Բարելավում է մարսողությունը և օգնում մրսածությանը. Այս ուտեստը շատ բան կարող է անել
Գաղտնիք չէ, որ սնունդն ուժեղ ազդեցություն ունի ձեր առողջության վրա։
Մրսածության և այլ հիվանդությունների դեպքում շատերն ապավինում են հավի արգանակին, որը թեթևացնում է վիճակը:
Ինչպես գիտեք, հիվանդությունների դեմ պայքարելիս օրգանիզմը մեծ էներգիա է ծախսում՝ փորձելով հաղթահարել դրանք։ Ուստի չպետք է այն ծանրաբեռնել ծանր մթերքներով, այլապես դրա վերամշակման վրա մեծ էներգիա պետք է ծախսվի։
Հավի արգանակը ունիվերսալ միջոց է, որը կապահովի անհրաժեշտ քանակությամբ կալորիաներ, այլ ոչ թե լրացուցիչ բեռ։
Այս ուտեստը խորհուրդ է տրվում նաև ստամոքսի հետ կապված խնդիրներ ունեցողներին։
Բայց իր բարձր յուղայնության և աղի մեծ պարունակության պատճառով հավի արգանակը կարող է վնասակար լինել:
Որպեսզի դա տեղի չունենա, այն պատրաստելու համար ընտրեք թարմ մթերք և անյուղ հավ: Ցանկալի է ընդունել թռչնամիս, որի համար հատուկ պատրաստուկներ չեն օգտագործվում։
Հավի որակի վերաբերյալ կասկածի դեպքում արգանակ եփեք միայն մսից։ Դա անելու համար հեռացրեք կեղևը և բոլոր սերմերը, քանի որ դրանք ամենաշատ վնասակար նյութերն են կուտակում։ Եփելիս անպայման ջուրը չորացրեք առաջին եռումից հետո։
Հյութալի կոտլետների բաղադրատոմս ՝ հավի մսով և պանրով
Բաղադրությունը․
Հավի կրծքամիս - 600 գրամ
Պանիր - 100 գրամ
Լոլիկ - 2 հատ
Բնական յոգուրտ - 200 գրամ
Սամիթ - 25 գրամ
Աղ, պղպեղ - ըստ ճաշակի
Հավի միսը կտրատել երկայնքով։ Միսը երկու կողմից էլ մուրճով ծեծում ենք։
Մենք կոտլետները տարածում ենք թխման թերթիկի վրա, աղով, պղպեղով, վրան դնում ենք լոլիկը և շաղ տալիս խոտաբույսեր։
Հավասարաչափ լցնել յոգուրտը և շաղ տալ պանիրով։
Թխել 180 C ջերմաստիճանում 15-20 րոպե։
Բարի ախորժակ!
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։