Բժիշկն անվանել է 4 մթերք, որոնք վտանգավոր է տաքացնել հաջորդ օրը
Ոչ մի վատ բան չկա նախորդ գիշերվա սնունդը միկրոալիքային վառարանում տաքացնելու մեջ:
Այնուամենայնիվ, որոշ դեպքերում դա կարող է բավականին վտանգավոր լինել:
Բժիշկ Սթեյսի Դյուվենեյջը բացատրել է, թե որ մթերքն ավելի լավ է չտաքացնել հաջորդ օրը:
Ձու
Խաշած ձուն խորհուրդ չի տրվում պահել սառնարանում 24 ժամից ավելի։ Սակայն դրանից հետո դրանք տաքացնելն իմաստ չունի։ Փորձագետը պարզաբանեց, որ հակառակ դեպքում դա կարող է հանգեցնել սպիտակուցի օքսիդացման, ինչը կարող է հանգեցնել դրա մեջ քաղցկեղածին նյութերի հայտնվելուն:
Սունկ
Տաքացվող սնկերը կարող են լիովին հաճելի համ չունենալ: Ավելին, այս դեպքում դրանք ոչ միայն առողջության օգուտ չեն բերի, այլեւ կարող են նույնիսկ վնասակար լինել։
Ավելին, դրանցում առկա սպիտակուցը կարող է նաև օքսիդանալ, ինչը կհանգեցնի նույն նյութերի առաջացմանը, ինչ ձվերում։
Կաղամբ
Կաղամբը պարունակում է նիտրատներ, որոնք որոշակի օգուտներ ունեն օրգանիզմի համար։ Սակայն կրկին տաքացնելիս դրանք կարող են վերածվել այսպես կոչված նիտրոզամինների, որոնք շատ վտանգավոր նյութեր են։
Ծովամթերք
Նման ուտեստները, ինչպես նշեց մասնագետը, կարելի է օգտագործել տաքացնելուց հետո, սակայն որոշակի կարևոր պայմաններով։ Պատրաստի կերակուրները պետք է պահել սառնարանում 24 ժամից ոչ ավելի։
Սա ոչ միայն կպահպանի ճաշատեսակի համը, այլեւ կօգնի խուսափել սննդային թունավորման վտանգներից։
Միաժամանակ բժիշկն ընդգծել է, որ սենյակային ջերմաստիճանում գտնվող ձկների որոշ տեսակներ կարող են հիստամին արտադրել։ Այս նյութն իր հերթին կարող է ալերգիա առաջացնել։
Այս 6 մթերքները սպանում են քաղցկեղը. Ժամանակն է դրանք ներառել սննդակարգի մեջ
Քաղցկեղը հիվանդության տեսակ է, որը բնութագրվում է բջիջների անվերահսկելի աճով: Գոյություն ունի քաղցկեղի ավելի քան 100 տեսակ, որոնցից յուրաքանչյուրը դասակարգվում է ըստ այն բջիջի, որի վրա հարձակվում է: Մարդու օրգանիզմն անցնում է անգիոգենեզ՝ արյունատար անոթների առաջացման փուլ։ Այս փուլը տևում է մինչև մահ։ Այն առկա է, երբ մենք վնասում ենք մեր երակները, մաշկը, զարկերակները։ Երբ այս վնասվածքները տեղի են ունենում, արյունատար անոթները վերստեղծելու անհրաժեշտությունն ավելի է մեծանում:
Հաճախ այս բնական պրոցեսը կապված է քաղցկեղի տարածման հետ, այսինքն՝ արգելակիչներով և ակտիվացնողներով, վերջիններս խթանում են անոթային բջիջների աճը։
Այսպիսով, հետևյալ 5 մթերքները իրականում հակաանգիոգենեզ են, ինչը նշանակում է, որ դրանք ունակ են կանխել քաղցկեղի բջիջների տարածումը` ազդելով դրանց սննդի վրա։
Ազնվամորի և հապալաս.
Հայտնի է, որ ազնվամորին և հապալասը հակաքաղցկեղային հատկություն ունեն հատկապես ձվարանների քաղցկեղի բուժման գործում։
Սուրճ և կանաչ թեյ.
Որպես ամենաշատ սպառվող ըմպելիքներ՝ սուրճն ու կանաչ թեյը նվազեցնում են քաղցկեղի առաջացման վտանգը։
Լոլիկ.
Հետազոտությունը ցույց է տվել, որ մարդիկ, ովքեր կանոնավոր կերպով եփած լոլիկ են օգտագործում, 50%-ով ավելի քիչ հավանական է շագանակագեղձի քաղցկեղով հիվանդանալու։ Իրականում լոլիկը արգելակում է անգիոգենեզը և պարունակում է լիկոպեն՝ մի նյութ, որն ունի հզոր հակաանգիոգեն հատկություն։
Սև շոկոլադ.
Այս մթերքը չափազանց օգտակար է սրտի հիվանդության դեպքում, քանի որ այն բարելավում է ձեր ընդհանուր երջանկությունը և պայքարում է քաղցկեղի բջիջների դեմ:
Քրքում.
Բազմաթիվ առողջական օգուտներով այս մթերքը արդյունավետ է ճարպը նվազեցնելու համար և օգտագործվում է որպես կանխարգելիչ միջոց քաղցկեղի բուժման համար։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։