Բժիշկը արգելել է ուտել այս մթերքը․ Այն համարվում է աշխարհի ամենավնասակար սնունդը

Դիտումներ 404

Բժիշկը արգելել է ուտել այս մթերքը․ Այն համարվում է աշխարհի ամենավնասակար սնունդը

Խիտ արյունը շատ ավելի վատ է շարժվում անոթների միջով, ինչը լրացուցիչ սթրես է առաջացնում սրտի վրա, ինչպես նաև մեծացնում է արյան անոթներում արյան մակարդման վտանգը:

Կան մի քանի պարզ և անվտանգ միջոցներ, որոնք կօգնեն նոսրացնել արյունը, հայտնում է թունաբան Միխայիլ Կուտուշովն։

Բժիշկը խորհուրդ է տալիս այսօր սկսել ջուր խմել և հրաժարվել շաքարավազից։

Ջուրը մարմնի առաջին և հիմնական լուծիչն է: Ջրի պակասը ազդում է արյան ծավալի վրա, որը սահմանված 5-6 լիտրից նվազում է 4-4,5 լիտրի։

Շաքարի պատճառով օրգանիզմում բարձրանում է գլյուկոզայի մակարդակը, ավելանում է լիպիդային միացությունների արտադրությունը, ինչը կարող է մեծացնել արյան մածուցիկությունը և մեծացնել թրոմբոզի վտանգը։

Արյունը թանձրանում է մեծ քանակությամբ ալկոհոլի, շաքարավազի, հնդկաձավարի, յուղոտ միսի, պահածոների, ապխտած մսի, գազավորված ըմպելիքների, բանանի և կարտոֆիլի օգտագործման ժամանակ։

Կուտուշովն ընդգծում է, որ շաքարավազը վնասակար է ցանկացած ձևով, անկախ նրանից, թե որ ուտեստի մեջ եք այն ավելացնում։

Բժիշկն ասաց, որ շաքարավազը շատ մթերքներում առկա է թաքնված տեսքով։ Հետեւաբար, հաճախ դժվար է հետեւել սպառված շաքարի քանակին:



Ալկալային մթերքներ, որոնք պայքարում են քաղցկեղի, շաքարախտի և սրտի հիվանդությունների դեմ

Մարմնի pH-ի պատշաճ մակարդակը կարևոր է մեր առողջության համար: Եթե ​​մենք ցանկանում ենք պահպանել մեր օրգանիզմի ճիշտ աշխատանքը, ապա pH-ի մակարդակը պետք է լինի 7,4-ի սահմաններում:

Աճող ինդուստրիալիզացիան հանգեցրել է CO2-ի ավելացման՝ դրանով իսկ իջեցնելով pH-ը 8,2-ից մինչև 8,1, ինչը բացասական ազդեցություն է թողնում կյանքի վրա: 


 

Ալկալային դիետան բաղկացած է բնական մթերքներից և բանջարեղենից ստացված սնուցիչների վրա: Այս դիետան չափազանց օգտակար է.
Այսպիսով, ձեզ ենք ներկայացնում ալկալային մթերքների ցանկը , որոնք կարող եք ներառել ձեր սննդակարգում։

Կտավատի սերմերը հակաբորբոքային հատկություն ունեն։ Բացի այդ, նրանք ունեն վիտամին E-ի և մանրաթելերի առատություն:
Ձիթապտղի յուղը հարուստ է վիտամին E-ով և չհագեցած ճարպերով: Այն կարող է օգտագործվել որպես ցանկացած սննդակարգի հավելում։
Հատապտուղները պարունակում են հակաօքսիդանտներ և մանրաթելեր, որոնք դրանք դարձնում են ամենաառողջ մրգերից մեկը։



Բջջանյութի և ջրի առատության շնորհիվ սեխն օժտված է օրգանիզմը խոնավացնելու և աղեստամոքսային տրակտի դետոքսիկացման ունակությամբ:
Այլ մթերքներ, որոնք պետք է ներառվեն ալկալային դիետայի ժամանակ
Նախորդ ալկալային մթերքների հետ պետք է ներառել նաև հետևյալ մթերքները.
Բանջարեղեն՝ մանանեխ, սոխ, սունկ, լոլիկ, ճակնդեղ, ծաղկակաղամբ, նեխուր, գազար, բրոկկոլի, դդում, պղպեղ, ոլոռ, բողկ, դանդելիոն, սմբուկ, սխտոր, կանաչ լոբի, կանաչ ոլոռ, վարունգ, սպանախ.

Մրգեր ՝ մանդարին, լոլիկ, արևադարձային մրգեր, սալոր, ձմերուկ, խաղող, գրեյպֆրուտ, սեխ, կիտրոն, լայմ, խնձոր, ծիրան, ավոկադո, բանան, կեռաս, նարինջ, դեղձ, տանձ, արքայախնձոր:

 


Ալկալիզացնող համեմունքներ՝ ծովի աղ, բոլոր խոտաբույսերը, կոճապղպեղ, դարչին, կարրի, չիլի:
Հեղուկ՝ հանքային ջուր, խնձորի քացախ, թարմ մրգային հյութ, պրոբիոտիկ կուլտուրաներ:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը