Բանանով շոկոլադե տորթ
Դիտումներ 174
Բաղադրիչներ
Խմորի համար
ձու 5հ
շաքարավազ 180 գ
ալյուր 100 գ
կակաո 40 գ
սոդա 1/2 թ. գ
կրեմի համար
բանան 2հ
բարձր յուղայնությամբ սերուցք 300մլ
շաքարի փոշի 3ճ/գ
Լրացուցիչ
բուսայուղ 1/2ճ.գ
Ձևավորման համար
սերուցք 200գ
շաքարի փոշի 2ճ.գ
Պատրաստման եղանակ
-
Թխվածք պատրաստելու համար ձվերը միացնում ենք շաքարավազի հետ և հարում ենք հարիչի առավելագույն արագությամբ, մինչև ստացվի փարթամ սպիտակ զանգված։ Հարելու ժամանակը կախված կլինի հարիչի հզորությունից։ Ուշադրություն դարձրեք զանգվածի շքեղությանը:
-
Ալյուրը կակաոյի և սոդայի հետ մաղել, և ամբողջը ավելացնել ձվի զանգվածին և զգուշորեն խառնել, որպեսզի զանգվածը չնստի: Պատրաստի խմորը ոչ շատ խիտ պետք է լինի, ոչ շատ հեղուկ:
- Ձևամանի տակ փռել յուղաթուղթը և մի փոքր բուսայուղ քսել, պատրաստի զանգվածը լցնել ամանի մեջ դնել նախապես տաքացված ջեռոցում 40-50րոպե:
-
Պատրաստի թխվածքը հանում ենք ջեռոցից և թողնում սառչի։ Այնուհետև փաթաթեք սննդի թաղանթի մեջ և ամբողջ գիշեր դրեք սառնարանում:
-
Տորթը հավաքելու համար թխվածքաբլիթը բաժանեք 3 մասի:
- Բանանը մաքրեք և տրորեք պատառաքաղով։ Թողեք փոքր կտորները մնան: Մի քիչ կիտրոնի հյութ ցողեք բանանի վրա, որպեսզի գույնը չփոխվի:
- Թանձր սերուցքը շաքարի փոշու հետ հարում ենք մինչև փարթամ կայուն սերուցքը:
- Սերուցքի 2/3ը խառնել բանանի հետկամ պարզապես թղվածքի շերտերի վրա քսել կրեմը, այնուհետև դասավորել բանանը:
- Թխվածքի շերտերը հավաքել կրեմով:
- Տորթը պատել կրեմով:
- Կարող եք վրան ավելացնել հալեցրած շոկոլադ:
- Զարդարել ցանկացած մրգով:
Ամենաընթերցվածը