Վնասակար է, թե օգտակար հավի կաշին․ Վերջապես ունենք այս հարցի պատասխանը
Հավի մաշկը լավ է ձեզ համար: Կարող եք վստահ լինել, որ այն բարձրացնում է խոլեստերինն ու արյան ճնշումը և նույնիսկ սրտի հիվանդություն է առաջացնում։
Դե, դուք սխալվում եք: Գիտնականները պարզել են, որ հավի կաշին այլևս պետք չէ հեռացնել նախքան հավի միսը պատրաստելը:
Հարվարդի համալսարանի մասնագետները նշում են, որ հավի կաշվի չափավոր օգտագործումը հիմնականում վնասակար չէ առողջությանը։ Բացի այդ, հավի մաշկը տալիս է բազմաթիվ առողջապահական օգուտներ:
Հավատաք, թե ոչ, հավի մաշկը իրականում օգտակար է ձեր սրտի համար: Հավի մաշկը պարունակում է նույն չհագեցած ճարպերը, որոնք անհրաժեշտ են ձեր սրտին: Չհագեցած ճարպերն իջեցնում են արյան ճնշումը և վատ խոլեստերինի մակարդակը և հավասարակշռում հորմոնները:
Հավի մաշկը բարձր կալորիականություն չունի։ Դրա 350 գ չափաբաժինը պարունակում է 50 կալորիա ավելի շատ, քան նույն չափաբաժինը առանց մաշկի:
Եփելիս ավելորդ քանակությամբ յուղի կարիք չեք ունենա։ Ահա թե ինչու է հավի միսը ձեզ համար օգտակար: Մաշկը պաշտպանում է միսը, քանի որ յուղը չի ներծծում այն:
Չափից շատ օգտագործման դեպքում ճարպաթթուների անառողջ հարաբերակցությունը կարող է առաջացնել բորբոքում: Չափավորությունը կարևոր է, հիշեք դա:
Դիտեք իսկական հայկական հալվայի պատրաստման եղանակը։ Դիտեք տեսանյութում ՝
Շատ համեղ և արտասովոր համով ուտեստ նարինջով և հավի մսով
Բաղադրությունը․
հավի միս (ցանկացած մաս ըստ ճաշակի) - 700 գր
նարնջի հյութ + մի քանի բարակ շերտ նարինջ
մեղր - 1 ճ.գ.
կարրի - 1 թ.գ
աղ ըստ ճաշակի
աղացած կարմիր պղպեղ - 1/2 թեյի գդալ
արեւածաղկի ձեթ - 2 ճ.գ.
Խառնել մարինադի բոլոր բաղադրիչները։
Մարինացրեք միսը առնվազն 2 ժամ։
Այնուհետև միսը լցնում ենք կաղապարի մեջ, վրան նարնջի կտորներ ենք դնում և թխում 220 C ջերմաստիճանում 30-40 րոպե։
Մատուցել ցանկացած կողմնակի ճաշատեսակի հետ։
Բարի ախորժակ!
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։