Բժիշկը թվարկել է երեք վնասակար մթերք, որոնք իրականում օգտակար են
Եկատերինա Սերեբրեննիկովան հայտարարել է, որ որոշ մթերքներ, որոնք համարվում են վնասակար, իրականում կարող են օգտակար լինել օրգանիզմին։
Այսպիսով, Սերեբրեննիկովայի խոսքով, կարելի է և պետք է օգտագործել սուրճ, կարագ և կաթնաշոռ։
Մասնագետը պարզաբանեց. «Նշված սնունդը պետք է ընդունել որոշակի չափաբաժինով, այնուհետև այն ձեզ համար վնասակար չի լինի»:
Խոսելով սուրճի մասին՝ Սերեբրեննիկովան ասել է, որ այս ըմպելիքը հակաօքսիդանտների իսկական պահեստ է։
Համապատասխանաբար, այն կարող է նվազեցնել քրոնիկ հիվանդությունների, մասնավորապես շաքարախտի վտանգը։
Սուրճը պարունակում է B1, B2, E և PP խմբերի վիտամիններ, ինչպես նաև երկաթ, կալցիում, մագնեզիում և ֆոսֆոր։
Անդրադառնալով կարագի թեմային՝ մասնագետը նշել է. «Այս մթերքը պարունակում է վիտամին A, ուստի այն կարելի է և պետք է օգտագործել, բայց չափավոր չափաբաժիններով»։
Մեկնաբանելով կաթնաշոռի կարևորությունը օրգանիզմի համար՝ բժիշկը նշեց. «Կաթնաշոռը սպիտակուցի և կալցիումի հասանելի աղբյուր է»։
Բոլորը ուտում են, բայց չգիտեն այս մասին․ Արդյոք ձուն օգտակար է, թե ոչ
Նոր ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ շաբաթական երեքից յոթ ձու ուտելը կապված է արյան ճնշման իջեցման հետ:
Արյան բարձր ճնշումը (հիպերտոնիան) կարող է հանգեցնել բժշկական իրավիճակների, ինչպիսիք են ինսուլտը և սրտի կաթվածը: Միևնույն ժամանակ, ինչպես շատ այլ պայմաններ, հիպերտոնիան կախված է մարդկանց ամենօրյա սննդակարգի առանձնահատկություններից:
Օրինակ՝ հայտնի է, որ աղով հարուստ մթերքների օգտագործումը կարող է կտրուկ բարձրացնել արյան ճնշումը։ Բայց կան նաև մթերքներ, որոնց օգտագործումը հիպոթենզիվ էֆեկտ է տալիս։
Դրանցից մեկը հավի ձուն է։ Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ ձու ուտելը կապված է սիստոլիկ և դիաստոլիկ արյան ճնշման նվազման հետ։
Իր հերթին հրապարակվել են նոր հետազոտության տվյալներ, որոնք վկայում են կանոնավոր օգտագործմամբ ձվի հիպոթենզիվ ազդեցության մասին:
Հետազոտողները ուսումնասիրել են 668 մեծահասակ իսպանացիների շաբաթական ձվի ընդունումը՝ կապված նրանց արյան ճնշման հետ:
Պարզվել է, որ այն մարդկանց մոտ, ովքեր օրական մեկ ձու են կերել, գրանցվել է արյան ճնշման ամենազգալի նվազում։
Ընդհանուր առմամբ, ըստ գիտնականների, հիպոթենզիվ ազդեցությունը կապված է ձվի մեծ սպառման հետ, այսինքն՝ շաբաթական երեքից յոթ ձու:
Հավասարակշռված և բարձրորակ սննդակարգի դեպքում օրական մեկ ձու ուտելը լիովին անվտանգ է, քանի որ այն բացասաբար չի ազդում արյան ճնշման և արյան շաքարի վերահսկման վրա, նույնիսկ այն մարդկանց մոտ, ովքեր ավելորդ քաշ ունեն կամ գիրություն ունեն։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։