Բանջարեղեն, որը վերականգնում է տեսողությունը, թեթևացնում է բորբոքումները, ամրացնում սիրտը

Դիտումներ 1700

Բանջարեղեն, որը վերականգնում է տեսողությունը, թեթևացնում է բորբոքումները, ամրացնում սիրտը

Նեխուրը ոչ միայն համեղ է, այլև առողջարար։ Դուք պետք է փորձեք այս զարմանալի բանջարեղենը: Ահա մի քանի պատճառ՝ այն ամեն օր օգտագործելու համար։

Նեխուրը ամենատարածված բանջարեղեններից է և միևնույն ժամանակ ամենաառողջարարներից։ Ենթադրվում է, որ նեխուրը քիչ կալորիա է պարունակում, ուստի ավելի շատ կալորիա կայրեք, քան պարունակում է:

 


Կարելի է ուտել նեխուրի բոլոր մասերը՝ սերմերից մինչև տերևներ։
Այս առողջարար բանջարեղենը նաև հագեցած է հանքանյութերով և վիտամիններով, ինչպես նաև ֆոլաթթվի և կալիումի մեծ պարունակությամբ, ինչը մարմնին անհրաժեշտ է իր գործառույթները օպտիմալ կերպով կատարելու համար:
Նեխուրում առկա վիտամին C-ի բարձր պարունակությունը կբարձրացնի ձեր իմունային համակարգը: Իմանալով այս ամենը, այժմ կարող եք նեխուր ներառել ձեր սննդակարգում:



Ահա այն հիմնական պատճառները, որոնք ձեզ ցույց կտան, թե ինչու պետք է այն հաճախ օգտագործեք.
1. Բուժում է միզապարկի վարակները․
Նեխուրն իր միզամուղ և հակաբորբոքային հատկությունների շնորհիվ կարող է օգնել օրգանիզմից հեռացնել լեղապարկի քարերը և բուժել միզապարկի վարակները:
2. Բարելավում է հոդերի առողջությունը․
Նեխուրը կարող է օգնել բուժել հոդատապը, արթրիտը և ռևմատոիդ արթրիտը իր հակաբորբոքային հատկությունների շնորհիվ և կարող է օգնել վերացնել այտուցն ու ցավը: Օրական մեկ բաժակ նեխուրի հյութը բավական է։

 


3. Նվազեցնում է բորբոքումը․
Նեխուրը զարմանալի հակաբորբոքային հատկություններ ունի։ Ամենաօգտակար նյութը լյուտեոլինն է, որը նվազեցնում է հիպոկամպուսի բորբոքումները՝ ուղեղի այն հատվածը, որը կապված է հիշողության հետ։
4. Աջակցում է արյան ճնշման բարելավմանը․
Նեխուրում պարունակվող կալիումը կարող է օգտակար լինել արյան ճնշումը նվազեցնելու համար: Նրա պարունակած ֆտալիդները թուլացնում են զարկերակների շուրջ մկանները և թույլ են տալիս արյան անոթներին լայնանալ՝ այդպիսով իջեցնելով արյան ճնշումը:



5. Նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը․
Վերոհիշյալ ֆտալիդները կարող են նաև նվազեցնել վատ (LDL) խոլեստերինի մակարդակը մարմնում:
6.Բնական միզամուղ է.
Հանքանյութերի, հատկապես կալիումի և նատրիումի մակարդակը նեխուրում, այն դարձնում է հզոր միզամուղ: Այսպիսով, այն կարող է օգնել հեռացնել տոքսինները և կարգավորել հեղուկի մակարդակը:
7. Բարելավում է մարսողությունը․
Նեխուրը հագեցած է ջրով և չլուծվող մանրաթելով, և դրա պատճառով այն կանխում է փորկապությունը և խթանում մարսողությունը։
8. Բարելավում է աչքերի առողջությունը․
Նեխուրի մեջ պարունակվող սննդանյութերը պաշտպանում և բարելավում են աչքերի առողջությունը: Նեխուրի միայն մեկ ցողունը պարունակում է վիտամին A-ի օրական առաջարկվող քանակի մոտ 10%-ը։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը