Բանանը նիհարեցնու՞մ է, թե ոչ
Ինչու՞ պետք է բանան ներառել ձեր սննդակարգում
1. Կնիհարեք։ Այս միրգը հարուստ է վիտամիններով և բջջանյութով, ինչը ձեզ երկար ժամանակ կշտացնում է, և ավելի քիչ կցանկանաք ուտել «բլիթներ»:
2. Դուք կկարողանաք ավելի հեշտ քնել: Բանանը պարունակում է տրիպտոֆան՝ ամինաթթու, որը քայքայվելով առաջացնում է քնկոտություն։ Դրանք պարունակում են նաև մագնեզիում և կալիում, որոնք օգնում են բարելավել քունը:
3. Կրճատում է երիկամների քաղցկեղի առաջացման վտանգը՝ հակաօքսիդանտ ֆենոլային միացությունների շնորհիվ։
4. B վիտամինի պարունակությունը օգնում է բարելավել հիշողությունը և ուղեղի այլ ճանաչողական ունակությունները:
5. Երկաթի պարունակության շնորհիվ օգնում է հակազդել անեմիայի հնարավոր ախտանիշներին:
Բանանի կաթը պարզապես առողջության և գեղեցկության էլիքսիր է
Այս հիանալի կոկտեյլը կօգնի ձեզ լինել առույգ, կենսուրախ և առողջ։ Հատկապես օգտակար է նման ըմպելիք խմել աշուն-ձմեռ ժամանակահատվածում։ Իսկ եթե նկատում եք, որ ձեր մազերը խունացել են, եղունգները՝ փխրուն, իսկ աչքերի տակ մուգ շրջանակներ են առաջացել, անմիջապես սկսեք խմել այս կոկտեյլը։ Ամեն առավոտ մի բաժակ բանանի կաթ խմեք և մեկ շաբաթից կփայլեք:
Բանանի սմուզիի օգտակար հատկությունները
1. Ամրացնում է իմունային համակարգը։
Կոկտեյլում A և C վիտամինների բարձր պարունակությունն անհրաժեշտ է մեր օրգանիզմին իմունային համակարգը պահպանելու համար։
2. Բարելավում է մարսողական և մկանային համակարգերի աշխատանքը։
Կալիումը, որը պարունակվում է թե՛ կաթնամթերքի, թե՛ բանանի մեջ, ամենից դրական է ազդում մարսողական և մկանային համակարգերի աշխատանքի վրա։
3. Լավ է սրտի համար։
Բանանը հարուստ է կալիումով, իսկ կաթը՝ կալցիումով: Այս երկու միկրոտարրերը միասին պաշտպանում են սրտի մկանների առողջությունը:
4. Նպաստում է քաշի կորստին։
Եթե դուք երկար ժամանակ փորձում էիք նիհարել առանց հաջողության, փորձեք ամեն առավոտ մի բաժակ բանանի կաթ խմել մրգային հյութերի և նախաճաշի հացահատիկի փոխարեն: Սա հիանալի միջոց է նիհարելու համար՝ առանց ձեր առողջությունից ոչ մի ունցիա կորցնելու:
5. Ամրացնում է ոսկորները։
Հայտնի «կաթի» հետքի տարրերից կարելի է նշել մագնեզիումը, ֆոսֆորը, կալիումը և կալցիումը։ Նրանք օգնում են պահպանել ոսկորների և ատամների ամբողջականությունն ու ամրությունը:
Բաղադրությունը:
+ 300 գ կաթ,
+ 3 ճաշի գդալ չոր վարսակի ալյուր,
+ 1 բանան,
+ 1 ճաշի գդալ մեղր։
Նախապատրաստություն
Նախ փաթիլները լցնել 3-4 ճաշի գդալ կաթով և զանգվածը մանրացնել բլենդերի մեջ, ապա այնտեղ ավելացնել մանր կտրատած բանանը, ամեն ինչ հարել մեկ գդալ մեղրով և ավելացնել մնացած կաթը։
Օգտագործեք բնական վարսակի ալյուր, քանի որ դրանք պարունակում են ամենաշատ վիտամինները, ինչպես նաև խմեք ըմպելիքը թարմ պատրաստված։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։