Բնական համեմունքների առավելությունները ծնկների ցավի դեմ պայքարում

Դիտումներ 637

Բնական համեմունքների առավելությունները ծնկների ցավի դեմ պայքարում

Ծնկների ցավը, ցավոք, տարածված խնդիր է, որը չի սահմանափակվում որոշակի տարիքով:

Դա կարող է պայմանավորված լինել կապանի կամ աճառի վնասվածքի պատճառով: Կամ հնարավոր արատով։ Օրինակ՝ արթրիտը, հոդատապը կամ վարակները։

Հիմնական ախտանշաններն են բորբոքումն ու կարմրությունը։ Բայց մենք կարող ենք նաև տառապել թուլությունից կամ անկայունությունից: Բացի այդ, որոշ դեպքերում մենք ունենում ենք սահմանափակ շարժում, երբ ծնկը ցրվում է։ Հատկապես, եթե մեքենա վարելիս ինչ-որ ճռճռոցներ ենք լսում:

5 բնական համեմունք ծնկի ցավի դեմ պայքարելու համար

 

 

1. Քրքում

Նախ՝ նկատի ունենք համեմունքների թագուհին՝ քրքումը։ Այն հզոր դեղամիջոց է, որն օգտագործվել և սպառվել է հնագույն ժամանակներից իր հակաբորբոքային, անալգետիկ, հակաօքսիդանտ, հակաքաղցկեղային և լյարդային պաշտպանիչ հատկությունների համար:

Իրականում, որոշ ուսումնասիրություններ հաստատում են, որ դրա ազդեցությունն ավելի ուժեղ է, քան ցավազրկող որոշ դեղամիջոցների ազդեցությունը: Եվ առողջական կողմնակի ազդեցություն չունենալու առավելությամբ: Հետեւաբար, սա ծնկների ցավի դեմ պայքարի մեր առաջին տարբերակն է:

 

 

2. Կոճապղպեղ

Երկրորդ, կոճապղպեղը, որը պատկանում է նույն քրքումի ընտանիքին, նույնպես հիանալի բնական ցավազրկող է: Բացի այդ, մենք կարող ենք նաև օգտագործել այն սպառման և ընթացիկ մակարդակների համար՝ կիրառելով կոճապղպեղի եթերայուղ՝ նոսրացված մեկ այլ բազային յուղի մեջ:

Այս ուսումնասիրությունը, օրինակ, դրական արդյունքներ է ցույց տալիս կոճապղպեղի քաղվածքից՝ ծնկի օստեոարթրիտով 247 հիվանդների խմբի հետ: Վիճակագրությունը ցույց է տալիս ախտանիշների նվազում։ Պարզապես պետք է հաշվի առնել դեղաքանակը՝ խուսափելու մեղմ մարսողության խանգարումից, որը որոշ դեպքերում կարող է առաջացնել այս համեմունքը:



3. Կայենյան պղպեղ

Երրորդ, կայենյան պղպեղը պարունակում է կապսաիցին, որը շատ կծու ակտիվ միացություն է, բայց նաև շատ օգտակար է ցավից: Եվ ինչպես կոճապղպեղը, այն կարելի է համադրել նաև բանավոր և տեղային եղանակով։

Բայց եթե որոշենք մեր ճաշերին ավելացնել կայեն, հիշեք, որ այն կարող է նյարդայնացնել: Այնուամենայնիվ, այս ազդեցությունից կարելի է խուսափել, եթե շատ աստիճանաբար ներառվի մեր սննդակարգում:

4. Ցեյլոնյան դարչին

 

 

Դարչինը հակաբորբոքային հատկություններով համեմունք է, ի թիվս բազմաթիվ այլ բուժիչ օգուտների: Այն կարող է կիրառվել տեղային՝ այլ բաղադրիչների հետ համատեղ, ինչպիսիք են կոճապղպեղը և քնջութի յուղը՝ ցավը նվազեցնելու և հոդերի շարժունակությունը բարելավելու համար:

Խորհուրդ ենք տալիս ընտրել Ցեյլոնի դարչինի մի շարք՝ մյուսների նկատմամբ ունեցած հզոր թերապևտիկ ազդեցության համար: Մենք կարող ենք այն ավելացնել քաղցր և կծուծ ախորժակային կծու բաղադրատոմսերին, պատրաստել որպես ինֆուզիոն կամ ընդունել որպես հավելում:

5. Մեխակ

Վերջապես, մեխակը զգալի քանակությամբ էուգենոլ է պարունակում: Այս միացությունը, որն առկա է նաև դարչինում և մշկընկույզում, ունի ցավազրկող հատկություն։ Բացի այդ, այս համեմունքը հին ժամանակներում օգտագործվել է որպես ատամի ցավի միջոց։

Բավական է մեխակի յուղ քսել ախտահարված հատվածին՝ թեթևացում ստանալու համար՝ ծնկի թմրություն ապահովելով: Այնուամենայնիվ, մենք պետք է հետևենք այս մեթոդին, որպեսզի նկատենք զգալի բարելավում:



Ամենաընթերցվածը