Բոլորին հայտնի խտացրած կաթով ընկույզ-թխվածքաբլիթների բաղադրատոմսը
Բաղադրամաեր․
- Կարագ
- Ձու 3 հատ
- Շաքարավազ
- Սոդա
- Ալյուր
- Եփած խտացրած կաթ
- Բուսական յուղ
Կարագը պետք է փափուկ լինի։ Խմոր պատրաստելու ամանի մեջ ավելացրեք ձվերը և շաքարավազը: Խառնել։
Այնուհետև վրան ավելացրեք փափուկ կարագ։ Նախորդ գիշեր կարագը հանեք սառնարանից և թողեք խոհանոցի սեղանի վրա սենյակային ջերմաստիճանում։
Կարագը ամանի մեջ պատառաքաղով բաժանել կտորների, ավելացնել սոդա և աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը։
Այնուհետև շարունակեք խմորը ձեռքերով հունցել, մինչև այն այլևս չկպչի ձեր ձեռքերին։ Պետք չէ երկար հունցել։
Պատրաստի խմորից հանում ենք ընկույզի համար փոքր-փոքր գնդիկներ։
Խմորը լցնում ենք կաղապարի մեջ և թխվածքաբլիթները եփում ենք երկու կողմից գազի վրա՝ պարբերաբար շրջելով կաղապարը կրակի վրա՝ սկզբում մի կողմից, ապա մյուս կողմից։ Պատրաստի ԿԵՂԵՎՆԵՐԸ լցնում ենք ամանի մեջ, որ սառչի։
Երբ ընկույզները լիովին սառչում են, սկսեք լցնել լցոնը։ Եփած խտացրած կաթը լավագույնն է միջուկի համար։ Ընկույզի կեսերը լցնում ենք միջուկով և ամրացնում իրար հետ։