Բաղադրատոմս, որն օգնում է ազատվել որովայնի ճարպից

Դիտումներ 286

Բաղադրատոմս, որն օգնում է ազատվել որովայնի ճարպից

Մենք բոլորս հիանալի գիտենք, որ ամենակարևորը նախաճաշն է, հետևաբար այն պետք է լինի առողջ և սննդարար: Մենք առաջարկում ենք նախաճաշի լավագույն համադրություններից մեկը:

Կատարյալ համադրություն՝ նվազեցնելու ավելորդ ճարպը, հատկապես որովայնի հատվածում: Այս երկու բաղադրիչներն առողջարար են և կարող են էներգիա հաղորդել ողջ օրվա ընթացքում: Բացի այդ, այս երկու մթերքները կարող են օգնել ձեզ ազատվել ավելորդ ճարպից:

Վարսակի ալյուրի առավելություններ

Վարսակի ալյուրը պատկանում է հացահատիկների ընտանիքին: Այս հացահատիկը պարունակում է շատ արժեքավոր նյութեր, որոնք մեծ նշանակություն ունեն մեր օրգանիզմի համար։

Այն պարունակում է յոդ, քլոր, ֆոսֆոր, մագնեզիում, կալիում, մանգան, ցինկ, պղինձ, նիացին, բիոտին, ինչպես նաև բազմաթիվ վիտամիններ։ Սա նշանակում է, որ վարսակի ալյուրը օգնում է պահպանել առողջությանը օպտիմալ պայմաններում և ամրապնդում է բնական պաշտպանական մեխանիզմները:

Այն նաև օգնում է կարգավորել արյան շաքարը, նվազեցնում է բարձր խոլեստերինը  և ամրացնում ատամներն ու ոսկորները:

Չիայի սերմեր  
Չիայի սերմերը հարուստ են օմեգա-3 և օմեգա-6 ճարպաթթուներով և պարունակում են ավելի շատ կալցիում, քան կաթն ու կաթնամթերքը:

Այն բարելավում է սրտանոթային համակարգի աշխատանքը և նվազեցնում խոլեստերինի մակարդակը, ինչպես նաև ունի հակաօքսիդանտ և հակաբորբոքային հատկություններ: Չիայի սերմերը վերականգնող հատկություն ունեն, ուստի այն շատ օգտակար է արթրիտով տառապող մարդկանց համար։



Վարսակի ալյուրի և չիայի սերմերով նախաճաշի բաղադրատոմս

Բաղադրիչներ.

5-7 ճաշի գդալ ամբողջահատիկ վարսակ կամ  վարսակի փաթիլներ
1 թեյի գդալ աղացած դարչին և/կամ 1/4 թեյի գդալ քերած մշկընկույզ
մի պտղունց ծովի կամ Հիմալայական աղ

մի պտղունց վանիլ

մեկ ճաշի գդալ մեղր
2 ճաշի գդալ չիայի սերմեր
250-300 մլ ջուր

Ջուրը լցնել տարայի մեջ, ավելացնել դարչինն ու վանիլինը։ Այնուհետև ավելացնել աղն ու մեղրը, հարել մինչև մեղրը լուծվի։ Դրանից հետո ավելացնել վարսակն ու չիայի սերմերը, խառնել և թողնել 5-7 րոպե։ Կրկին խառնել և դնել սառնարանում, որպեսզի թրմվի մինչև առավոտ։

Առավոտյան տարայի պարունակությունը լցրեք բլենդերի մեջ և հարեք մինչև հարթ զանգված ստացվի, ինչպես նաև կարող եք ավելացնել մրգեր և հատապտուղներ՝ հապալաս, խնձոր, բանան, ելակ, կեռաս և այլն։

Արդյունքում կունենաք համեղ սննդարար նախաճաշ, որը կօգնի նվազեցնել մարմնի ավելորդ ճարպը:



Ամենաընթերցվածը