Բժիշկ Անդրեևան բացատրել է, թե արդյոք կաթնաշոռն ու թթվասերը կարող են օգնել մաշկի բորբոքման դեմ

Դիտումներ 448

Բժիշկ Անդրեևան բացատրել է, թե արդյոք կաթնաշոռն ու թթվասերը կարող են օգնել մաշկի բորբոքման դեմ

Հարցին, թե կաթնաշոռն օգնում է բորբոքման դեմ, վերջնական պատասխան չկա։ Որոշ ապացույցներ կան, որ կաթնաշոռը կարող է հակաբորբոքային հատկություն ունենալ, հատկապես, երբ այն քսում են մաշկին տեղայնորեն: 

Այնուամենայնիվ, դեռևս չկան բավարար գիտական ​​ուսումնասիրություններ, որոնք հստակ և սպառիչ պատասխան են տալիս այս հարցին։ Լրացուցիչ հետազոտություններ են անհրաժեշտ՝ հասկանալու համար կաթնաշոռի գործողության ճշգրիտ մեխանիզմները բորբոքման վրա և հաստատելու դրա հնարավոր օգուտները:
Հետևաբար, եթե դուք տառապում եք բորբոքումից, լավ կլինի խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ` բուժման ճիշտ տարբերակը գտնելու համար: Դուք կարող եք օգտագործել կաթնաշոռն ու թթվասերը որպես հակաբորբոքային ռազմավարության մաս, բայց չպետք է դա դիտեք որպես միակ լուծում: Կաթնաշոռն ու թթվասերը պատրաստվում են կաթից և պարունակում են բազմաթիվ սննդարար նյութեր, ինչպիսիք են սպիտակուցը, կալցիումը, վիտամին B12-ը և պրոբիոտիկները: Հայտնի է մաշկի վրա իր սառեցնող և հանգստացնող ազդեցությամբ, այն հաճախ օգտագործվում է որպես տնային միջոց արևայրուկի, միջատների խայթոցների դեմ և գրգռվածություն», - ասում է թերապևտ Իրինա Անդրեևան:
Ճշգրիտ մեխանիզմները լիովին պարզված չեն, բայց ենթադրվում է, որ որոշ բաղադրիչներ, ինչպիսիք են կաթնաշաքարը, կաթնաթթունը և կաթի սպիտակուցները, կարող են օգնել  նվազեցնել բորբոքումը : Այս բաղադրիչները կարող են  հանգստացնող ազդեցություն ունենալ մարմնի վրա և նվազեցնել բորբոքումը:


Բորբոքման ժամանակ կաթնաշոռի օգտագործման եղանակներից մեկն այն է, որ այն արտաքինից քսել տուժած տարածքներին: Դուք կարող եք, օրինակ, կաթնաշոռի փաթաթան քսել ուղղակիորեն բորբոքված մաշկին՝ այտուցը նվազեցնելու և մաշկը հանգստացնելու համար:

«Բացի այդ, կաթնաշոռի օգտագործումը կարող է նաև օգտակար լինել, երբ ցանկանում եք  պայքարել մարմնում բորբոքման դեմ : Կաթնաշոռի հակաբորբոքային հատկությունները կարող են նվազեցնել բորբոքումն օրգանիզմում և բարելավել ընդհանուր ինքնազգացողությունը»:


 



Ինչ վնասներ կարող է հասցնել կաթնամթերքը օրգանիզմին, որոնց մասին մենք չգիտենք․

Չնայած կաթնամթերքի բոլոր առավելություններին, դրանք կարող են հանգեցնել մարսողության խանգարման կամ տարբեր հիվանդություններ առաջացնել: Որոշ կատեգորիաների մարդկանց լիովին արգելված է կաթնամթերք օգտագործել։

 

 

Սննդաբան Սվետլանա Չերնուշևիչն ասաց, որ կաթնամթերքը խմորվում է, ինչը նվազեցնում է կաթնաշաքարի քանակը: Սա լավ է այն մարդկանց համար, ովքեր լակտոզայի անհանդուրժողականություն ունեն:



Եթե ​​համեմատության համար վերցնենք պանիրը, ապա այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում, հետևաբար, օրգանիզմում վիտամիններն ավելացնելու համար պանիր ուտելը ոչ միայն համեղ է, այլև առողջարար։Ցածր յուղայնությամբ մթերքները 10 տարի առաջ հանրաճանաչության գագաթնակետին էին, բայց հիմա պետք է հասկանալ հետևյալը. եթե կաթնամթերքից ճարպը հանեք, ապա համը կկորչի։


 

Դրա համար ավելացնում են շաքարավազ, որը լավ չէ ճիշտ սնվելու համար։ Հետեւաբար, արժե կաթնամթերքը ընտրել 3% յուղայնությամբ։

Մարմինը ճարպաթթուների կարիք ունի, ուստի կաթնամթերքի չափավոր օգտագործումը պարտադիր է:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը