Բաղադրատոմս, որը կօգնի ամրացնել ձեր սիրտը
Վերցրեք 1 բաժակ մեղր։ Մսաղացով անցկացնել 4 կիտրոն, 16 նուշ (կարելի է փոխարինել ընկույզով), խորդենի 16 տերեւ, 10 հատ վալերիայի արմատ և ալոճենու պտուղ։
Ավելացնել մեղր և թող մնա 1-2 օր։
Ստացված քաղցր խառնուրդն ընդունեք ուտելուց 15 րոպե առաջ 1-2 թեյի գդալ։ Այս խառնուրդը հիանալի կսնուցի սրտամկանը։
Բութ մատի միջոցով կարող եք հասկանալ ինչ վիճակում է ձեր սիրտը ՝ հիվանդ է այն, թե՞ առողջ
Սիրտը արյունը մղում է որոշակի ռիթմով, որը որոշվում է մի խումբ ռիթմավար բջիջների կողմից, որոնք կազմում են սրտի առաջին՝ ծոց-նախասրտային կամ Կեյտ-Ֆլակի հանգույցը։ Այս բջիջները առաջացնում են գրգիռներ, որոնք անցնում են նախասիրտ-փորոքային հանգույցով և սրտի հաղորդչական համակարգով՝ առաջացնելով սրտի կծկումներ։
Պետք է յուրահատուկ ձևով հոգ տանեք որտի առողջության մասին, չէ որ ամենակարևոր օրգանն է։ Իսկ ինչպե՞ս հասկանալ ՝ ի՞նչ վիճակում է գտնվում ձեր սիրտը։
Թեստը շատ պարզ է՝ սեղմեք երկու ձեռքի բութ մատների եղունգները և տեսեք, թե արդյոք եղունգների հիմքերի միջև կա ադամանդի ձևով փոքր բացվածք։ Եթե կա, ու եղունգները միացված են, ուրեմն խնդիր չկա։
Բայց բացերի բացակայությունը և եղունգների բազմակողմանի ծայրերը արդեն վատ նշան են: Դա նշանակում է, որ արժե ստուգել սիրտը։
Մթերքներ, որոնց օգտագործումը կօգնի ամրացնել սրտի առողջությունը:
Ծնեբեկ: Այս բանջարեղենը մեծ քանակով ֆոլաթթու է պարունակում, որը խոչընդոտում է հոմոցիստեինի արտադրությանը:Այս նյութը մեծացնում է այնպիսի հիվանդությունների զարգացման հավանականությունը, ինչպիսիք են սրտի իշեմիկ հիվանդությունը, հիպերտոնիան, կաթվածը:
Լոբազգիներ: Լոբազգիներն օգնում են իջեցնել արյան մեջ «վատ» խոլեստերինի մակարդակը: Դրանք բջջանյութ, սպիտակուցներ և պոլիֆենոլներ են պարունակում, որոնք բարենպաստ ազդեցություն են ունենում սրտի առողջության վրա:
Հատապտուղներ: Հատապտուղները սիրտը պաշտպանում են ազատ ռադիկալների ազդեցությունից: Դրանք հակաօքսիդանտներ են պարունակում, որոնք օրգանիզմը պաշտպանում են ծերացումից, նվազեցնում մի խումբ հիվանդությունների զարգացման հավանականությունը: Բացի այդ՝ հատապտուղները հարուստ են հանքանյութերով և վիտամիններով, ճարպ գրեթե չեն պարունակում:
Կարմիր գինի:
Կարմիր գինու չափավոր օգտագործումը բարենպաստ ազդեցություն ունի օրգանիզմի վրա, այդ թվում՝ սրտի և զարկերակային ճնշման վրա:
Սպանախ: Այս բանջարեղենն օգնում է կարգավորել սրտի ռիթմը, հարուստ է մագնիումով: Այն խորհուրդ է տրվում զարկերակային ճնշման բարձրացման, նյարդային համակարգի խնդիրների կանխարգելման նպատակով:
Լոլիկ: Լոլիկը հարուստ է սննդարար նյութերով, որոնք ևս կարող են օգնել կանխարգելել սրտի հիվանդությունների զարգացումը:
Այս բանջարեղենը պարունակում է բջջանյութ, կալիում, վիտամին C, ֆոլաթթու, որոնք օգտակար են ինչպես սրտին, այնպես էլ մկաններին և ոսկորներին: