Բոլորին հետաքրքրում է այս պոնչիկի բաղադրատոմսը․ Դոնաթներ թթվասերով

Դիտումներ 1067

Բոլորին հետաքրքրում է այս պոնչիկի բաղադրատոմսը․ Դոնաթներ թթվասերով

Բաղադրությունը

Ցորենի ալյուր - 2-2,5 բաժակ
Թթվասեր - 3 ճ.գ. 
Շաքարավազ - 3-4 թ․գ․
Հավի ձու - 2 հատ
Փխրեցուցիչ - 1 թեյի գդալ
Աղ - 1 պտղունց
Բուսական յուղ - 50 մլ

 

Ձվերը հարել հարիչով՝ շաքարավազով և աղով։ Այնուհետեւ ավելացնել թթվասերը։ Կրկին հարեք մինչև հարթ լինի: Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ, մաղել։ Ավելացնել հեղուկ խառնուրդի մեջ և աստիճանաբար հունցել փափուկ խմոր: Խմորը բաժանել 2 մասի։ Յուրաքանչյուր մասը գրտնակում ենք 0,7-1 սմ հաստությամբ շերտի, ապա կտրում ենք կտերների։ Կարող եք ուղղակի դանակով ուղղանկյուններ կտրել։ Տապակել տաքացրած բուսայուղի մեջ երկու կողմից մինչև դարչնագույն դառնա և եփվի։ Այնուհետեւ դրեք թղթե սրբիչի վրա, թեեւ դրանք շատ ճարպ չեն վերցնում։ Շաղ տալ շաքարի փոշիով և մատուցել։ Բարի ախորժակ!



Համեղ պոնչիկների բաղադրատոմս, որի խմորը պատրաստվում է մածունով

Այս ախորժելի պոնչիկները կամ փքաբլիթները պատրաստելու համար մեծ ջանքեր հարկավոր չեն։

Պարազպես հետևեք մեր խորհուրդներին և այն ձեզ մոտ հրաշալի կստացվի։ 

 
 

 

Բաղադրամասեր 

1 բաժակ մածուն, 
0,5 թեյի գդալ սոդա, 
2-3 ճաշի գդալ թթվասեր, 
1 հատ ձու, 
2 ճաշի գդալ բուսայուղ, 
3 ճաշի գդալ շաքարավազ, 
2-3 բաժակ ալյուր, 
0,5 թեյի գդալ աղ, 
վանիլին, 
շաքարի փոշի 

 

 



Պատրաստման եղանակը

Մածունին խառնել ձուն,բուսայուղը,աղը,սոդան,շաքարավազը ,թթվասերը,վանիլինը,այլուրը և հունցել ձեռքերին չկպչող խմոր։

Թողնել 30-40 րոպե, որ հասունանա։

Սեղանին ալյուր ցանել, խմորը բացել 1 սմ հաստությամբ,ձևավոր կտրտել և 2 կողմից տապակել առատ բուսայուղի մեջ:

Մատուցել վրան շաքարի փոշի ցանած:



Ամենաընթերցվածը