Բրնձով և հավի մսով շատ համեղ ապուրի բաղադրատոմս
Բաղադրություն․
հավի ֆիլե - 300գ
երկար բրինձ - 100գ
սոխ - 1 գլուխ
գազար - 2 հատ
կարմիր բուլղարական պղպեղ - 1 հատ
կարտոֆիլ - 2 հատ
լոլիկ - 4 հատ
սխտոր - 3 պճեղ
դափնու տերև - 2 հատ
բուսական յուղ - 2 ճ.գ. գդալներ
աղացած սև պղպեղ, պապրիկա, աղ - ըստ ճաշակի
կանաչի - ըստ ճաշակի
Սոխն ու գազարը բարակ ձողիկների մեջ մանր կտրատել։ Բանջարեղենը տապակել բուսական յուղի մեջ։
Ավելացնել խորանարդների կտրատած հավը և եփ գալ 5 րոպե։
Այնուհետև ավելացրեք բուլղարական պղպեղը և ամեն ինչ միասին եփեք 10 րոպե։
Հեռացրեք լոլիկի կեղևը և մանրացրեք բլենդերի մեջ։
Եռացրած ջրի մեջ ավելացնել խորանարդներով կտրատած կարտոֆիլը և լվացած բրինձը։
Աղ, պղպեղ, ավելացնել պապրիկան ու դափնու տերևը, եփել 10 րոպե։
Ապուրին ավելացնել մանրացված սխտորը, խառնել, եփել, մինչև բրինձը պատրաստ լինի։
Վերջում ավելացնել մանր կտրատած կանաչիները։
Ապուրը մատուցում ենք թթվասերով՝ շաղ տալով մանր կտրատած կանաչ սոխով։
Ցանկության դեպքում ապուրին ավելացրեք չիլի պղպեղ կամ 1 ճաշի գդալ կծու աջիկա։
Բարի ախորժակ!