Բազմաթիվ հիվանդությունների դեմ դեղամիջոցների փոխարեն թխած սոխ

Դիտումներ 711

Բազմաթիվ հիվանդությունների դեմ դեղամիջոցների փոխարեն թխած սոխ

Իմ բժիշկ ընկերոջ կինը միշտ հյուրասիրում է իր հյուրերին այս առողջարար դելիկատեսով: Այժմ ես սոխ եմ թխում իմ ընտանիքի և ընկերների համար:

Շատերը սխալմամբ կարծում են, որ թխելու ընթացքում սոխի օգտակար հատկությունները նվազում են։
Դա ամենևին էլ ճիշտ չէ, քանի որ միայն եթերային յուղերն են գոլորշիանում, իսկ ջեռոցում գտնվելուց հետո նրա բոլոր բուժիչ հատկությունները միայն ուժեղանում են։
Թխած սոխի անվիճելի առավելությունը հումի նկատմամբ այն է, որ այն ունի շատ հետաքրքիր կծու համ և իրենից հետո ոչ մի տհաճ հոտ չի թողնում։
Սոխը թխում ենք անմիջապես կեղևի մեջ 100-150 աստիճան ջերմաստիճանում 15-30 րոպե։
Օրգանիզմի վրա լավագույն բարերար ազդեցության համար պետք է ուտել կես միջին չափի սոխ՝ առավոտյան դատարկ ստամոքսին և կեսը քնելուց 2-3 ժամ առաջ։
Այն կարող եք օգտագործել նաև որպես ձկան կամ մսի կողմնակի ճաշատեսակ: Հավատացեք, շատ համեղ համադրություն է ստացվում։
Այժմ անցնենք այս համեղ ուտեստի օգտակար հատկություններին։
1) Շաքարախտով տառապող մարդկանց բուժման համար հատկապես կարևորվում է թխած սոխի դերը։ Դրա հատկությունները կարող են նվազեցնել և նորմալացնել գլյուկոզայի մակարդակը:
2) Սոխը պարունակում է նաև երկաթ, որն անհրաժեշտ է մարդուն բոլոր համակարգերի և օրգանների անխափան աշխատանքը պահպանելու համար։
3) Թոքաբորբի և բրոնխիտի դեպքում թխած սոխը ակտիվորեն օգտագործվում է որպես մեծահասակների և երեխաների բուժման միջոց։
4) Այն պետք է ավելի հաճախ օգտագործի բոլոր նրանք, ովքեր խնդիրներ ունեն արյան մակարդման հետ:
5) Սրտի կաթվածից կամ ինսուլտից հետո վերականգնողական թերապիայի նպատակով բժիշկները խորհուրդ են տալիս ամեն օր ուտել թխած սոխ։ Այն օգնում է մաքրել արյան անոթները և ազատվել աթերոսկլերոտիկ սալերից։
6) Թխած սոխը օգնում է նորմալացնել արյան ճնշումը, ինչպես նաև բուժում է միգրենը:
7) Թխած սոխը կարելի է ոչ միայն ուտել, այլեւ օգտագործել որպես քսուք։ Դրանից ստացված մածուկը քսեք մշտական ​​խոցերին և վերքերին, որպեսզի արագացնեք հյուսվածքների ապաքինման գործընթացը:



Սա իմանալուց հետո դուք կքնեք գուլպաներով՝ մեջը դրած սոխեր

Եթե ​​ցանկանում եք մաքրել ձեր մարմինը տոքսիններից, ապա ոտքերի նյարդային բջիջների և վերջավորությունների վրա ազդելու լավագույն միջոցը սոխի կոմպրեսն է:

Կտրեք այն բարակ շերտերով և քսեք ոտքերին, ապա հագեք գուլպաներ: Նման կոմպրեսները կարելի է անել գիշերը, ապա դրանք ձեզ անհանգստություն չեն պատճառի։ Մինչ դուք քնած եք, սոխը կմաքրի ձեր մարմինը։

