Բազուկով և պանրով աղցան
Պարզ և շատ համեղ բազուկի աղցան, որը քիչ մարդիկ են պատրաստում և ապարդյուն։
Վերցնում ենք մեկ բազուկ, ավելացնում ենք պանիրը: Այս համեղ աղցանը պատրաստվում է հաշված րոպեների ընթացքում և ուտում վայրկյանների ընթացքում ։
Բազուկը մանրակրկիտ լվանում ենք, մաքրում ու խոշոր կտորներով կտրատում։ Այնուհետև անցկացնում այն քերիչով խորը ամանի մեջ:
Ժամանակն է ավելացնել պանիրը. դասական բաղադրատոմսում օգտագործվում է փափուկ ֆետա, բայց կարող եք փորձել որևէ այլ պանիր:
Ավելացնել համեմունքները, պետք չէ շատ համեմունքներ ավելացնել, որպեսզի չփոխենք հիմնական մթերքների համն ու հոտը:
Համեմունքներն ընտրել ըստ ճաշակի, համեմունքները կարող են շատ տարբեր լինել:
Աղցանի վրա կարելի է ավելացնել նաև դդմի սերմեր։ Այնուհետև ավելացնում ենք ձիթապտղի յուղ, մի քիչ աղ և խառնում աղցանը։
Այս աղցանը կարելի է մատուցել որպես առանձին ուտեստ կամ որպես գարնիր։ Այն հատկապես լավ է զուգակցվում ձկան հետ։