Թեյը այսպես խմելու դեպքում ՝ մեծանում է կոկորդի քաղցկեղի վտանգը․ Բժիշկ օնկոլոգ
Վիրաբույժ Ումնովն անվանել է տաք ուտեստների և խմիչքների օպտիմալ ջերմաստիճան։ սնունդը 50-60 աստիճան է։
Վիրաբույժ Ումնովը նախազգուշացրել է, որ չափից ավելի տաք սնունդ և խմիչքներ ուտելու սովորությունը մեծացնում է մի շարք վտանգավոր պաթոլոգիաների, այդ թվում՝ քաղցկեղի զարգացման ռիսկը։
«Չափազանց տաք թեյը հանգեցնում է կերակրափողի խրոնիկ այրվածքների, ատամների վնասման, ինչպես նաև զգալիորեն մեծացնում է քաղցկեղի առաջացման վտանգը»,- ասել է բժիշկը։
Ըստ Ումնովի, տաք ջրի ընդունումը նպաստում է լորձաթաղանթի հյուսվածքների վնասմանը և էպիթելի դիսպլազիային։ Միևնույն տաք թեյի անընդհատ օգտագործումը, որը բացասական փոփոխություններ է առաջացնում լորձաթաղանթի վիճակի մեջ, կարող է հանգեցնել բորբոքման և ուռուցքի։
«70 աստիճան և բարձր ջերմաստիճանում թեյի օրական օգտագործումը երկու անգամ մեծացնում է կոկորդի քաղցկեղի առաջանալու վտանգը»,- ասաց փորձագետը։
Վիրաբույժն ընդգծել է, որ սննդի և խմիչքի ջերմաստիճանի նույնիսկ աննշան նվազումը զգալի պաշտպանություն է ապահովում քաղցկեղից։ Նա նշեց, որ օպտիմալ ջերմաստիճանը 50-60 աստիճան է։
Նաև գարեջրի մեծ քանակությունը կարող է հանգեցնել երիկամի հիվանդությունների և ինֆարկտի։
Բացի այդ, ավելացրել է մասնագետը, չափազանց տաք ըմպելիքներն ու ուտեստները կարող են ատամի էմալում միկրոճաքեր առաջացնել՝ հետագայում կարիեսի պատճառ դառնալով։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։