Բոլորը գիտեն, որ կիտրոնը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C, բայց կիտրոնը...
Բոլորը գիտեն, որ կիտրոնը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C։ Այն իր հերթին ամրացնում է իմունային համակարգը, պաշտպանում է օրգանիզմը վիրուսներից և բակտերիաներից, արագացնում վերքերի ապաքինումը, դանդաղեցնում է ծերացման գործընթացը և մաքրում տոքսիններից։
Սակայն, բացի սրանից, կիտրոնը ներթափանցելու և ոչնչացնելու հատկություն ունի, իսկ Վիշնևսկու քսուքը՝ տաքանալու և դուրս հանելու հատկություն։ Ուստի այս բաղադրատոմսը արդյունավետ է հոդացավերի դեպքում։
Կիտրոնի մի կտոր կտրեք և ամբողջ գիշեր ամրացրեք ցավոտ հոդի վրա։
Երկրորդ գիշերը պատրաստեք նույն կոմպրեսը, իսկ երրորդին՝ կոմպրես Վիշնևսկու քսուքով։
Ձեր հոդերը ձեզ շնորհակալություն կհայտնեն:
Ինչ կստացվի, եթե խմեք սուրճ՝ դրան ավելացնելով լիմոն․ Այս երկու մթերքներն էլ օգտակար են շատ
Լիդիա Լավրենտևնան 83 տարեկան է, և նա շատ զարմացած էր, որ իմ ընկերները մինչև վերջերս չէին փորձել կիտրոնի հյութով սուրճ: Ահա թե ինչ է նա ասել այս երկու մթերքների մասին և ինչպես են դրանք ազդում մարմնի վրա։
Սուրճի բիզնեսն աշխարհում ամենամեծերից մեկն է: Այն նույնիսկ կոչվում է սև ոսկի։ Բրիտանական սուրճի ասոցիացիան հաշվարկել է, որ աշխարհում ամեն օր խմում են մոտ երկու միլիարդ բաժակ:
Օգտագործման պատմության ընթացքում բազմաթիվ ուսումնասիրություններ են եղել, որոնք ապացուցում են դրա օգուտները և վնասները:
Արդյունքում գիտությունը հակված է նրան, որ օրական երկու բաժակ սուրճը դրական է ազդում օրգանիզմի վրա, սակայն երեքից հինգ բաժակ սուրճից կախվածություն է առաջացնում և լուրջ խնդիրներ է առաջացնում։
Հարավային Կորեայի ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ սուրճը նաև մաքրում է զարկերակները և կանխում սրտի կաթվածը։ Գիտական նախագծին մասնակցել է 25000 տղամարդ և կին:
Ինչպես է կիտրոնն ազդում առողջության վրա
Վիտամին C-ի բարձր պարունակությունը կիտրոնին դարձրել է իսկական հայտնիություն վիրուսային հիվանդությունների դեմ պայքարում։ Տնական իմունային ուժեղացուցիչների առյուծի բաժինը պարունակում է այս միրգը:
Կիտրոնը հարուստ է բնական հակաօքսիդանտներով, որոնք վերացնում են ազատ ռադիկալները։ Նյութափոխանակության մակարդակում այն քայքայում է խոլեստերինը, ինչպես նաև նպաստում է սերոտոնինի (երջանկության հորմոն) ձևավորմանը տրիպտոֆանից։
Ինչպես է կիտրոնով սուրճն ազդում օրգանիզմի վրա
Ըստ Լիդիա Լավրենտիևնայի՝ երկու մթերքներն էլ առանձին-առանձին լավ են։ Փաստն այն է, որ դրանք միասին օգտագործելը ոչ մի լրացուցիչ օգուտ չի տալիս։
Եվ նույնիսկ հակառակը՝ կիտրոնի մեջ պարունակվող ֆերմենտները մահանում են խմիչքի բարձր ջերմաստիճանից։ Ինչպես ցանկացած վիտամին 40 աստիճան և բարձր ջերմաստիճանում:
Այսպիսով, նման համադրությունից ոչ մի հրաշք ազդեցություն պետք չէ սպասել։ Այնուամենայնիվ, սուրճ խմելը կարող է իսկապես բարելավել նյութափոխանակությունը և նույնիսկ ազդել կազմվածքի վրա:
Ի վերջո, սուրճը համարվում է միզամուղ միջոց։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։