Բժիշկը թվարկել է 3 վնասակար մթերք, որոնք առաջացնում են այտուցներ և երիկամների հետ կապված խնդիրներ
Գաղտնիք չէ, որ ոչ բոլոր սովորական մթերքներն են հավասարապես օգտակար։
Նրանցից ոմանք կարող են լուրջ վտանգ ներկայացնել առողջության համար:
Մասնավորապես, մի շարք մթերքներ կարող են ուժեղ այտուցներ առաջացնել։
Այս մասին ավելի մանրամասն է խոսել սննդաբան Անդրեյ Լիսենկովը։
Նա ուշադրություն հրավիրեց այն փաստի վրա, որ երակների վարիկոզ լայնացումը հաճախ հանդիպում է տարեցների մոտ, ինչպես նաև նրանց մոտ, ովքեր շատ ժամանակ են անցկացնում նստած կամ կանգնած։
Այնուամենայնիվ, մարդիկ, ովքեր չեն հետևում իրենց սննդակարգին, կարող են բախվել այս հիվանդության հետ:
Մասնավորապես, մի շարք մթերքների օգտագործումը կարող է հանգեցնել այտուցի և երակների վարիկոզի զարգացման։
Երշիկեղեն և թթու վարունգ
Աղը կարող է հեղուկ պահել մարմնում։ Այս ֆոնի վրա երակների բեռը կավելանա։
Ուստի մասնագետը խորհուրդ է տալիս նվազեցնել սննդակարգում աղի քանակությունը եւ հրաժարվել երշիկեղենից, խորտիկներից ու տարատեսակ թթու վարունգներից։
Քաղցրավենիք
Մեծ քանակությամբ շաքար ուտելը կարող է հանգեցնել արյան ճնշման բարձրացման։
Եվ սա նույնպես լավագույնս չի ազդում երակների վիճակի վրա։ նՓորձագետը նշեց, որ այս դեպքում շաքարավազը կարելի է փոխարինել քաղցր մրգերով։
Ալկոհոլ
Անկասկած, ալկոհոլային խմիչքները վնասակար են ողջ օրգանիզմի համար։ Կարևոր է նաև հիշել, որ դրանք կարող են հանգեցնել ջրազրկման:
Այս առումով երակներում արյունն ավելի արագ է շարժվում՝ սթրեսի ենթարկելով նրանց պատերը։
Արդյունքում, եթե չարաշահեք նման ըմպելիքները, երակները կարող են ուռչել։
Ահա թե ինչպես կարելի է ազատվել տոքսիններից, այտուցներից, փորկապությունից, բարելավել լյարդի աշխատանքը և վերացնել լեղապարկի քարերը ընդամենը 1 օրում
Այս երեք բաղադրիչներն ունեն հիանալի բուժիչ հատկություններ և օգնում են մեզ բնական ճանապարհով կանխել հիվանդությունների առաջացումը:
Տոքսինները մեր մարմնում աստիճանաբար կուտակվում են տարբեր գործոնների հետևանքով.
Սխալ սնուցում
Հավելումներ և քիմիական նյութեր սննդի մեջ
Շրջակա միջավայրի աղտոտվածություն
Սթրես և բացասական հույզեր
Քիմիական բաղադրիչներով հարուստ մթերքների օգտագործում
Բաղադրիչներ.
5 հասած լոլիկ (500 գրամ)
1 պճեղ սխտոր
1 թեյի գդալ քրքումի փոշի
1 բաժակ ջուր (200 մլ)
Ձիթապտղի յուղ, խնձորի քացախ և ծովի կամ Հիմալայան աղ (ըստ ճաշակի)
Այս դետոքսիկացնող բուսական հյութը պատրաստելու համար մեզ մնում է միայն բոլոր բաղադրիչները լավ հարել բլենդերով և համեմել ձիթապտղի յուղով, քացախով և աղով:
Օգտագործեք 200 մլ նախաճաշից կես ժամ առաջ, 200 մլ ճաշից 20 րոպե առաջ, 200 մլ ընթրիքից 20 րոպե առաջ։
Այս մաքրումը խորհուրդ ենք տալիս անել շաբաթը մեկ անգամ, իսկ այդ օրը փորձեք հնարավորինս առողջ սնվել՝ հյութի ազդեցությունը մեծացնելու և ավելի շատ տոքսիններ վերացնելու համար։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։