Բրնձով փլավը մսո՞վ եք պատրաստում, թե չամիչով
Ձեզ հարկավոր է․
Բրինձ - 300 գ
Տավարի միս - 500 գ
Չամիչ - 100 գ
Գազար - 1 հատ
Սոխ - 1 հատ
Աղ - ըստ ճաշակի
Սխտոր - 1 գլուխ
Բուսական յուղ - 4 ճաշի գդալ
Սև պղպեղ - ըստ ճաշակի
Տավարի միսը կտրատել հավասար մասերի։
Տավարի միսը տապակել խորը հաստ պատերով թավայի մեջ՝ տաք յուղով։ Երբ մսի վրա ոսկե կեղևը հայտնվի, վրան լցնել եռման ջուր (մոտ 1,5 բաժակ) և մարմանդ կրակի վրա եփել 30-50 րոպե։
Միսը տապակել ձեթի մեջ, ապա մի փոքր շոգեխաշել ջրի մեջ։
Սոխը կտրատել փոքր խորանարդներով, գազարը կտրատել շերտերով։
Երբ մսի ամբողջ ջուրը գրեթե եռա, ավելացրեք բանջարեղենը։Ավելացրեք նաև աղ, պղպեղ։ Եփել 5-6 րոպե՝ փակ կափարիչով։
Մսին ավելացնել բանջարեղենը, աղն ու պղպեղը, մի փոքր եփել։
Լվացեք բրինձը, այնքան, մինչև ջուրը պղտոր չլինի։ Չամիչն էլ ողողեք, վրան եռման ջուր լցրեք։
Մսի վրա ավելացնել բրինձը, աղ՝ ըստ ճաշակի, վրան չամիչ և փլավի կենտրոնում դնել մի ամբողջ չմաքրված սխտոր։
Վրան լցնել եռման ջուր, որպեսզի բրնձը ծածկվի։
Եփել բրինձը մինչև փափկի: Ժամանակն ամբողջությամբ կախված է ընտրված բրնձի տեսակից, ինձնից 20 րոպե պահանջվեց ցածր ջերմության վրա՝ փակ կափարիչով:
Երբ բրինձը պատրաստ է խառնել բոլոր բաղադրիչները, անջատել կրակը և թողնել 3-4 րոպե վառարանի վրա։
Վերջում կարող եք նաև ըստ ցանկության չիր ավելացնել։
Մսով, բրնձով և չամիչով փլավը պատրաստ է։