Ինչպե՞ս բրոկկոլին օգտագործել, որպեսզի մեծ օգուտներ տա ձեր օրգանիզմին
Բրոկկոլին պարունակում է մեծ քանակությամբ խոլին և վիտամին K։ Այս նյութերի շնորհիվ բարելավվում է ուղեղի աշխատանքը։
Բացի այդ, բրոկկոլին պարունակում է գլյուկոզինոլատ նյութ։ Այն կանխում է ացիիտոլինի քայքայումը՝ նյարդային ազդակներ փոխանցող նյարդային հաղորդիչ:
Պարզ ասած՝ բրոկկոլին օպտիմալացնում է նյարդային համակարգի աշխատանքը և դրական է ազդում ուղեղի աշխատանքի վրա։ Բանջարեղենը կարելի է ուտել ամեն օր։
Ձու, սխտոր և բրոկկոլի. ինչ մթերքներ չի կարելի համադրել գինու հետԻնչպես գիտեք, ոչ բոլոր մթերքները կարող են համակցվել ալկոհոլի հետ։
Խոսքը վերաբերում է ոչ միայն վնասակար քաղցր կամ յուղոտ մթերքներին, որոնք հանգեցնում են քաշի ավելացման և այտուցների:
Պետք է նկատի ունենալ, որ նույնիսկ որոշ առողջարար մթերքներ չեն կարող համադրվել գինու հետ։ Խմիչքի համն ու տպավորությունը չփչացնելու համար արժե հիշել սա։
Այս մասին ավելի մանրամասն է խոսել մասնագետ Օլեսյա Բունյաեւան:
Ինչպես նշել է Բունյաեւան, բրյուսելյան կաղամբը գինու հետ խմելու կարիք չկա։ Այն ունի միացություններ, որոնք տալիս են հողային և ընկույզային համեր: Արդյունքում, դա լավագույն միջոցը չէ նրբաճաշակ խմիչքի հետ համադրելու համար։ Նման իրավիճակ է նաև սխտորի և բրոկկոլիի դեպքում։
Ինչ վերաբերում է ձվերին, ապա դրանք հարմար են որպես փրփրուն գինիների նախուտեստ։
Եթե սոյայի սոուսն օգտագործվի ճաշի և խորտիկների մեջ, դա կբարդացնի ընթրիքի համար գինու ընտրությունը: Ամբողջ խնդիրը թթու-աղի-քաղցր համի պատճառով է:
Չի համադրվի գինին ծնեբեկի հետ։
Արդյունքը կլինի մետաղական հետհամ, որը կփչացնի ողջ տպավորությունը։ Բայց իրավիճակը կարելի է շտկել՝ այն տապակելով և սոուսով մատուցելով։ Արդյունքում, նման ճաշատեսակը կարող է լավ հավելում լինել գինու համար:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։