Բոլոր հյուրերը խնդրեցին այս ճարպի բաղադրատոմսը․ Սեփական բաղադրատոմսը կիսում եմ ձեզ հետ

Դիտումներ 334

Բոլոր հյուրերը խնդրեցին այս ճարպի բաղադրատոմսը․ Սեփական բաղադրատոմսը կիսում եմ ձեզ հետ

Խոզի ճարպ պատրաստելու բավականին շատ եղանակներ կան՝ ձեր ճաշակին համապատասխան ամենահարմար բաղադրատոմսը ընտրելու համար։

Ահա կիսվում եմ իմ բաղադրատոմսով․

Բաղադրիչներ

Խոզի ճարպ 2 կգ

Ջուր 5 բաժակ

Աղ 1 բաժակ

Դափնու տերեւ 3–5 հատ

Սև պղպեղ (հատիկավոր) 10 հատ

Սխտոր 5–8 պճեղ

 

Պատրաստել աղաջուրը։ Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել աղ, դնել կրակի վրա, խառնել, մինչև բյուրեղները լուծվեն։ Աղաջուրը բերեք եռման աստիճանի, հանեք կրակից։

Խոզի ճարպը մանր կտրատել, որպեսզի հարմար լինի հանել և դնել 3 լիտրանոց տարայի մեջ։ Պարբերաբար դրեք լվացված դափնու տերևները շերտերի միջև՝ շաղ տալով պղպեղի հատիկներով և թակած սխտորով:

Սառեցված աղաջուրը լցնել խոզի ճարպի վրա և ծածկել: Տարան մեկ օր թողեք սենյակային ջերմաստիճանում, ապա կարող եք 10–14 օր դնել սառնարանում։

Խոզի ճարպը առողջարար է, այն պարունակում է արախիդոնաթթու, որը բացակայում է բուսական ճարպերում։ Այս նյութը մասնակցում է իմունային գործընթացներին և խոլեստերինի նյութափոխանակությանը: Խոզի ճարպի մի քանի կտորների կանոնավոր օգտագործումը կապահովի գերազանց առողջություն և նույնիսկ, ըստ թունաբանների, ռադիոնուկլիդների հեռացում:



Պահքի բաղադրատոմս․ Տանը մայոնեզ պատրաստեք այս բաղադրատոմսով

  • Ցորենի ալյուր - 80 գ
  • Ջուր - 375 մլ
  • Բուսական յուղ - 60 մլ (4 ճաշի գդալ)
  • Կիտրոն - 1 հատ
  • Մանանեխ - 1-2 ճ.գ. գդալ
  • Աղ - 1 թեյի գդալ

 

 

Մաղել ալյուրը փոքր կաթսայի մեջ։

Վրան լցնել 100-150 մլ սառը ջուր և հարելով մանրակրկիտ խառնել, որպեսզի ալյուրն ամբողջությամբ լուծվի։

Ավելացնել մնացած ջուրը։

Դրեք միջին կրակի վրա և խառնելով, հասցրեք զանգվածը եռման աստիճանի։

Այնուհետև կրակը ցածրացրեք և, շարունակելով հարելը, եփեք մոտ 30-60 վայրկյան, մինչև զանգվածը մի փոքր խտանա։ Ստացված խառնուրդը սառեցրեք սենյակային ջերմաստիճանի։ Խառնուրդը սառչելուց մի փոքր ավելի կխտանա։



Կիտրոնից հյութ քամել։

Բլենդերի ամանի մեջ լցրեք աղը, շաքարավազը, բուսական յուղը, 0,5-1 ճ.գ. կիտրոնի հյութը եւ 0,5-1 ճ.գ. մանանեխը։

Հարեք բարձր արագությամբ մոտ 30-60 վայրկյան, մինչև հարթ զանգված ստանաք։

 

 

Համտեսեք պատրաստի սոուսը և ավելացրեք մանանեխ, կիտրոնի հյութ կամ աղ՝ ըստ անհրաժեշտության:

Պահքի մայոնեզը պատրաստ է։ Այն պահել սառնարանում հերմետիկ տարայի մեջ:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը