Բաղադրատոմս՝ վրացական Չախոխբիլի. Օրիգինալ բաղադրատոմս վրացի խոհարարի կողմից
Չախոխբիլին վրացական խոհանոցի հայտնի ուտեստ է՝ շոգեխաշած հավը սոխով, լոլիկով, քաղցր պղպեղով։
Ապրանքներ (8 մատուցման համար) | ||
Հավի միս - 1 հատ: | ||
Լոլիկ - 4 հատ: | ||
Քաղցր պղպեղ - 2 հատ: | ||
Սոխ - 4 հատ: | ||
Տոմատի մածուկ - 2 ճ.գ. լ. | ||
Կծու պղպեղ - 1 հատ: | ||
Սխտոր - 4 պճեղ | ||
Աջիկա (իրական) - 1 թեյի գդալ | ||
Ուցխո-սունելի - 0,5 թ.գ | ||
Աղացած պղպեղ - ըստ ճաշակի | ||
Աղ - ըստ ճաշակի | ||
Cilantro - 1 փունջ | ||
Թարմ մաղադանոս - 1 փունջ | ||
Բուսական յուղ - տապակելու համար |
Քայլ առ քայլ լուսանկարչական բաղադրատոմս Վրացական Չախոխբիլի
Պատրաստել ապրանքներ.
Կտրեք հավը ստանդարտ փոքր կտորներով:
Հավի միսը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել 2 ճ.գ. ճաշի գդալ բուսական յուղ, թեթև աղ (1 թեյի գդալ): Փակեք կափարիչը և եփեք շատ թույլ կրակի վրա մոտ 20 րոպե։
Սոխը կտրված է կես օղակների մեջ: Թավան տաքացնել, լցնել 3-4 ճ.գ. ճաշի գդալ յուղ: Թեթև տապակել սոխը։
Հավի միսը շոգեխաշելուց անցել է 20 րոպե - տապակած սոխը լցնել տապակի մեջ։ Հավի շոգեխաշել արդեն սոխով։
Լոլիկը խոշոր կտրատել։
Դրեք 2 ճ.գ. տոմատի մածուկի գդալներ այն թավայի մեջ, որում տապակվել է սոխը և տապակել այն 1 րոպե բարձր ջերմության վրա։
Տոմատի մածուկին ավելացնել մանր կտրատած լոլիկն ու եփել դրա հետ 2 րոպե։
Լոլիկի մեջ լոլիկը ավելացնել տապակի մեջ գտնվող հավի միսին:
Պղպեղը կտրատված է շերտերով:
Ավելացնել հավի մեջ: Մի քիչ ջուր ավելացրեք, որպեսզի հավի միսն ու բանջարեղենը ամբողջությամբ չփակվեն։ Եռացնել։
Թավայի մեջ ավելացնել 1 թեյի գդալ աջիկա։
Լվանալ և կտրատել մաղադանոսը և կիլանտրոն: Ավելացնել կանաչի կեսը և կծու պղպեղը՝ ըստ ճաշակի։ Հավը բանջարեղենով շոգեխաշել մարմանդ կրակի վրա ևս 20-30 րոպե։
Կլպել և մանր կտրատել սխտորը։ Չախոխբիլիի պատրաստակամությունը որոշվում է հավի միսով. այն պետք է շատ խաշած լինի, շերտավորվի կտորների մեջ։ Ավելացնել սխտոր, մնացած խոտաբույսեր, համեմունքներ և աղ:
Խառնել ամեն ինչ և փակել կափարիչը: 10 րոպե հետո (համեմունքները պետք է սկսեն գործել) սեղանին կարելի է մատուցել չախոխբիլին։
Բարի ախորժակ.