Սրանց պատճառով են առաջանում ը սրտային հիվանդություններ
Ամերիկացիների մեծամասնությունը 50%-ով ավելի շատ աղ է օգտագործում, քան օրական ընդունված աղը:
Ժամանակի ընթացքում դա վնաս է հասցնում մարմնին. երբ արյան մեջ չափազանց շատ աղ կա, երիկամները դժվարանում են հեռացնել թափոնները, և արյան ճնշումը կարող է բարձրանալ:
Աղի խորտիկների փոխարեն փորձեք առողջ մթերքներ, ինչպիսիք են բանանը և ավոկադոն, որոնք պարունակում են մեծ քանակությամբ կալիում, որը բնական հակաթույն է արյան ճնշումը վնասող նատրիումի դեմ:
Տան պայմաններում պատրաստեք չիփսեր․ Նաչոս չիփսերը չեն զիջում սուպերմարկետների չիփսերին
Բաղադրամասեր․
Ցորենի ալյուր 80 գր
Եգիպտացորենի ալյուր 110 գր
Կաթ (տաք) 120 գր
Բուսական յուղ մեկ թեյի գդալ
Աղ 0.5 թեյի գդալ
Շաքարավազ 0.5 թեյի գդալ
Պապրիկա մեկ թեյի գդալ
Կարրի
Ամանի մեջ խառնում ենք 2 տեսակի ալյուրը, աղը, շաքարավազը և այլ համեմունքներ։ Ավելացնել բուսական յուղ։ Փոքր չափաբաժիններով տաք կաթ ենք ավելացնում և խմորը հունցում։
Խմորը փափուկ և նուրբ պետք է ստացվի և չկպչի ձեռքերին։
Խմորը բաժանում ենք 2-3 մասի։ Խմորի մի մասը դնել աշխատանքային մակերեսի վրա՝ լավ ալյուրով փոշոտված։
Յուրաքանչյուր կտոր գրտնակում ենք բարակ շերտի տեսքով։
Խմորը կտրատել եռանկյունիների։ Դրեք թխման ամանի վրա:
Եվ թխում ենք նախապես 200 C տաքացրած ջեռոցում մոտ 5-8 րոպե։
Ուշադիր նայեք, որ չիպսերը չայրվեն։
Չիպսերը լցնել մատուցման ամանի մեջ և մատուցել տարբեր սոուսների հետ։ Բարի ախորժակ!
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։