Պաշտպանում է դիաբետից, իջեցնում է բարձր ճնշումը, օգնում է նիհարել․ Պարզապես ամեն օր կերեք սա

Դիտումներ 1290

Պաշտպանում է դիաբետից, իջեցնում է բարձր ճնշումը, օգնում է նիհարել․ Պարզապես ամեն օր կերեք սա

Կասկած չկա, որ ավոկադոն մոլորակի ամենաառողջ մրգերից մեկն է։

1. Առողջ ճարպերով հարուստ է

2. Աջակցում է քաշի կորստին

3. Վերահսկում է արյան ճնշումը

4. Օգնում է բուժել սրտանոթային հիվանդությունները

5. Նվազեցնում է արյան մեջ տրիգլիցերիդները

6. Նվազեցնում է ընդհանուր խոլեստերինը

7. Նվազեցնում է LDL (վատ) խոլեստերինը

8. Բարձրացնում է HDL (լավ) խոլեստերինը

9. Հարուստ է սննդանյութերով

10. Կլանում է վնասակար նյութերը

11. Բարելավում է հակաօքսիդանտների կլանումը

12. Պաշտպանում է շաքարախտից

 

 

13. Ցավից ազատում է

14. Նվազեցնում է բորբոքումները

15. Բարելավում է աչքերի առողջությունը

16. Լավ հավելում է հղիության սննդակարգին

17. Պաշտպանում է քաղցկեղից

18. Ոսկրերի առողջությանն է նպաստում

19. Բարելավում է մարսողությունը

20. Բարելավում է տրամադրությունը

 

 



Երբեք ավոկադոն երկար մի պահեք սառնարանում, այլապես երկար ժամանակ կպահանջվի հասունանալու համար, և դրանք կարող են փչանալ:

Ինչպես իմանալ, թե երբ է ավոկադոն պատրաստ ուտելու
Եթե պատրաստի ժամանակ ավոկադոն մուգ գույնի է, սա կարող է օգտակար ցուցանիշ լինել, բայց մյուս սորտերը դեռևս ունեն նույն խոր կանաչ գույնը:

Թերևս լավագույն միջոցը՝ ստուգելու, թե արդյոք ավոկադոն հասունացել է, ձեր բթամատի հարթ հատվածով նրբորեն սեղմելն է: Դուք պետք է զգաք դրա փափկությունը:

 

 

Եթե ​​դուք կտրատել եք կանաչ ավոկադոն, ապա բացված մասին  մի քիչ կիտրոնի հյութ քսեք՝ կտորները նորից միասին ծալելով: Պահեք փակ ապակե կամ պլաստմասե տարայի մեջ՝ խնձորով։ Ավելի լավ տարբերակ կարող է լինել այն օգտագործել բաղադրատոմսում, որտեղ հյուսվածքն այնքան էլ կարևոր չէ, ինչպես սմուզին:

Երբեմն կարող եք ցանկանալ օգտագործել միայն կեսը, իսկ մնացածը պահել հաջորդ օրվա համար: Դա անելու և դրա չափազանց շագանակագույն դառնալը կանխելու համար բաց մասի երկայնքով քսեք ցիտրուսային հյութ: Այնուհետև փաթաթել պոլիէթիլենային թաղանթով և դնել սառնարանը։

 

 



Ավոկադոյի հասունացման համար միկրոալիքային վառարան օգտագործելու առաջարկություններ կան։ Առողջությամբ հետաքրքրվող ցանկացած մարդ կարող է ասել, որ դա լավ գաղափար չէ։

Պտղի ճարպաթթուների արագ տաքացումը միկրոալիքային վառարաններով կարող է փոխել դրա կառուցվածքը։ Միգուցե դա է պատճառը, որ մարդիկ հայտնում են, որ այն ոչ միայն չի աշխատում, այլեւ սարսափելի համ ունի այս անհավանական առողջարար ու համեղ մրգի համար։
Այնուամենայնիվ, եթե այնքան եք շտապում, որ չեք կարող նույնիսկ կես ժամ սպասել՝ համեղ ավոկադոն վայելելու համար, ապա խորհուրդ ենք տալիս ձեզ այս մեթոդը։

 

 

1. Ջեռոցը տաքացնել 90°C
2. Ավոկադոն փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ և դնել թխման թերթիկի վրա։
3. Տաքացնել 10 րոպե։

Ինչպես մյուս մրգերը, ավոկադոն էլ էթիլեն գազ է արտազատում: Այն սովորաբար դանդաղ է ազատվում, ինչի հետևանքով ավոկադոն ժամանակին հասունանում է: 



Ամենաընթերցվածը