Բժիշկ Ստրոկովը խորհուրդ է տալիս հայտնի համեմունք քաշի կորստի և ախորժակը ճնշելու համար
Բժշկի խոսքով՝ չիլի պղպեղը սննդի մեջ ավելացնելը կարող է նպաստել քաշի նվազմանը չորս մեխանիզմներով.
Անկախ նրանից, թե դուք այն օգտագործում եք որպես որոշիչ համ ձեր ուտեստի համար, թե որպես լրացուցիչ կծու սոուս, չիլին ավելին է առաջարկում, քան կծու համը:
«Չիլի պղպեղը, մասնավորապես՝ կապսաիցին կոչվող միացությունը, կապված է քաշի կորստի հնարավոր օգուտների հետ»,- ասում է սննդաբան Իգոր Ստրոկովը:
Հանրաճանաչ համեմունքն այս գործընթացին նպաստում է հետեւյալ մեխանիզմներով, ըստ բժշկի.
Նյութափոխանակության բարձրացում
Ապացուցված է, որ կապսաիցինը բարձրացնում է նյութափոխանակությունը՝ բարձրացնելով մարմնի ջերմաստիճանը և խթանելով թերմոգենեզը, որը վերաբերում է մարմնում ջերմության արտադրության գործընթացին:
Այս ավելացված նյութափոխանակության մակարդակը կարող է ավելի շատ կալորիաներ այրել և նպաստել քաշի կորստին:
Ախորժակի նվազեցում
Բժիշկը բացատրեց, որ չիլի պղպեղը կարող է խթանել բերանի և ստամոքսի ընկալիչները՝ առաջացնելով հագեցվածություն և նվազեցնելով քաղցը։
Ճարպերի օքսիդացում
Հետաքրքիր է, որ կապսաիցինը նպաստում է ճարպերի օքսիդացմանը՝ դրդելով մարմնին օգտագործել կուտակված ճարպը որպես էներգիայի աղբյուր:
Սա կարող է պոտենցիալ խթանել քաշի կորուստը՝ նվազեցնելով ճարպային պաշարները և նպաստելով ճարպերի այրմանը:
Արյան շաքարի կարգավորում
Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ կապսաիցինը կարող է օգնել կարգավորել արյան շաքարի մակարդակը և բարելավել ինսուլինի նկատմամբ զգայունու
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։