Բժիշկները մթերքներ են անվանել ներքին օրգանների ճարպի դեմ պայքարելու համար
Վիսցերալ ճարպը, որը գտնվում է որովայնի խոռոչում, կարող է առաջացնել լուրջ հիվանդություններ, այդ թվում՝ շաքարախտ և սրտանոթային համակարգի հիվանդություններ:
Գիտնականները նշել են դրա դեմ պայքարի ամենաարդյունավետ միջոցներից մեկը:
Պարզվել է, որ այս մթերքներից մեկը սովորական խնձորի քացախն է, որը ջրի և քացախաթթվի խառնուրդ է։
Դա քացախաթթուն էր, որն ապացուցեց, որ արդյունավետ միջոց է ներքին օրգանների ճարպի դեմ պայքարում:
Այս վարկածը փորձարկելու համար գիտնականները հավաքել են գեր մարդկանց խումբ։
Նրանք բաժանվել են մի քանի կատեգորիաների՝ ելնելով իրենց մարմնի զանգվածի ինդեքսից և գոտկատեղից:
Փորձարկվողները պետք է խմեին 500 ըմպելիք, որոնք պարունակում էին 30 միլիլիտր քացախ, 15 միլիլիտր քացախ կամ ընդհանրապես քացախ չունեին:
12 շաբաթ անց, որի ընթացքում մարդիկ շարունակել են խմել այս ըմպելիքները, գիտնականները հսկիչ չափում են կատարել, որը ցույց է տվել, որ այն մարդկանց մոտ, ովքեր քացախ են օգտագործում, նկատելիորեն ցածրացել է ներքին ճարպի մակարդակը: