Չաշուշուլիի պատրաստման եղանակը․ Այն վրացական խոհանոցի ամենահամեղ ուտեստներից մեկն է
Չաշուշուլին վրացական ուտեստ է, որը պատրաստվում է տավարի մսով։ Այն վրացական խոհանոցի ամենահամեղ և ամենահայտնի ուտեստներից մեկն է։
Xohanoc.am-ը ներկայցնում է այս համեղ ուտեստի պատրաստման եղանակը։
Բաղադրամասեր
0,5 կգ տավարի միս,
3 հատ միջին չափի լոլիկ,
3 գլուխ սոխ,
3 պճեղ սխտոր,
1 հատ կանաչ պղպեղ (վրացիները կծու պղպեղ են օգտագործում),
կարագ կամ բուսայուղ,
1-2 հատ դափնու տերև,
աղ,
սև պղպեղ,
կարմիր պղպեղ,
մաղադանոս
Պատրաստման եղանակը
Տավարի միսը լավ լվանա և կտրատել մանր կտորների։ Այն դրեք կաթսայի մեջ և այնքան ջուր ավելացրեք, որ ծածկի միսը։ Դրեք կրակի վրա և եփեք։
Միսը եփելուց հետո վրան ավելացրեք կարագը և մանր կտրատած սոխը, սոխը խորանարդաձև կտրատեք։ Անմիջապես համեմեք աղով և պղպեղներով, իսկ չափաքանակը ըստ ցանկության։ Հենց սոխը վարդագույն դառնա, ավելացրեք վրան խորանարդաձև կտրատված պղպեղը, 10 րոպե եփելուց հետո ավելացրեք խորանարդաձև կտրատված լոլիկը, որը պետք է կեղևահանած լինի։
Թողեք եփվի մոտ 15 րոպե։
Վերջում վրան ավելացրեք մանր կտրատած մաղադանոս։