Բարելավում է մարսողությունը և օգնում մրսածությանը. Այս ուտեստը շատ բան կարող է անել

Դիտումներ 978

Բարելավում է մարսողությունը և օգնում մրսածությանը. Այս ուտեստը շատ բան կարող է անել

Գաղտնիք չէ, որ սնունդն ուժեղ ազդեցություն ունի ձեր առողջության վրա։

Մրսածության և այլ հիվանդությունների դեպքում շատերն ապավինում են հավի արգանակին, որը թեթևացնում է վիճակը:

Ինչպես գիտեք, հիվանդությունների դեմ պայքարելիս օրգանիզմը մեծ էներգիա է ծախսում՝ փորձելով հաղթահարել դրանք։ Ուստի չպետք է այն ծանրաբեռնել ծանր մթերքներով, այլապես դրա վերամշակման վրա մեծ էներգիա պետք է ծախսվի։ 

Հավի արգանակը ունիվերսալ միջոց է, որը կապահովի անհրաժեշտ քանակությամբ կալորիաներ, այլ ոչ թե լրացուցիչ բեռ։ 

Այս ուտեստը խորհուրդ է տրվում նաև ստամոքսի հետ կապված խնդիրներ ունեցողներին։ 

Բայց իր բարձր յուղայնության և աղի մեծ պարունակության պատճառով հավի արգանակը կարող է վնասակար լինել:

Որպեսզի դա տեղի չունենա, այն պատրաստելու համար ընտրեք թարմ մթերք և անյուղ հավ: Ցանկալի է ընդունել թռչնամիս, որի համար հատուկ պատրաստուկներ չեն օգտագործվում։

Հավի որակի վերաբերյալ կասկածի դեպքում արգանակ եփեք միայն մսից։ Դա անելու համար հեռացրեք կեղևը և բոլոր սերմերը, քանի որ դրանք ամենաշատ վնասակար նյութերն են կուտակում։ Եփելիս անպայման ջուրը չորացրեք առաջին եռումից հետո։



Հյութալի կոտլետների բաղադրատոմս ՝ հավի մսով և պանրով

Բաղադրությունը․

Հավի կրծքամիս - 600 գրամ
Պանիր - 100 գրամ
Լոլիկ - 2 հատ

 


Բնական յոգուրտ - 200 գրամ
Սամիթ - 25 գրամ
Աղ, պղպեղ - ըստ ճաշակի

 

Հավի միսը կտրատել երկայնքով։ Միսը երկու կողմից էլ մուրճով ծեծում ենք։

Պանիրը անցկացնում ենք խոշոր քերիչով, կանաչին և լոլիկները կտրատում ենք։


Մենք կոտլետները տարածում ենք թխման թերթիկի վրա, աղով, պղպեղով, վրան դնում ենք լոլիկը և շաղ տալիս խոտաբույսեր։

Հավասարաչափ լցնել յոգուրտը և շաղ տալ պանիրով։

Թխել 180 C ջերմաստիճանում 15-20 րոպե։

 

 

Բարի ախորժակ!

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը