Բժիշկը զգուշացրել է սննդի մասին, որը «կկարճացնի կյանքը 15 տարով».
Մարդկանց մեծամասնությունը գիտի, որ ուլտրամշակված մթերքները վնասակար են իրենց առողջության համար, սակայն շատ դիետիկներ կզարմանան, թե քանի մթերք է դասվում այս կատեգորիայի:
Սմուզիները, մանկական յոգուրտները և խանութից գնված սենդվիչները դասակարգվում են որպես կրկնակի մշակված: Այս տեսակի մթերքները գալիս էին առողջության մասին նախազգուշացումներով, ինչպես ծխախոտը:
Վերամշակված մթերքները նույնպես մեծացնում են ախորժակը: Եթե դուք սենդվիչ կամ պատրաստի սմուզի եք գնում, ապա դրանք ուլտրամշակված կլինեն։
Այս մթերքների օգտագործումը կարող է 10 կամ 15 տարով կրճատել ձեր կյանքի տեւողությունը՝ կապված առողջության հետ կապված ռիսկերից», - ասում է դիետոլոգ Իգոր Ստրոկովը:
Սա ձեզ կստիպի չափից շատ ուտել 500 կալորիա, «այն ուտելուց կուշտ չեք զգա, կցանկանաք ավելի շատ ուտել, մի փոքր սրտխառնոց կզգաք, տրամադրությունը կվատանա։
Այս մթերքները դուք ուտում եք ամեն օր, բայց դրանք վնասում են ձեր աղիքները
Ուռած փորը ոչ միայն տեսողականորեն անհրապույր է, այլև առաջին հերթին անհարմար է: Հաճախ դա ուղղակի կապված է մեր կերածմթերքների հետ: Ահա թե ինչից պետք է խուսափել և ինչն է օգտակար ձեր աղիքների համար:
Շատ տարածված պատճառը դիետան է: Հիմնականում խոսքը որոշ մթերքների մասին է, որոնք վատ են ներծծվում աղիքների կողմից։ Բժիշկը խորհուրդ է տալիս խուսափել հետևյալ մթերքներից.
Քաղցր ուտելիքներ
Ֆրուկտոզան, հայտնաբերված է ոչ միայն մրգերի և բանջարեղենի մեջ, այլ նաև հաճախ օգտագործվում է արդյունաբերական մթերքները քաղցրացնելու համար:
«Ֆրուկտոզան կարող է միայն սահմանափակ չափով կամ ընդհանրապես չներծծվել բարակ աղիքից արյան մեջ և, հետևաբար, հասնել հաստ աղիք», - ասում է գաստրոէնտերոլոգ Ալեքսանդրա Ալիսովան։
Հետևաբար, պետք է զգույշ լինել ոչ միայն մրգերի, այլև արդյունաբերական մթերքներ ուտելուց որոնք հաճախ պարունակում են ֆրուկտոզա.
Հացաբուլկեղեն
Յոգուրտ
Լիմոնադ
Կետչուպի նման սոուսներ
Մրգերի որոշակի տեսակներ
Մրգերը առողջարար են և համեղ։ Բայց որքան քաղցր է պտուղը, այնքան մեծ է փքվելու վտանգը։
Մրգերի հետևյալ տեսակները հատկապես հարուստ են ֆրուկտոզայով.
Ձմերուկ
Խաղող
Նեկտարիններ
Դեղձ
Հասած բանան
Սալոր
Բանջարեղենի որոշ տեսակներ
Բանջարեղենը նույնպես օգտակար է, բայց, ցավոք, կարող է առաջացնել նաև գազեր։
Նրանք աղիներում քայքայվում են աղիքային բակտերիաների միջոցով, ինչը կարող է հանգեցնել գազի արտանետման: Ամենից հաճախ հանդիպում են հետևյալ բանջարեղեններում.
Ծնեբեկ
Սոխ
Բազուկ
Սամիթ
Հացահատիկներ
Հացահատիկները, ինչպիսիք են ցորենը, գարին, պարունակում են սնձան, որը կարող է փքվածություն առաջացնել անհանդուրժողականություն ունեցող մարդկանց մոտ:
Հետեւաբար, առանց սնձան հացահատիկները, ինչպիսիք են բրինձը և կորեկը, շատ ավելի քիչ սթրես են աղիների համար:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։