող են առաջանալ ալյուրի, ինչպես նաև սոդայի կամ դարչինի երկարատև կամ ոչ պատշաճ պահպանման ժամանակ։ Եթե ​​վստահ եք և տեսնում եք, որ ձեր զանգվածային բաղադրիչների հետ ամեն ինչ կարգին է, ապա կարող եք բաց թողնել այս քայլը:

Ընկույզը կտրատել։ Կարիք չկա դրանք շատ մանրացնել կամ նույնիսկ ավելի վատ՝ օգտագործել բլենդեր: Այս դեպքում կտորները շատ փոքր կլինեն, ինչը անցանկալի է։

Միացրեք ջեռոցը 180 աստիճանով։

Թասի մեջ լցնում ենք չոր բաղադրիչները հեղուկ բաղադրիչների վրա և լցնում ընկույզները՝ մի քիչ թողնելով խմորի վերևում։

Եթե ​​ցանկանում եք ավելի բուրավետ տորթ ստանալ, ապա կարող եք ավելացնել կիտրոնի կամ նարնջի համ։ Վանիլը նույնպես լավ է: Այն կարող է լինել ցանկացած ձևով՝ վանիլային շաքար, մածուկ կամ էսենցիա։

Խառնել ամեն ինչ մինչև հարթ լինի: Արդյունքում խմորի պատրաստման գործընթացը ձեզնից 5-10 րոպե կխլի։



Փորձեք քաղցրության համար: Եթե ​​ցանկանում եք ավելին, կարող եք ավելացնել մի քանի ճաշի գդալ շաքարավազ կամ փոշի։

Խմորը դնել կաղապարի մեջ։ Տորթի գագաթին շաղ տալ մնացած ընկույզով:

Թխել նախօրոք տաքացրած ջեռոցում մոտ 35-40 րոպե։

Եթե ​​թխելու ընթացքում հանկարծ տեսնեք, որ վերևը սկսել է կարմրել և շատ արագ մգանալ, ապա ծածկեք այն փայլաթիթեղով։

 

 

Թողեք տորթը 10-15 րոպե կանգնի ձևի մեջ, որից հետո դրեք մետաղյա դարակին և սպասեք, որ ամբողջովին սառչի։ Մի շտապեք այն անմիջապես դուրս հանել, քանի որ այն բավականին նուրբ է, չամրացված և կարող է հեշտությամբ ճաքել։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը