Բժիշկը զգուշացրել է՝ այս ապուրները հաճախ չի կարելի ուտել
Դիտումներ 501
Սննդաբան, գաստրոէնտերոլոգ Ռուստեմ Սադիկովի խոսքով աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների առաջացման վրա ապուրների ազդեցությունն ապացուցված կամ բացակայում է։
Այսպիսով, ապուրը չի փրկի որոշակի հիվանդություններից։ Բայց, ինչպես շատերն են կարծում, տաք հեղուկը օրգանիզմին անհրաժեշտ է ամեն օր։
Բժիշկը բացատրեց, որ երբ խոսքը վերաբերում է խարչոյին, հոջըփին, շուրպային, լագմանին, որոշ կատեգորիաների մարդկանց համար սահմանափակումներ կան. Այս ապուրները չափազանց կծու և յուղոտ են, մարսողությունը կարող է խանգարվել։
Բանջարեղենի արգանակով ապուրները կարող են վնասակար լինել բակտերիալ կամ սնկային գերաճի համախտանիշով, գրգռված աղիների հիվանդությամբ կամ խոցային կոլիտ ունեցող մարդկանց համար:
Եփած գազարը կամ ճակնդեղը կարող են ազդել շաքարի մակարդակի վրա։
Ամենաընթերցվածը