Բնական միջոցներ, որոնք նպաստում են աղիների արդյունավետ անցմանը

Դիտումներ 445

Բնական միջոցներ, որոնք նպաստում են աղիների արդյունավետ անցմանը

Եթե ​​դուք սովորաբար տառապում եք փորկապությունից, ապա այս տեղեկատվությունը կարող է օգտակար լինել: Այսպիսով, ո՞ր մթերքները կարող են օգնել ձեզ լուծել այս խնդիրը և ապահովել լավ տարանցում աղիքներով:

Բայց, բացի այս մթերքները ձեր սովորական սննդակարգում ներառելուց, կարևոր կլինի, որ դուք հոգ տանեք ձեր սննդակարգի մասին, որպես ամբողջություն: Եվ բացի այդ, նրանք բավականաչափ ջուր էին խմում և կանոնավոր վարժություններ անում։ Բացի այդ, այս գործոնների համադրությունը կստիպի ձեզ ավելի լավ զգալ և տեսք ունենալ:

Սնունդ լավ աղիքային տարանցման համար

 

 

Տվյալների համաձայն՝ աղիներով տարանցման նորմալ ժամանակը 72 ժամից էլ քիչ է։ Երբ այս ժամանակը գերազանցում է, մենք խոսում ենք փորկապության մասին։

Նարնջագույն

Նախ, նարինջը մեծացնում է դիմադրությունը վարակների դեմ՝ շնորհիվ իր վիտամին C-ի պարունակության: Երկրորդ՝ այն ապահովում է նատրիումի, կալիումի և մագնեզիումի բաղադրիչներ, որոնք օգնում են ամրացնել մկանները: Դրա օգտագործումը հիմնականում խորհուրդ է տրվում փորկապությունը կանխելու համար՝ շնորհիվ մանրաթելերի պարունակության (2գ/100գ):

Խաղող

Իսպանական սնուցման հիմնադրամի տվյալներով՝ խաղողի բաղադրությունը տատանվում է՝ կախված տեսակից։ Բայց ընդհանուր առմամբ համարվում է, որ այն պարունակում է մեծ քանակությամբ ածխաջրեր։ Այդ իսկ պատճառով նրանք մեծ էներգիա կապահովեն։

Բարեբախտաբար, դրանք հեշտությամբ մարսվող ածխաջրեր են, որոնք խաղողը դարձնում են էներգիայի լավ տարբերակ: Դա առանց ստամոքսը ծանրաբեռնելու և աղիքներում լավ տարանցմանը չնպաստելու։

Արտիճուկ

Արտիճուկը խորհուրդ է տրվում հեղուկը հեռացնելու համար՝ շնորհիվ ապացուցված միզամուղ ազդեցության: Ոչ միայն դա, այն ունի մարսողական հատկություն և առանձնանում է մանրաթելերի պարունակությամբ: Նյութ, որը կօգնի կանխել փորկապությունը.

Նեխուր

Եթե ​​կա մթերք, որը համարվում է միզամուղ, դա նեխուրն է։ 2017 թվականի ուսումնասիրությունն ապացուցել է այս ազդեցությունը, ինչպես նաև դրա հակաօքսիդիչ հատկությունները: Ինչը կօգնի ազատ ռադիկալների դեմ պայքարել՝ կանխելով տարբեր հիվանդությունները։

Բայց, դա ցածր կալորիականությամբ բանջարեղեն է, որը պարունակում է տարբեր սննդանյութեր։ Օրինակ, ինչպիսիք են կալիումը, ֆլավոնոիդները, ֆլավոնոլները և ֆլավոնները, ինչպես նաև ջուրը:

Մի լոլիկ

Լոլիկը պարունակում է վիտամին C-ի բարձր մակարդակ, որը ծառայում է որպես հակաօքսիդանտ և բարձրացնում է իմունային համակարգը։ Այն նաև պարունակում է վիտամին A՝ աչքի առողջության համար անհրաժեշտ սննդանյութ, և լիկոպեն՝ մեկ այլ հակաօքսիդանտ միացություն, որը կապված է մարմնի ընդհանուր գործունեության հետ:



Կիտրոն

Կիտրոնը պարունակում է նաև վիտամին C, ինչպես նաև այլ ցիտրուսային մրգեր: Եվ հակաօքսիդանտների բարձր մակարդակ, որը կօգնի պահպանել իմունային համակարգը առողջ, ինչպես նաև լավ անցում կատարել աղիքներով:

Apple

Խնձորը կօգնի նվազեցնել խոլեստերինը, բացի հակաօքսիդանտից: Խորհուրդ է տրվում անհանգստության պահերին, քանի որ ապահովում է հագեցվածություն։ Բացի այդ, դա կօգնի թեթևացնել փորկապությունը, որը հիմնական գործոնն է, որը խանգարում է օրգանիզմում տոքսինների արտազատման լավ գործընթացին:

Սոխ

Սոխը հակաբակտերիալ ֆունկցիա ունի, որն օգնում է պաշտպանել մարսողական համակարգը և լավացնում է արյան շրջանառությունը։ Այն նաև մանրաթելի աղբյուր է և պարունակում է վիտամին C:

Կանաչ թեյ

Ներկայումս միլիոնավոր մարդիկ ամբողջ աշխարհում օգտագործում են կանաչ թեյ՝ հաշվի առնելով դրա օգտակար հատկությունները: Տարբեր հետազոտություններ ցույց են տվել նրա միզամուղ հատկությունը, որը կապված է կոֆեինի պարունակության հետ։

EGGG կոչվող կատեխինի առկայությունը վերագրվում է հակաօքսիդանտ ազդեցությամբ, որը կօգնի կանխել բջիջների վնասումը և բորբոքումը: Այդ իսկ պատճառով այն տեղին է համարվում բորբոքման և հեղուկի պահպանման դեպքում։ Ավելին, ի լրումն դրա պահպանման, այն կօգնի պահպանել լավ մարսողական առողջությունը:



Ամենաընթերցվածը