Բերանի տհաճ հոտը պայմանավորված է այս ախտանիշներով
Ատամնաբույժ Դմիտրի Շավրովը ասել է, որ բերանի տհաճ հոտը կանխելու համար հարկավոր է պարբերաբար ատամների պրոֆեսիոնալ մաքրում անել։
Ատամնաբույժ-պարոդոնտոլոգ Դմիտրի Շավրովը հարցազրույցներից մեկում ասել է, որ բերանի տհաճ հոտը կարող է լինել բերանի խոռոչի այնպիսի լուրջ հիվանդությունների ախտանիշ, ինչպիսիք են գինգիվիտը և պարոդոնտիտը։ Բացի այդ, այս պաթոլոգիաներով մարդիկ կարող են զգալ մետաղական համ:
«Ոչ միայն բերանի տհաճ հոտի, այլեւ բերանի թարախային համի պատճառ կարող են լինել լնդերի հետ կապված խնդիրները՝ գինգիվիտը և պարոդոնտիտը։ Երբեմն այդ հիվանդությունները զարգանում են աննկատ, և դրանք ի հայտ են գալիս միայն արյան մետաղական համով, որը գրավում է զգայուն համային բշտիկները»,- հարցազրույցում կիսվել է Շավրովը:
Նա նաև մատնանշեց մեկ այլ հիվանդություն, որի ժամանակ բերանից սկսում է տհաճ հոտ գալ՝ թարախային պարոդոնտիտը։ Թարախի անընդհատ արտազատմամբ այն կուլ է գնում, որն ազդում է սննդի համի վրա, վատթարանում է աղեստամոքսային տրակտի վիճակը, ինչպես նաև մարդու ընդհանուր վիճակը։
Բերանի խոռոչի քենդիոզը բերանի տհաճ հոտի ևս մեկ հնարավոր պատճառ է: Նրա դեպքում կարող է առաջանալ նաև համային զգացողությունների փոփոխություն, բացի այդ, լեզվի վրա ծածկույթի շերտ է առաջանում, լեզուն ենթարկվում է քորի և այրման։
«Նման խնդիրներ 90 տոկոս դեպքերում առաջանում են հիգիենայի վատ պայմանների պատճառով։ Նաև ժառանգականությունն ազդում է առողջության վրա»,- ասել է Դմիտրի Շավրովը։
Նա խորհուրդ տվեց բերանի խոռոչի հետ կապված խնդիրներ ունենալու դեպքում միշտ գնալ ատամնաբույժի մոտ, ինչպես նաև վեց ամիսը մեկ իրականացնել բերանի խոռոչի մասնագիտական հիգիենա։
Չկա ավելի տհաճ բան, քան հանդիպել մի մարդու, ով չի մտածում իր հիգիենայի մասին։ Նրանք սովորաբար ունենում են ընդհանուր վատ հոտ, ամբողջովին կեղտոտ հագուստ: Բերանի տհաճ հոտն այս օրերին բավականին տարածված է շատ մարդկանց մոտ:
Կան դեպքեր, երբ մարդն իսկապես լվանում է ատամները, բայց պարզապես դժվար է հեռացնել այն, ինչն առաջացնում է նրա բերանի տհաճ հոտը, լինի դա այն սնունդը, որը նա օգտագործում է, թե բակտերիա, որը կարող է լինել նրա բերանում:
Ազատվեք բերանի տհաճ հոտից այս բնական միջոցով.
Ձեզ պետք է․
2 կիտրոն
1 բաժակ տաք ջուր
½ թեյի գդալ դարչին
1 թեյի գդալ սոդա
1 թեյի գդալ մեղր
Շշի մեջ ավելացնել կիտրոնի հյութը դարչինի և մեղրի հետ միասին։
Այնուհետև ավելացրեք մեկ բաժակ տաք ջուր և լավ թափահարեք։
Դարչինը վերացնում է բակտերիաները, որոնք առաջացնում են բերանի տհաճ հոտ:
Մեղրը հակաբակտերիալ հատկություն ունի, սոդան օգնում է սպիտակեցնել ատամները։ Կիտրոնն առաջարկում է հաճելի բուրմունք և նաև իդեալական է ցանկացած բակտերիաների ոչնչացման համար, որոնք կարող են մնացել ձեր բերանում:
Եղեք միշտ առողջ և գեղեցիկ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։