 

 

Բոլորը գիտեն, որ սոխը հակաբակտերիալ հատկություն ունի, իսկ ֆոսֆորաթթուն (որը ստիպում է մեզ լաց լինել, երբ կտրում ենք սոխը), արյան մեջ արձակվելով, մաքրում է այն, մաքրում ներքին օրգանները և սպանում բոլոր բակտերիաներն ու մանրէները:

Ավելին, սոխն ի վիճակի է սպանել բակտերիաներն ու մանրէները ոչ միայն մեր օրգանիզմում, այն նաև կարող է մաքրել դրանցից օդը։ Այսպիսով, եթե ցանկանում եք էժան և հուսալիորեն մաքրել մարմինը տոքսիններից, ապա սովորական սոխից լավ բան չկա։



Ինչպես ուտել մանուշակագույն սոխը շաքարախտից, փորկապությունից, գրիպից, մրսածությունից ազատվելու և սիրտն ու արյունատար անոթներն ամրացնելու համար

Մանուշակագույն սոխը մարդկանց կողմից ամենաշատ սպառվողը չէ։ Խնդիրն այն է, որ մեզանից շատերը չգիտեն, որ սոխի այս տեսակն առաջարկում է առողջության օգուտների լայն շրջանակ:
Առաջին բանը, որ դուք պետք է իմանաք, այն է, որ պետք է սոխ ուտել՝ միշտ հում վիճակում։
1. Կանխում է քաղցկեղի զարգացումը.
Սոխը հարուստ է ծծմբի միացություններով, որոնք պաշտպանում են օրգանիզմը ուռուցքների և քաղցկեղի տարբեր տեսակների զարգացումից։ Այս միացությունները նաև ոչնչացնում են բակտերիաները, որոնք հարձակվում են մեր միզուղիների համակարգի վրա:

2. Հիանալի միջոց շաքարախտի դեմ

Հում սոխը, հատկապես մանուշակագույնը, խթանում է ինսուլինի արտադրությունը։ Հետևաբար, եթե ունեք շաքարախտ կամ արյան բարձր շաքար, կերեք ավելի շատ հում մանուշակագույն սոխ:
 


3 Վերացնում է փորկապությունը
Մանուշակագույն սոխը մեծ քանակությամբ բջջանյութ է պարունակում, այդ իսկ պատճառով այն լավ է աշխատում փորկապության դեպքում: Մանուշակագույն սոխի մանրաթելերը տոքսինները դուրս են մղում աղիքներից։
4. Կոկորդի ցավ
Մանուշակագույն սոխը հզոր բնական հակաբիոտիկ է: Այսպիսով, նրա հյութը սովորաբար օգտագործվում է վարակների և կոկորդի ցավերի բուժման համար և բերում է անսպասելի արագ արդյունքների։

 

1 ճաշի գդալ սոխի հյութը խառնեք 1 ճաշի գդալ մեղրի հետ և օգտագործեք օրը մեկ անգամ՝ մրսածության, գրիպի, վարակների և վիրուսների կանխարգելման համար։
Եթե ​​հիվանդ եք, խորհուրդ է տրվում օգտագործել 1 թեյի գդալ այս խառնուրդից օրական 4-5 անգամ՝ մինչև ապաքինումը։

5. Քթից արյունահոսություն

Շնչեք կես սոխի հոտը (թարմ կտրատած): Շատերն ասում են, որ դա օգնում է դադարեցնել արյունահոսությունը:6. Պաշտպանեք և ամրացրեք սիրտը.
Սոխը, հատկապես մանուշակագույնը, պաշտպանում է սրտի կորոնար հիվանդությունից և կարգավորում արյան ճնշումը։ Պարզապես ավելացրեք այն աղցանների և այլ ուտեստների մեջ:
6. Նորմալացնում է խոլեստերինը
Հում մանուշակագույն սոխը հավասարակշռում է խոլեստերինը և նվազեցնում վատ խոլեստերինը:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը