Բրինձը ի՞նչ վտանգավոր ազդեցություն ունի մեր առողջությանը
Բրինձը ամենահայտնի ապրանքներից է, որն ակտիվորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ։
Շիլան կարելի է մատուցել նախաճաշին կամ որպես ճաշի կամ ընթրիքի հավելում։ Շատերին դուր է գալիս այս համեղ ուտեստը և հիանալի համադրվում է մի շարք մսային ուտեստների կամ բանջարեղենի հետ:
Բայց միևնույն ժամանակ հարկ է հիշել, որ բրինձը բավականին վտանգավոր մթերք է։ Ոչ բոլոր մարդիկ կարող են նման հացահատիկային ապրանքներ ավելացնել իրենց սննդակարգում:
Իրավիճակն ավելի մանրամասն բացատրել է սննդաբան Ալեքսեյ Կովալկովը։
«Եթե վերցնեք տանը եղած բրինձը և մի քանի կաթիլ յոդ լցնեք ջրով, կտեսնեք, թե ինչպես է ջուրը բառացիորեն սևանում անմիջապես, քանի որ յոդն արձագանքում է օսլայի հետ»,- ասել է Կովալկովը։
Այս օսլան վերածվում է գլյուկոզայի, որը կտրուկ բարձրացնում է արյան շաքարի մակարդակը։ Արդյունքում կարող եք դիաբետի առաջ կանգնել, եթե անընդհատ բրինձ ուտեք։ Բացի այդ, շաքարային դիաբետով մարդիկ պետք է հրաժարվեն բրնձի շիլաից։
Կովալկովը նշել է, որ ավելի լավ է նախապատվությունը տալ շոգեխաշած բրնձին, որն ունի ցածր գլիկեմիկ ինդեքս։