Բաղադրատոմս՝ վրացական Չախոխբիլի. Օրիգինալ բաղադրատոմս վրացի խոհարարի կողմից

Դիտումներ 743

Բաղադրատոմս՝ վրացական Չախոխբիլի. Օրիգինալ բաղադրատոմս վրացի խոհարարի կողմից

Չախոխբիլին վրացական խոհանոցի հայտնի ուտեստ է՝ շոգեխաշած հավը սոխով, լոլիկով, քաղցր պղպեղով։

 

 

Ապրանքներ (8 մատուցման համար)
Հավի միս - 1 հատ:
Լոլիկ - 4 հատ:
Քաղցր պղպեղ - 2 հատ:
Սոխ - 4 հատ:
Տոմատի մածուկ - 2 ճ.գ. լ.
Կծու պղպեղ - 1 հատ:
Սխտոր - 4 պճեղ
Աջիկա (իրական) - 1 թեյի գդալ
Ուցխո-սունելի - 0,5 թ.գ
Աղացած պղպեղ - ըստ ճաշակի
Աղ - ըստ ճաշակի
Cilantro - 1 փունջ
Թարմ մաղադանոս - 1 փունջ
Բուսական յուղ - տապակելու համար


Քայլ առ քայլ լուսանկարչական բաղադրատոմս Վրացական Չախոխբիլի

Պատրաստել ապրանքներ.

Կտրեք հավը ստանդարտ փոքր կտորներով:

Հավի միսը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել 2 ճ.գ. ճաշի գդալ բուսական յուղ, թեթև աղ (1 թեյի գդալ): Փակեք կափարիչը և եփեք շատ թույլ կրակի վրա մոտ 20 րոպե։

Սոխը կտրված է կես օղակների մեջ: Թավան տաքացնել, լցնել 3-4 ճ.գ. ճաշի գդալ յուղ: Թեթև տապակել սոխը։

 

 

Հավի միսը շոգեխաշելուց անցել է 20 րոպե - տապակած սոխը լցնել տապակի մեջ։ Հավի շոգեխաշել արդեն սոխով։

Լոլիկը խոշոր կտրատել։

Դրեք 2 ճ.գ. տոմատի մածուկի գդալներ այն թավայի մեջ, որում տապակվել է սոխը և տապակել այն 1 րոպե բարձր ջերմության վրա։

Տոմատի մածուկին ավելացնել մանր կտրատած լոլիկն ու եփել դրա հետ 2 րոպե։

Լոլիկի մեջ լոլիկը ավելացնել տապակի մեջ գտնվող հավի միսին:

Պղպեղը կտրատված է շերտերով:

Ավելացնել հավի մեջ: Մի քիչ ջուր ավելացրեք, որպեսզի հավի միսն ու բանջարեղենը ամբողջությամբ չփակվեն։ Եռացնել։

Թավայի մեջ ավելացնել 1 թեյի գդալ աջիկա։

Լվանալ և կտրատել մաղադանոսը և կիլանտրոն: Ավելացնել կանաչի կեսը և կծու պղպեղը՝ ըստ ճաշակի։ Հավը բանջարեղենով շոգեխաշել մարմանդ կրակի վրա ևս 20-30 րոպե։

Կլպել և մանր կտրատել սխտորը։ Չախոխբիլիի պատրաստակամությունը որոշվում է հավի միսով. այն պետք է շատ խաշած լինի, շերտավորվի կտորների մեջ։ Ավելացնել սխտոր, մնացած խոտաբույսեր, համեմունքներ և աղ:

Խառնել ամեն ինչ և փակել կափարիչը: 10 րոպե հետո (համեմունքները պետք է սկսեն գործել) սեղանին կարելի է մատուցել չախոխբիլին։
Բարի ախորժակ.



Ամենաընթերցվածը