Բոլորին հետաքրքրում է այս պոնչիկի բաղադրատոմսը․ Դոնաթներ թթվասերով
Բաղադրությունը
Ցորենի ալյուր - 2-2,5 բաժակ
Թթվասեր - 3 ճ.գ.
Շաքարավազ - 3-4 թ․գ․
Հավի ձու - 2 հատ
Փխրեցուցիչ - 1 թեյի գդալ
Աղ - 1 պտղունց
Բուսական յուղ - 50 մլ
Ձվերը հարել հարիչով՝ շաքարավազով և աղով։ Այնուհետեւ ավելացնել թթվասերը։ Կրկին հարեք մինչև հարթ լինի: Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ, մաղել։ Ավելացնել հեղուկ խառնուրդի մեջ և աստիճանաբար հունցել փափուկ խմոր: Խմորը բաժանել 2 մասի։ Յուրաքանչյուր մասը գրտնակում ենք 0,7-1 սմ հաստությամբ շերտի, ապա կտրում ենք կտերների։ Կարող եք ուղղակի դանակով ուղղանկյուններ կտրել։ Տապակել տաքացրած բուսայուղի մեջ երկու կողմից մինչև դարչնագույն դառնա և եփվի։ Այնուհետեւ դրեք թղթե սրբիչի վրա, թեեւ դրանք շատ ճարպ չեն վերցնում։ Շաղ տալ շաքարի փոշիով և մատուցել։ Բարի ախորժակ!
Համեղ պոնչիկների բաղադրատոմս, որի խմորը պատրաստվում է մածունով
Այս ախորժելի պոնչիկները կամ փքաբլիթները պատրաստելու համար մեծ ջանքեր հարկավոր չեն։
Պարազպես հետևեք մեր խորհուրդներին և այն ձեզ մոտ հրաշալի կստացվի։
Բաղադրամասեր
1 բաժակ մածուն,
0,5 թեյի գդալ սոդա,
2-3 ճաշի գդալ թթվասեր,
1 հատ ձու,
2 ճաշի գդալ բուսայուղ,
3 ճաշի գդալ շաքարավազ,
2-3 բաժակ ալյուր,
0,5 թեյի գդալ աղ,
վանիլին,
շաքարի փոշի
Պատրաստման եղանակը
Մածունին խառնել ձուն,բուսայուղը,աղը,սոդան,շաքարավազը ,թթվասերը,վանիլինը,այլուրը և հունցել ձեռքերին չկպչող խմոր։
Թողնել 30-40 րոպե, որ հասունանա։
Սեղանին ալյուր ցանել, խմորը բացել 1 սմ հաստությամբ,ձևավոր կտրտել և 2 կողմից տապակել առատ բուսայուղի մեջ:
Մատուցել վրան շաքարի փոշի ցանած: