Բժշկի զգուշացումը․ Եթե այսպես ուտեք խնձորը, այն վտանգավոր է ձեր առողջության համար

Դիտումներ 1634

Բժշկի զգուշացումը․ Եթե այսպես ուտեք խնձորը, այն վտանգավոր է ձեր առողջության համար

Ցուրտ եղանակի սկսվելուն պես քաղցրավենիքի հանդեպ հակումը կարող է մեծանալ:

Այնուամենայնիվ, երբեմն որոշ հայտնի աշնանային քաղցրավենիք կարող են հղի լինել թաքնված վտանգներով:

Վիրաբույժ Ալեքսանդր Ումնովը պարզաբանել է, թե որ մթերքներից պետք է զգույշ լինել այս դեպքում։

Այսպիսով, թխած խնձորները չափազանց շատ ուտելն անցանկալի է։ Հատկապես, եթե դրանց վրա ավելացվեն տարբեր քաղցր միջուկներ և օշարակներ։ Դրա պատճառով կալորիականությունը կարող է աճել: Այսպիսով, եթե դուք բավականաչափ հաճախ եք ուտում նման խնձորներ, դա կարող է լավագույնս չազդել ձեր կազմվածքի վրա։

 

 

Բացի այդ, խնձորն օգնում է մեծացնել ստամոքսում աղաթթվի արտադրությունը։ Այս ֆոնին առկա որոշ խնդիրներ կարող են սրվել։

Մեկ այլ խորամանկ սնունդ է դարչինի գլանափաթեթները: Դրանք պարունակում են արագ ածխաջրեր, որոնք կարող են վերածվել ճարպերի:

Բացի այդ, նման խմորեղեն ուտելը կարող է արյան մեջ գլյուկոզայի բարձրացում առաջացնել, ինչը մեծացնում է շաքարախտի զարգացման ռիսկը։

Աշնանը սիրված է նաև ոչ ալկոհոլային գլինթ գինին։

Սակայն մասնագետն ուշադրություն հրավիրեց այն փաստի վրա, որ այստեղ GI-ն բավականին բարձր է։

Բացի այդ, եփման ընթացքում մրգերը զրկվում են իրենց օգտակար հատկություններից, և արդյունքում դրանց մեջ մնում են միայն ածխաջրեր։



Խնձորով կարկանդակներ

Ավանդական կարկանդակների համար կարող եք ամբողջ երեկոն անցկացնել գազօջախի մոտ, ժամանակի մեծ մասը ծախսվում է ձևավորման վրա։ Մենք շատ կհեշտացնենք. շրջանաձև կտրատած խնձորները թաթախում ենք փափուկ կաթնային խմորի մեջ և անմիջապես տապակում: 

Բաղադրատոմսի բաղադրիչները շատ պարզ են.

Մեզ անհրաժեշտ կլինի

 

 

150 միլիլիտր կաթ, ձու, մեկ թեյի գդալ բուսական յուղ, 120 գրամ ալյուր, 2 ճաշի գդալ շաքարավազ, մեկ թեյի գդալ փխրեցուցիչ, մի պտղունց աղ և 5 քաղցր խնձոր։ ձևավորման համար վերցրեք 60 գրամ շաքարավազ և 0,5 թեյի գդալ դարչին։

Պատրաստման եղանակը

 Խորը ամանի մեջ ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի կաթը, ձուն և բուսական յուղը։

Խառնել ամեն ինչ հարիչով, մինչև հարթ լինի: Այժմ ալյուրը մաղում ենք մեկ այլ ամանի մեջ, ավելացնում փխրեցուցիչը, աղն ու շաքարավազը։ 



Ստացված զանգվածը լցնում ենք նախապես պատրաստված կաթնային զանգվածի մեջ - ունենք մի տեսակ խմոր։

Խնձորից պետք է միջուկը հեռացնել, կարող եք կեղևը թողնել, կամ մաքրելլ։Կտրել օղակների՝ մոտավորապես 45 մլ հաստությամբ։  Այս օղակները թաթախել խմորի մեջ և տապակել մեծ քանակությամբ բուսայուղի մեջ։ 

Մատուցելուց առաջ ստացված «կարկանդակները» ցանել շաքարի փոշի և դարչին։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը