Շատ քչերը գիտեն իսկական բեզեի պատրաստման բաղադրատոմսը․ Այն պահպանեք ձեզ մոտ

Դիտումներ 485

Շատ քչերը գիտեն իսկական բեզեի պատրաստման բաղադրատոմսը․ Այն պահպանեք ձեզ մոտ

Բաղադրամասեր․

Ձվի սպիտակուց

Շաքարավազ - 72 գ

Կիտրոնաթթու - 1 գ

 



Բեզե հարելու համար աման պատրաստեք։ Հարկ է հիշել, որ այն պետք է լինի բացարձակապես չոր և մաքուր, առանց կաթիլ ջրի կամ ճարպի ամանի մակերեսին։

Սպիտակուցները լցնել ամանի մեջ և ավելացնել կիտրոնաթթու:

Շատ կարեւոր է, որ սպիտակուցն ու դեղնուցը առանձնացնելիս վերջինս չմտնի սպիտակուցային զանգվածի մեջ։ Դեղնուցը պարունակում է ճարպ, և դրա նույնիսկ փոքր քանակությունը կնպաստի սպիտակուցային փրփուրի վատ ձևավորմանը։

Բաղադրատոմսի մեջ պարունակվող կիտրոնաթթուն ավելին է անում, քան պարզապես սպիտակուցը դարձնում ավելի կայուն: Օգնում է բեզեի պատրաստման գործընթացում սպիտակուցային զանգվածը շատ չհարել։ Հենց չափից դուրս հարած սպիտակուցներն են ամենատարածված սխալներից մեկը։ Ավելորդ հարելով զանգվածը կորցնում է իր ծավալը և դառնում ավելի չոր։

Հարիչի ցածր արագությամբ սպիտակուցը հարում ենք կիտրոնաթթուով։ Զանգվածը պետք է սպիտակի և ձեռք բերի փրփուրի խտություն։

Բարձրացրեք խառնիչի արագությունը միջին:

Սպիտակուցները մասերի շարունակ հարելով՝ զանգվածին ավելացրեք շաքարավազ։ Պետք չէ ամբողջ շաքարն անմիջապես լցնել սպիտակուցների մեջ, դա նպաստում է դրանց նստեցմանը։



Սպիտակուցի զանգվածը հարել մինչև կայուն գագաթները և կայուն «կտուցը»: Եթե ​​հարել բեզեով բարձրացնեք ու գլխիվայր շրջեք, ապա հարման վերջում գոյացած սպիտակուցային զանգվածից կտուցը չի ընկնում։ Այն բավականին կայուն է և լավ է պահում իր ձևը։

Եթե ​​հարած սպիտակուցի ամանը շրջեք, կտեսնեք, որ սպիտակուցը մնացել է տեղում։ Սա նույնպես հարած զանգվածի պատրաստվածությունը ստուգելու միջոցներից է։

Ձևը, որտեղ կթխվի բեզեն, ծածկեք մագաղաթով։ Իրարից քիչ հեռավորության վրա հրուշակեղենի տոպրակից լցրեք բեզեի փոքր մասերը։

Բեզեով ձևը դնում ենք 100 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջտեղում։ Թխել բեզե դասական բաղադրատոմսով 1-2 ժամ։ Թխելու ժամանակը կախված կլինի ձեր բեզեի չափից, ջեռոցի հզորությունից և սենյակի խոնավությունից: Դեր են խաղում նաեւ սպիտակուցի թարմությունը, զանգվածը հարելու ժամանակը եւ մի շարք այլ գործոններ։ Ժամանակն անցնելուց հետո պետք է պատրաստի բեզեի ձևանմուշը հանել ջեռոցից։ Մի փոքր զովացրեք և մատուցեք։

 



Ամենաընթերցվածը