Բժիշկ Անդրեևան բացատրել է, թե արդյոք կաթնաշոռն ու թթվասերը կարող են օգնել մաշկի բորբոքման դեմ
Հարցին, թե կաթնաշոռն օգնում է բորբոքման դեմ, վերջնական պատասխան չկա։ Որոշ ապացույցներ կան, որ կաթնաշոռը կարող է հակաբորբոքային հատկություն ունենալ, հատկապես, երբ այն քսում են մաշկին տեղայնորեն:
Այնուամենայնիվ, դեռևս չկան բավարար գիտական ուսումնասիրություններ, որոնք հստակ և սպառիչ պատասխան են տալիս այս հարցին։ Լրացուցիչ հետազոտություններ են անհրաժեշտ՝ հասկանալու համար կաթնաշոռի գործողության ճշգրիտ մեխանիզմները բորբոքման վրա և հաստատելու դրա հնարավոր օգուտները:
Հետևաբար, եթե դուք տառապում եք բորբոքումից, լավ կլինի խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ` բուժման ճիշտ տարբերակը գտնելու համար: Դուք կարող եք օգտագործել կաթնաշոռն ու թթվասերը որպես հակաբորբոքային ռազմավարության մաս, բայց չպետք է դա դիտեք որպես միակ լուծում: Կաթնաշոռն ու թթվասերը պատրաստվում են կաթից և պարունակում են բազմաթիվ սննդարար նյութեր, ինչպիսիք են սպիտակուցը, կալցիումը, վիտամին B12-ը և պրոբիոտիկները: Հայտնի է մաշկի վրա իր սառեցնող և հանգստացնող ազդեցությամբ, այն հաճախ օգտագործվում է որպես տնային միջոց արևայրուկի, միջատների խայթոցների դեմ և գրգռվածություն», - ասում է թերապևտ Իրինա Անդրեևան:
Ճշգրիտ մեխանիզմները լիովին պարզված չեն, բայց ենթադրվում է, որ որոշ բաղադրիչներ, ինչպիսիք են կաթնաշաքարը, կաթնաթթունը և կաթի սպիտակուցները, կարող են օգնել նվազեցնել բորբոքումը : Այս բաղադրիչները կարող են հանգստացնող ազդեցություն ունենալ մարմնի վրա և նվազեցնել բորբոքումը:
Բորբոքման ժամանակ կաթնաշոռի օգտագործման եղանակներից մեկն այն է, որ այն արտաքինից քսել տուժած տարածքներին: Դուք կարող եք, օրինակ, կաթնաշոռի փաթաթան քսել ուղղակիորեն բորբոքված մաշկին՝ այտուցը նվազեցնելու և մաշկը հանգստացնելու համար:
«Բացի այդ, կաթնաշոռի օգտագործումը կարող է նաև օգտակար լինել, երբ ցանկանում եք պայքարել մարմնում բորբոքման դեմ : Կաթնաշոռի հակաբորբոքային հատկությունները կարող են նվազեցնել բորբոքումն օրգանիզմում և բարելավել ընդհանուր ինքնազգացողությունը»:
Ինչ վնասներ կարող է հասցնել կաթնամթերքը օրգանիզմին, որոնց մասին մենք չգիտենք․
Չնայած կաթնամթերքի բոլոր առավելություններին, դրանք կարող են հանգեցնել մարսողության խանգարման կամ տարբեր հիվանդություններ առաջացնել: Որոշ կատեգորիաների մարդկանց լիովին արգելված է կաթնամթերք օգտագործել։
Սննդաբան Սվետլանա Չերնուշևիչն ասաց, որ կաթնամթերքը խմորվում է, ինչը նվազեցնում է կաթնաշաքարի քանակը: Սա լավ է այն մարդկանց համար, ովքեր լակտոզայի անհանդուրժողականություն ունեն:
Եթե համեմատության համար վերցնենք պանիրը, ապա այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում, հետևաբար, օրգանիզմում վիտամիններն ավելացնելու համար պանիր ուտելը ոչ միայն համեղ է, այլև առողջարար։Ցածր յուղայնությամբ մթերքները 10 տարի առաջ հանրաճանաչության գագաթնակետին էին, բայց հիմա պետք է հասկանալ հետևյալը. եթե կաթնամթերքից ճարպը հանեք, ապա համը կկորչի։
Դրա համար ավելացնում են շաքարավազ, որը լավ չէ ճիշտ սնվելու համար։ Հետեւաբար, արժե կաթնամթերքը ընտրել 3% յուղայնությամբ։
Մարմինը ճարպաթթուների կարիք ունի, ուստի կաթնամթերքի չափավոր օգտագործումը պարտադիր է:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։