Բաղադրատոմսեր սրտի և արյան անոթների առողջության համար.
1. 100 գրամ կեղևավորված սխտորը մանրացնել և ավելացնել 6 կիտրոնի հյութը։ Ամեն ինչ խառնել և լցնել տարայի մեջ, ծածկել շղարշով։ Պահել զով տեղում։ Ընունեք 1 թեյի գդալ՝ տաք ջրով։
2. 8 կիտրոն, 400 գ սխտոր, 4 կգ նեխուր (տերևներ և արմատներ), 400 գ ծովաբողկ աղալ, լցնել տարայի մեջ, տաքացնել 12 ժամ (30°C)։
Սառչելուղ հետո տեղափոխել սառնարան՝ 3 օր։ Քամեք հյութը և խմեք 1 թեյի գդալ օրական 3 անգամ ուտելուց 15 րոպե առաջ։
3. 2 կիտրոն անցկացնել մսաղացով, ավելացնել մեղրը, թողնել 6 օր։ Խառնուրդն անհրաժեշտ է ողջ օրվա ընթացքում օգտագործել հավասար չափաբաժիններով՝ այս օրը ոչինչ չուտելով։ 2 օր հետո պատրաստեք ևս մեկ թուրմ և կազմակերպեք նույն մասնակի ծոմը։ Արյան ճնշումը նվազում է 3-4 կուրսից հետո։
4. 2 կիտրոն եւ 2 նարինջ կտրատել կտորների, հանել սերմերը եւ անցկացնել մսաղացով։ Խառնուրդը խառնել 2 ճ.գ. մեղրի հետ, 1 օր պահել ապակե տարայի մեջ սենյակային պայմաններում, ապա դնել սառնարանը։
Ընդունել օրական 2-3 թեյի գդալ թեյի հետ կամ ուտելուց առաջ։
5. Մսաղացի մեջ մանրացնել 500 գ կիտրոն կեղևով (առանց սերմերի), 500 գ լոռամիրգ, 500 գ մասուր, ավելացնել 500 գ մեղր, ամեն ինչ խառնել։ Թողնել 1 օր փակ տարայի մեջ։
Ընդունեք 1 ճ.գ. օրական 3 անգամ ուտելուց 15 րոպե առաջ։ Պահել սառնարանում։
Եթե ցանկանում եք ամրացնել արյան անոթները և բարելավել արյան շրջանառությունը, ապա կերեք այս բանջարեղենը
Դիետոլոգներից շատերը խորհուրդ են տալիս պարբերաբար սմբուկ ուտել, քանի որ այն վիտամինների և մանրաթելերի հարուստ աղբյուր է։
Բացի այդ, սմբուկի օգտագործումը կնվազեցնի գիրության, շաքարախտի, սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Մյուս կողմից, դա կբարձրացնի ձեր էներգիան և կխթանի առողջ մաշկը և մազերը:
Սմբուկի օգտագործումը օգնում է կանխել թրոմբների առաջացումը, քանի որ այն պարունակում է վիտամին K և բիոֆլավոնոիդներ, որոնք ամրացնում են մազանոթները։
Β Բջջանյութի պարունակության շնորհիվ սմբուկն օգնում է աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքին։ Իրականում, սմբուկի կանոնավոր օգտագործումը կարող է պաշտպանել ձեզ նաև հաստ աղիքի քաղցկեղից
Սմբուկ ուտելը կօգնի բարելավել արյան շրջանառությունը և ուղեղի սնուցումը, քանի որ այն պարունակում է զգալի քանակությամբ ֆիտոնուտրիենտներ: Այնուամենայնիվ, այս սնուցիչները կենտրոնացած են սմբուկի կեղևի մեջ, այնպես որ մի նետեք այն:
Լուծվող մանրաթելերի բարձր պարունակության և ածխաջրերի ցածր պարունակության շնորհիվ սմբուկն օգտագործվում է շաքարախտը վերահսկելու և կառավարելու համար:
Դրանք լավագույն լուծումն են, երբ խոսքը վերաբերում է արյան ճնշման վերահսկմանը և սթրեսից ազատմանը, քանի որ դրանք պարունակում են բիոֆլավոնոիդներ:
Այս բանջարեղենում առկա երկաթը, կալցիումը և այլ հանքանյութերը ապահովում են օրգանիզմին անհրաժեշտ հիմնական սննդանյութերը:
Նրանք հիանալի օգնականներ են քաշի կորստի համար, քանի որ դրանք ցածր կալորիականություն ունեն՝ ընդամենը 35 կալորիա մեկ բաժակի համար, դրանք զերծ են ճարպից և հարուստ են մանրաթելերով, որոնք կօգնեն ձեզ կուշտ լինել ողջ օրվա ընթացքում:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։